Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

АБА ј.т.д: Убедљива победа Звезде у Љубљани! Прво место на видику!

Цедевита Олимпија – Црвена звезда 72:89 (23:20, 9:24, 24:19, 16:26)

У веома важној утакмици у борби за пласман, наши кошаркаши су одиграли изузетно квалитетну утакмицу и рутински савладали Цедевита Олимпију. Слободно се може рећи, да је ово била најбоља партија наших кошаркаша у последње време.

После драматичне завршнице у заосталој утакмици 11.кола АБА ј.т.д.лиге, исти противници су се намерили један на другог и вечерас у утакмици 24.кола, овог пута у Љубљани. После невероватног преокрета наше екипе у последњих тридесетак секунди и веома важне победе у среду, Цедевита је видно мотивисано ушла у вечерашњи меч а посебно је у првом полувремену у редовима домаћина предњачио плејмејкер Пери, који врло дообро отворио меч. Цедевита је била видно агресивнија током првог периода и преко поменутог Перија диктирала темпо, те је прву четвртину завршила са  предношћу (23 :20). У прилог томе, Пери је прво полувреме завршио са 15 поена. Међутим, проблем домаћина је био у томе што је био можда и једини уз Блажича расположен за игру. Звезда је с друге стране, одржавала прикључак током већег дела првог периода да би појачала ритам у другој деоници пре свега захваљујући одличној одбрани, те минијатурама Добрића и Лојда. Звезда је веома зрело и сталожено одговарала на сваки покушај Цедевите и постепено повећавала своју предност а тројком сјајног Добрића уз звук сирене отишла и са максималних +12 (44:32). Како је Звезда одиграла у другој четвртини говори податак да су наши кошаркаши добили ову деоницу са 24:9.

Звезда и друго полувреме наставља како је завршила прво. Тројком Лојда одлази на +17, међутим тада Цедевита долази мало до даха и предвођена, пре свега, Перијем прави серију 8:0. Цедевита је у тим тренуцима могла и ближе резултатски да приђе али су је у томе осујетили сјајним реакцијама у одбрани Добрић и Волден. Лојд је закратко одбио напад лепим продором али затим после изгубљене лопте прави неспортки фаул над Перијем који је оба пута био сигуран са пенала да би потом погодио и за три па Цедевита прилази на само шест поена заостатка (51:45). Звезда је одбијала нападе Цедевите преко Лојда, који је улазима проналазио пут до коша, те Волдена који је тројком вратио девет поена предности. Али, вечерас незаустављиви Пери, који је за полувреме постигао 15 поена, а у трећој 14, наставио је да притиска сам нашу екипу и држи љубљанчане у игри. Након што је Лазић фаулирао Блажича на шуту за три поена  а Јака био сигуран три пута Цедевита је опет пришла на четири поена заостатка. Ипак, нешто већи комфор нашој екипи доноси Добрић тројком, после скоро изгубљеног напада па се у последњу деоницу ушло резултатом 56:63 за наш тим.

Након Маринковићевих 2+1 на самом старту последње деонице, домаћи су се опет приближили на четири поена заостатка и најавили борбу до самог краја. Ипак, преко Давидовца и његове тројке Звезда одбија напад домаћих, да би Добрић и Симоновић новим тројкама довели Звезду до двоцифрене предности. Ваља нагласити да је Добрић у тим тренуцима одиграо сјајну партију те је да је са своје две тројке као харпуном пробадао одбрану домаћих и такорећи полако стављао до знања да у овој утакмици немају шта да траже. Оно што је Добрић најавио, домаћима је стављено до знања средином последње деонице када је Звезда сјајном игром у одбрани реализовала две контре  и дошла до 80:64. Звезда је потом рутински контролисала ток завршнице и , у утакмици у којој углавном није било дилеме око победника, славила изузетно битну победу.

Победа још више добија на значају после вечерашње победе кошаркаша Морнара над подгоричком Будућношћу пошто уколико Звезда победи Крку и Задар у гостима обезбедиће предност домаћег терена у плеј-офу!

Дворана: Стожице

Судије: Хордоб, Радојковић, Терлевић

Цедевита Олимпија: Пери 29, Хопкинс 4, РАдовић, Душчак, Мурић 2, Блажич 14, Браун 3, Хоџић 3, Џонс 5, Димец 4, МАринковић 4, Рупник 3. Тренер: Големац

Црвена звезда: Хол 6, Волден 9, Лојд 21, Ускоковић, Давидовац 13, ЛАзић 8Рит, Раданов, Добрић 26, Симоновић, Кузмић 4, Ноко 2. Тренер: Радоњић

Повезане вести

3 comments

krvavi zvezdas-DE апр 18, 2021 at 19:31

samo da ne zabrljamo u ove dve tekme..hvala Mornaru

Reply
Nenad Popovic апр 19, 2021 at 00:08

Slažem se, sada se ne sme zabrljati, jer bi onda poklon iz Bara bio potpuno beskorisan. Bio sam ubedjen da će Mornar pustiti Budućnost. Svaka čast braći Pavićević, pokazali su da imaju obraz. Treba se čuvati i Krke i Zadra, ali verujem da će Radonjić znati da psihološki pripremi ekipu. Pozdrav svim pravim Zvezdašima.

Reply
Aleksandar 89 апр 19, 2021 at 01:24

Nenad Popovic oce sredice se sve to kako treba osvojicemo i Aba Ligu i Kls.

Reply

Leave a Comment