Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Одбачене све оптужбе против Гелора Канге

Документација из Конга против Гелора Канге проглашена је непотпуном, а оптужбе против везњака црвено-белих су одбачене. Овом одлуком завршен је вишемесечни процес који је Конго водио против Гелора Канге, а све у намери да дисквалификију Габон са Купа афричких нација.

Дисциплинска комисија ЦАФ (Афричка фудбалска конфедерација) је документа која су стигла из Конга прогласила непотпуним, за разлику од оних које је презентовао ФС Габона, те су закључили да нема довољно материјала за покретање кривичног поступка!

– „Након што су испитани сви елементи, Дисциплинска комисија сматра да тврдње ФЕЦОФА (Фудбалски савез Конга), као и елементи који су изнети, нису сматрани уверљивим и довољним за утврђивање фалсификовања идентитета. Поред тога, Дисциплинска комисија није могла да примети био какву неправилсност у погледу његове регистрације у ЦАФ“ – гласи саопштење ЦАФ-а!

Подсећамо, ФС Конга је изнео тврдње да је Канга наводно рођен 1985. године, а не 1990. како стоји у званичним књигама. Поред тога, стајало је и да се играч не зове Гелор Канга, већ Кијаку-Кијаку Кијанга, а да му је мајка умрла 1986. године што значи да није могла да га роди четири године касније.

(извор: informer.rs)

Повезане вести

Leave a Comment