Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Ко су Звездини потенцијални ривали у Лиги Европе и Лиги конференција?

Фудбалери Црвене звезде у уторак 17. августа играју први меч плеј-офа УЕФА Лиге Европе против румунског Клужа. Наши фудбалери већ имају обезбеђено учешће у групној фази УЕФА Лиге конференција, али је свакако након испадања из елитног такмичења, Лига Европе приоритет.

Овом приликом осврнућемо се на потенцијалне ривале са којима се екипа тренера Дејана Станковића може састати у оба такмичења.

Овосезонска УЕФА Лига Европе доживела је ове сезоне значајне промене па се слободно може рећи да по квалитету не заостаје много и за фудбалском елитом. По основу коефицијента (32.500) Црвена звезда уколико се квалификује за групну фазу на жребу би била сврстана у други шешир. Самим тим у групној фази не би могла да се састане са шкотским екипама Селтик и Ренџерс, немачким Ајтрахтом, Лестер ситијем, Локомотивом из Москве, холандским ПСВ-ом и белгијским Генком. Међутим, у првом шеширу би се нашла прилично јака имена европског фудбала: Лион, Наполи, Лацио, Монако, Бајер Леверкузен,…

И поред добре позиције нашег клуба треба посебно обратити пажњу на потенцијални трећи шешир у којем се налазе Олимпик из Марсеја, Вест Хем, Спартак Москва, Реал Сосиједад,…, а и у четвртом по рангу шеширу налазе се клубови који нису за потцењивање: Галатасарај, Ференцварош, Брондби,…

Када је реч о новом такмичењу УЕФА Лиги конференција, уколико црвено-бели ипак јесен проведу у трећем по квалитету европском такмичењу, пред жреб ће бити сврстани у најквалитетнији први шешир, а друштво црвено-белима правиће Тотенхем, Рома, Базел, Копенхаген, Викторија Плзењ, Гент и Андерлехт. У другом шеширу налазиће се АЗ Алкмар, КАрагаг, ЛАСК Линц, Фејенорд, Макаби Тел Авив, ПАОК, Рен и Партизан. Трећи шешир чиниће Легија Варшава, Зорија Лугањск, Унион Берлин, Слован Братислава, ЈАблонец, Жалгирис и Алашкерт, док ће се у последњем четвртом шеширу наћи Флора Талин, Каират, Линколн, Рандерс, Омонија, ХЈК Хелсинки, Нефчи и Мура.

Свакако сви наведени састави шешира ниу коначни јер прво морају да се одиграју мечеви плеј-офа у сва три европска такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment