Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Жалгирис променио тренера пред долазак у Београд

Кошаркаши Црвене звезде мтс и поред чињенице да су опхрвани повредама остварили су велики тријумф у 2. колу елитног европског клупског кошаркашког такмичења. Пулени тренера Дејана Радоњића савладали су у Тел Авиву екипу Макабија резултатом 75:63 пруживши одличну партију, па је по окончању сусрета и сам тренер Радоњић, иако му то није обичај, морао да похвали све момке у црвено-белој опреми.

У наредној евролигашкој рунди Црвена звезда ће први пут у новој сезони одиграти меч пред својим навијачима, а у Београд стиже најбољи литваниски кошаркашки колектив, екипа Жалгириса. Клуб из Каунаса није добро стартовао у новој сезони. У премијерном мечу за сезону 2021/22 Жалгирис поражен на гостовању у Француској од екипе ЛДЛЦ АСВЕЛ Вилербан резултатом 76:88, а у четвртак 7. октобра на домаћем паркету „зелено-бели“ су положили оружје пред руским Зенитом из Санкт Петербурга (64:70).

Наведени пораз значио је и прекид сарадње са досадашњим тренером Мартином Шилером. Он је у каунас стигао претходне сезоне и остварио је запажене резултате освојивши дуплу круну у литванској кошарци, али на евролигашкој сцени није направљен искорак који се очекивао. Одмах по прекиду сарадње са досадашњим тренером, руководство екипе из Каунаса је именовало и новог тренера. У питању је, свима добро познато кошаркашко име са простора екс-Ју, Словенац Јуриј Здовц.

Током досадашње тренерске каријере Здовц је предводио велики број клубова, али је интересантно да је само једном био учесник елитног кошаркашког такмичења предводећи љубљанску Олимпију, па је самим тим избор најбољег литванског клуба још веће изненађење. Деби на клупи новог клуба Јуриј Здовц ће имати 13. октобра када ће његов клуб гостовати у „Штарк Арени“ екипи Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment