Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеТрансфериФудбал

Пиргић (Вождовац) и Вукојевић (Партизан) појачали млађе категорије Црвене звезде

Црвена звезда не ради само на појачањима у свом сениорском погону, већ се увелико ради и на довођењу талената у млађим селекцијама. Тако су у последња два дана 2020. године у Љутице Богдана “слетела” два веома перспективна дечака.

Стефан Пиргић (17), омладинац Вождовца, приступио је црвено-белом јату и тако се ставио на располагање тренеру Марку Неђићу. Пиргић је потписао уговор са Црвеном звездом на три године. Овај офанзивни везиста, блистао је минуле полусезоне у дресу “змајева”. Захваљујући њему јуниори са крова тржног центра Стадион налазе се у средини табеле у Квалитетној лиги Србије. У Звезди верују да ће овај талентовани фудбалер наставити са сјајним играма и да ће допринети да наде са стадиона “Рајко Митић” освоје прво место у елитном такмичењу на крају сезоне, које води у квалификације за УЕФА Лигу шампиона младих тимова.

Само дан раније најбољи играч пионирске селекције Партизана, Вељко Вукојевић (14), прешао је у Црвену звезду. Ради се о суперталентованом деснокрилном нападачу који је минуле јесени плесао на теренима широм престонице, постигавши осам голова. Како је навео за сајт Омладинске лиге Србије, провео је четири незаборавне године у црно-белом дресу, али је дошло време за већи степеник у каријери. Николић, кога зову Руни, верује да ће кроз развој у Омладинској школи Црвене звезде, доћи и до првог тима. Треба напоменути да је Вукојевић док је тренирао у Партизану, путовао свакг дана на релацији Шабац – Београд – Шабац, 120 км у оба правца, не запоставиши школу у свом родном граду.

(извор: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/zvezda-pojacala-mladje-selekcije-vezista-stigao-s-krova-a-runidoveden-iz-partizana-256205/

Повезане вести

Leave a Comment