Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Биланс тима – Одбрана

Укупно девет одбрамбених фудбалера је наступало за Црвену звезду током јесени, а неприкосновени што се тиче минутаже и присуства на терену свакако су били Милан Родић и Александар Драговић.

Знало се по доласку у наш клуб, да ће аустријски репрезентативац врло брзо постати „командант“ одбране, премда, његов однос према грбу и љубав према Црвеној звезди је нешто о чему ће се генерацијама причати. Драговић се укупно 30 пута нашао на терену ове сезоне на 34 укупно меча колико смо одиграли, и уз то се три пута уписао у стрелце уз једну забележену асистенцију.

Његов „парњак“ ове јесени најчешће је био млади Страхиња Ераковић који из меча у меч показује да није на терену зато што је „бонус“, већ зато што је чист квалитет. Наступио је укупно на 22 меча уз две забележене асистенције, а на његов првенац у црвено-белом дресу се још увек чека, иако је био близу неколико пута током јесени.

Меч мање, тачније 21 одиграо је Радован Панков, а забележио је идентичан учинак као популарни Чупа, без гола, али са две асистенције.Такође, расположен за асистенције био је и Милош Дегенек који је на 15 утакмица, такође два гола „наместио“, али се није уписало у стрелце.

Најчешће на терену када је реч о нашим дефанзивцима био је Милан Родић, који је 31 пут наступио. И мало је рећи да је његов учинак био изврстан, с обзиром на то да је као леви бек успео да постигне три гола и чак осам пута асистира, по чему је најбољи у нашем тиму. Показао је Родић још једном да је невероватно важан фудбалер за наш тим.

Када је реч о десном боку, највише је на терену боравио Милан Гајић, одигравши 24 меча уз један гол и четири асистенције, док се универзалац Марко Гобељић у игри нашао 19 пута и једном асистирао. Минуте је тражио и Аксел Бакајоко, али је одиграо само четири меча.

Такође, за наш тим је на три меча наступио и Срђан Бабић, али убрзо се отиснуо у Алмерију на позајмицу.

ОДБРАНА:

МИЛАН РОДИЋ – 31 УТАКМИЦА, 3 ГОЛА, 8 АСИСТЕНЦИЈА

АЛЕКСАНДАР ДРАГОВИЋ – 30 УТАКМИЦА, 3 ГОЛА И 1 АСИСТЕНЦИЈА

МИЛАН ГАЈИЋ – 24 УТАКМИЦЕ, 1 ГОЛ И 4 АСИСТЕНЦИЈЕ

СТРАХИЊА ЕРАКОВИЋ – 22 УТАКМИЦЕ И 2 АСИСТЕНЦИЈЕ

РАДОВАН ПАНКОВ – 21 УТАКМИЦА И 2 АСИСТЕНЦИЈЕ

МАРКО ГОБЕЉИЋ – 19 УТАКМИЦА И 1 АСИСТЕНЦИЈА

МИЛОШ ДЕГЕНЕК – 15 УТАКМИЦА И 2 АСИСТЕНЦИЈЕ

АКСЕЛ БАКАЈОКО – 4 УТАКМИЦЕ

СРЂАН БАБИЋ – 3 УТАКМИЦЕ

The post Биланс тима – Одбрана appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment