Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

„MaxBet sport“: КК Црвена звезда мтс близу двогодишње лиценце за Евролигу

Сјајна информација за навијаче Црвене звезде, на какву су годинама чекали! Црвено-бели су на добром путу да добију лиценцу за Евролигу!

Како сазнаје „MaxBet sport“, постоје шансе да црвено-бели добију лиценцу за наредне две сезоне. То не би било ништа ново када би Евролига била у питању, пошто су такву лиценцу раније добили Бајерн и АСВЕЛ. Уколико Евролига понуди лиценцу тиму са Малог Калемегдана, црвено-бели ће да буду учесници елитног такмичења у сезонама 2021/22. и 2022/23, без обзира на то какве резултате ће да остваре у АБА лиги.

То је међутим и лоша вест за остале клубове на територији бивше СФР Југославије, а у овој сезони пре свега за Будућност, Морнар, Игокеу и Цедевита Олимпију, који се заједно са Звездом боре за титулу у регионалном такмичењу, која је требало да води у Евролигу. У случају да Звезда дефинитивно добије лиценцу за следећу сезону, преостала три најбоље пласирана тима у региону ће морати да се задовоље учешћем у Еврокупу.

То значи да би Звезда играла у Евролиги чак и да изгуби у полуфиналу АБА лиге, а да би финалисти морали да играју Еврокуп наредне сезоне.

Званичних потврда, разуме се, још нема, а очекује се да Евролига евентуалну одлуку о додељивању лиценце Црвеној звезди саопшти најкасније до почетка полуфинала АБА лиге 23. априла.

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/zvezda-na-dobrom-putu-da-dobije-dvogodisnju-licencu-za-evroligu-271607/

Повезане вести

Leave a Comment