Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Огњен Добрић на мети Барселоне

Како преноси шпански портал „encestando.es“ кошаркашка секција Барселоне у потрази је за наследником Адама Ханге који ће овог лета највероватније напустити Каталонију, а како пише новинар Хавијер Маестро, руководство каталонског клуба желело би да у својим редовима види кошаркаша Црвене звезде и репрезентативца Србије Огњена Добрића.

Добрић, који ће у октобру напунити двадесет и седам година током претходне сезоне пружио је запажене партије у црвено-белом дресу, а посебно се то односи на период након повратка тренера Дејана Радоњића на клупу клуба са Малог Калемегдана. С`обзиром да је већ искусни евролигашки играч, не чуди интересовање и најбољих европских кошаркашких екипа за услуге играча који је већ пет сезона члан првог тима Црвене звезде.

Огњен Добрић је на Мали Калемегдан стигао још 2011. године из Младеновца. Већ наредне године потписао је професионални уговор са нашим клубом, да би затим био прослеђен у екипу ФМП-а. Након три сезоне у Железнику враћа се у Црвену звезду за коју је током пет сезона одиграо 304 меча и био стрелац 2.305 поена. До сада је у црвено-белом дресу освојио укупно десет трофеја. Три пута је био освајач шампионског прстена АБА лиге (2017, 2019. и 2021.), Лета 2018. освојио је АБА Суперкуп, а шампионски пехар у домаћем шампионату освајао је четири пута (2017, 2018, 2019. и 2021.). „Жућкову левицу“ подизао је два пута и то 2017. и 2021. године.

Добрич је уговором везан за Црвену звезду па би каталонски клуб морао да плати обештећење под условом да руководство нашег клуба прихвати да се одрекне услуга великог борца. Међутим, велико је питање да ли ће до тога доће с`обзиром да тренер Радоњић управо око њега жели да гради екипу за предстојећу 2021/22 сезону.

Повезане вести

Leave a Comment