Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Резиме првог дана Купа пријатељства

Четири селекције младих талената Црвене звезде отпутовале су јутрос у Санкт Петербург, где је на програму „Куп пријатељства“, чији је домаћин Академија Зенита. Одиграно је укупно четири меча, а ми вам доносимо резиме првог дана овог пријатељског турнира.

Селекције омладинаца, кадета, млађих кадета и пионира Црвене звезде су јутрос у 6 часова отпутовале у Русију. Скуп на аеродрому је био заказан за 4 часа и 15 минута по нашем времену, а затим су у 6 часова кренули за Санкт Петербург директним летом. Након трочасовног пута, црвено-бели су слетели у Русију, а одмах затим, све четири генерације су се упутиле ка Академији Зенита, где су започели припреме за утакмице. У Акдемији Зенита, где су наши бисери и смештени, дочекало их је неколико тренера из Омладинске школе нашег клуба, који су раније допутовали у Русију, како би присуствовали семинарима у сарадњи са стручњацима из руског клуба.

Оно чиме су при самом доласку сви били одушевљени јесте комплетна инфраструктура Зенитове школе фудбала. Утакмице се одигравају у затвореном, под балоном, где су одлични услови за игру, и поред тога што је у Санкт Петербургу температура испод нуле. Целокупан комплекс је изграђен по најмодернијим стандардима и на располагању су најбољи могући услови.

Први на терен су изашли пионири Црвене звезде, који су савладали Зенит резултатом 2:1, головима Андреја Марића и Страхиње Стојковића. Иако је било видљиво да су изабраници Милорада Вилотића физички слабији и млађи од противника, наши бисери су први стигли до предности. Руски тим је стигао до изједначења, али и упркос томе, црвено-бели су поново стигли до вођства и на крају заслужене победе. Након пионира, на терен је изашла и селекција млађих кадета, који су упркос доброј игри и пруженом отпору поражени од Зенита резултатом 2:0. Потом су свој меч одиграли и кадети црвено-белих који су такође поражени од домаће екипе резултатом 4:1. Једини гол у редовима наших бисера постигао је Алексеј Вукичевић голом из једанаестерца. Последњу утакмицу првог дана Купа одиграла је омладинска селекција, која је поражена са 4:0. Тако су комплетирани мечеви првог дана „Купа пријатељства“, а већ сутра ће се одиграти четири реванш сусрета. Меч пионира имали сте прилику да пратите уживо на Звезда ТВ-у, а посећамо вас да ћете три преостала данашња меча моћи да погледате у одложеном термину.

Такође, сутрашње утакмице пионира, кадета и омладинаца нашег клуба, моћи ћете да погледате уживо на Звезда ТВ-у, као и на Јутјуб каналу Звезда ТВ.

The post Резиме првог дана Купа пријатељства appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment