Moja Crvena Zvezda
Архива

Odbojkašice poražene od Ruskinja

Detalj sa susreta Crvena zvezda:Zarečje (foto: sportskacentrala.com)

Odbojkašice Crvene zvezde doživele su poraz u maratonskom susretu 5. kola Lige šampiona. Bolje od crveno-belih odbojkašica bila je ruska ekipa Zarečja.

Crvena zvezda : Zarečje  2:3 (25:23, 16:25, 11:25, 25:18, 11:15)

Gotovo dvočasovni susret u hali Šumice pred preko 1.000 navijača protekao je u velikoj borbi i želji naših odbojkašica da ostvare prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Nakon sjajnog otvaranja susreta i osvajanja prvog seta, usledio je pad koji je iskusna ruska ekipa iskoristila i prilično lako osvojila naredna dva seta. Kada se očekivao potpuni pad, crveno-bele su se izdigle i iznad svojih moći i uspele da susret uvedu u peti, odlučujući set. Ipak, šampionke Rusije su dokazale svoj kvalitet i iskustvo i uspele da odnesu dva boda iz Beograda.

Za utehu odbojkašicama Crvene zvezde ostaje jedan osvojeni bod i na svom kontu nakon pet odigranih kola imaju ukupno 2 osvojena boda. To bi trebalo i da bude dovoljno za nastavak ovosezonske evropske odiseje, ali ovog puta u Kupu CEV.

Jelena Blagojević, kapiten Crvene zvezda je posle meča izjavila:

– Šteta jer što nismo uspele da sačuvamo igru iz četvrtog seta, peti je bio izjednačen ali iskustvo Zarečja je presudilo.

Ratko Pavličević, trener Crvene zvezde smatra da je ekipa napravila dosta propusta tokom meča:

– Ekipa je mlada, igramo u teškoj grupi, cilj je bio da pokažemo kojim kvalitetima raspolažemo, da možemo da igramo sa jakim rivalima. Ostaje žal što nismo iskoristili prilike da ostvarimo prvi trijumf u Ligi šampiona.

U poslednjem 6. kolu rival Crvene zvezde u Ligi šampiona je turski Vakifguneš, utakmica se igra 11. januara 2011. u Istanbulu.

Повезане вести