Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Играчи показали оданост Звезди“

Црвена звезда је савладала Лудогорец на стадиону „Рајко Митић“ са 1:0 у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе. Утиске после треће победе у овој фази такмичења и прве позиције на табели у групи Ф изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

– Мислим да је ово једна од бољих такмичарских утакмица Црвене звезде коју је одиграла на свом стадиону. Доста кадровских проблема, али смо говорили да то никада не треба да буде изговор када је Звезда у питању. Сви су првотимци и сви једнако заслужују да играју што се видело вечерас на терену. Катаи је играо 45 минута са температуром 38, Родић такође преко 38, Саного је био спреман 40 посто и прихватио је да уђе, Фалко је на 60 посто, Николић није могао да игра, Живковић са повредом мишића, Диони из њему познатих разлога, искључења и казне. Вечерас сам препоносан на групу, зато што је показала свој идентитет. Шта год да буде против Браге у Португалу ми смо победили. Момци су показали оданост клубу, показали су вољу и жељу да се боре против свега. Победници су шта год да се деси, да ли будемо први, други или трећи. Све кад се сабере и одузме победили смо – почео је Станковић.
Дефанзивну клинику одржала је Црвена звезда, што Станковића чини изузетно срећним.
– Било је и раније утакмица где смо то добро радили. Данас смо били одлични у дефанзиви, посебно у другом полувремену. Пробали смо с једном формацијом, видели да не иде, одмах је била спремна друга. Уласком Бена добили смо на трци, а Крстичића на чврстини. Била је једна од бољих, ако и не најбоља утакмица када говоримо о томе. Имали смо и доста добрих шанси, поготово у другом полувремену. Спремили смо две варијанте што се тиче тактике, у зависности од тога како ће изаћи на терен. Знали смо шта треба да урадимо, ушли са два задња везна, тако је функционисало. Срнић је ту важан шраф, гаранција, никад није заказао. 
Не размишља шеф стручног штаба нашег тима још увек о Браги, јер до ње нас чека неколико утакмица.
– Имамо до Браге још доста утакмица, да видимо до тада да ли ће неко да се врати у строј. Вечерас смо се много потрошили, Панков, Ераковић, Срнић, Драговић, Гајић све да их набројим Иванић, Катаи са температуром 38 последња три дан. Играчи који су ушли са клупе Бен и Крстичић показали су сјајан карактер, тако да сам као тренер препоносан и више од тога не могу да тражим. Шта ће бити у Португалу не можемо да знамо, долази нам Спартак прво. Након тога гледаћемо да се момци опораве што пре и да играчи буду одлични као вечерас. 
Не бави се нико у Црвеној звезди калклулацијама.
– Што се тиче меча Лудогореца и Мидтјиланда, то није моја брига. Ово је просто таква група, можеш да будеш и први и последњи. Лудогорец је добра екипа, нико не може да нам каже другачије. Осетили смо снагу све три екипе. Не размишљам о тој утакмици, очекујем од нас да будемо прави. 
Само речи хвале имао је Станковић за партије свих, пре свега Иванића и Ераковића.
– Увек треба бити као група, не мозес сам да победиш ни да изгубиш. Група увек избаци једног појединца, вечерас је то био Иванић. То за нас није изненађење, одиграо је до сада двадесетседам утакмица колико смо и одиграли. Сваку је почео, сваку сјајну одиграо, не знам да ли је неку завршио раније. Осећа се феноменално и нека ужива. Што се Ераковића тиче, он је играо против најбољег играча ривала. Деспотов им је главни играч. Имали смо ми Ераковића и прошле године, против Хофенхајма је била добра утакмица, иако смо тада изгубили. Добили смо чврстог и стаменог штопера за будућност Звезде. Велике утакмице рађају велике играче, вечерас је он био феноменалан. Сјајно је одговорио свим условима на овако захтевној утакмици, индивидуално, 1 на 1, можда је изгубио један или два дуела, из свих осталих је изашао као победник. 
Поново су деца направила фантастичну атмосферу.
– Кад кажеш деца, асоцијација су ти оне најлепше и најбоље ствари. Најчистија подршка, ти гласови који долазе са трибина, било је милина играти. Успели су да надоместе нашу казну и буду 12. играч. Опет са хуком са севера, надам се да ћемо успети да обезбедимо пролаз даље, да поново буде пуна Маракана. Хвала црвено-белој деци – завршио је Станковић.

The post Станковић: Играчи показали оданост Звезди appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Otpisani101 нов 26, 2021 at 16:35

Igramo dosadno,ocajno,sporo i tesko za gledanje…nije mi jasno cime je takozvani mister zadovoljan…Brani mo se i protiv kurte i murte…protiv ludogorec igramo defanzivno ko da je real madrid…al ajde pobedili smo…

Reply

Leave a Comment