Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Павков не да титулу!

ПРОЛЕТЕР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (0:1)

 

У 23. колу Линглонг Суперлиге Србије, екипа Црвене звезде тешком муком савладала је новосадски Пролетер резултатом 2:1. Стрелци за наш тим били су Бен и Павков, док је једини погодак за домаћина дело Томовића.

Након релативно неубедљивог, али ипак успешног старта пролећног дела сезоне, Црвена звезда је отпутовала и на прво гостовање. Стадион Карађорђе је био у прилично солидном стању, а исто можемо рећи и за временске услове који су били оптимални (око 10 степени, сунчано, без ветра).
Иако се меч могао окарактерисати као дерби кола (сусрет између шестопласиране и другопласиране екипе), посета је била више него скромна, али је сектор са Делијама свакако био максимално попуњен.

Императив победе је увек присутан на нашој страни, а посебно када смо у бодовном дефициту у односу на Партизан. Имајући то у виду, Дејан Станковић је у Новом Саду извео најјачи састав, где је играч бонуса био Страхиња Ераковић. У редовима Пролетера, у последњем тренутку је извршена измена, па је стартера Калуђеровића због повреде на загревању заменио Младеновић.

Прву шансу, и то озбиљну црвено-бели праве у четвртом минуту. Пас у Кангином стилу послао је Саного према Бену, којем Петрић „улази“ у шут, па је овај морао да га лобује – безуспешно. Већ у следећем нападу још једном се истакао Петрић, одбранивши Катаијев оштар шут са дистанце. Приметно је било да су играчи у тегет дресовима (наша резервна гарнитура) притискали од самог старта у жељи да што пре постигну водећи погодак. Сетимо се како је то тешко ишло против Чукаричког, а посебно против Нишлија у купу.

Веома расположени Катаи (испоставиће се, само на старту меча), свој шут је опробао и у 8. минуту, када је и погодио мрежу, али са спољне стране. Прилике и покушаји су се ређали у уводу меча, чинило се да прилично лако наши играчи долазе до добрих позиција за шут. Посебно су добро на старту сарађивали Иванић и Катаи на левој страни, а након једне такве комбинације, у 11. минуту Канга је био у прилици да погоди са десетак метара. Његов шут је завршио високо преко гола.

Ипак, у 12. минуту домаћин добија једанаестерац, када је Пићини у скоку лактом закачио Томовића (добио и жути картон). Лопту на белу тачку ставио је бивши фудбалер Партизана, Нинковић, али му је мајстор за пенале, Милан Борјан зауставио шут. Нешто касније, Пићинију се указивала помоћ јер га је нагазио (и добио жути картон) Илић. На срећу, све је било у реду са нашим десним беком. У 20. минуту домаћи састав је доживео пех, када се повредио искусни штопер Марко Јовановић. Њега је заменио Скопљак.

Наши играчи јесу наставили да нападају, али ни близу опасно као у првих 10 минута. Деловало је као да је Пролетер консолидовао своју одбрану. Али, баш када се то чинило, долазимо до нове добре прилике. Дуго је Охи вукао лопту по левој страни, ушао у казнени простор, шутирао али је Петрић скренуо лопту у корнер. Само два минута касније, у 25.-ом минуту, исти играч је пропустио зицер, када га је Родић са леве стране погодио „у трепавицу“. Охијев покушај главом са шест метара завршио је преко гола.

Нову стопостотну прилику аш тим је имао у 30. минуту. Канга је приметио Пићинијев „напад“ на празан простор, остао је Италијан сам по десној страни, упутио идеалан повратни пас ка Бену, који је шутирао мало поред гола.

Атаци нашег тима су се исплатили, па могло би се рећи „тек“ у 34. минуту. Канга је извенредно центрирао са десне стране, из прве, Бен је ту лопту испратио у свом стилу и са ивице петерца матирао немоћног Петрића за 0:1.

Знаке живота Пролетер је дао још једном преко Томовића, у 39. минуту, када је исти играч ухватио полу-волеј са ивице шеснаестерца, али преко гола. До краја полувремена смењивали су се напади „црвених“ и „плавих“, али без неких претераних опасности по голмане.

Првих 45 је Црвена звезда добро одиграла. И поред минималне предности, имали смо барем још 2-3 изгледне прилике, као и свеукупно десет удараца према голу. Ако се занемари Пићинијев несмотрен старт, који нас срећом није коштао, могли смо бити задовољни првим делом игре, где су пре свих Канга и Саного демонстрирали класу на средини терена. Од другог дела се просто очекивало да што пре постигнемо други погодак и решимо питање победника.

На самом старту другог полувремена, повредио се и Бранислав Милошевић из редова Пролетера. Чинило се да је лоше доскочио након центаршута.

Први озбиљнији покушај у наставку имали смо преко Иванића, када је шутирао са дистанце, али је његов ударац Петрић зауставио. Сличном мером узвратио је Нинковић два минута касније, али је био још даље од постизања поготка.

Звезда је диктирала темпо, али је био приметан пад у игри у односу на први део меча, а прилику за изједначење Пролетер је имао преко Нинковића у 57. минуту. Он је шутирао из слободног ударца, из идеалне позиције доста добро, али је лопта отишла преко пречке Борјановог гола. Због приговора је Томовић пожутео у 59. минуту.

У првих 15 минута другог дела могло се приметити да су домаћи колико толико успоставили баланс на средини терена, па отуда и пар покушаја према нашем голу. А та храброст им је била награђена у 62. минуту. Мат у три потеза је донео изједначење, а претходио му је пас у казнени простор према Нинковићу, који петом одлаже за Томовића. Агилни Томовић је из прве шутирао, кроз ноге Драговићу, па и није оставио Борјану превише шансе за интервенцијом. Црвена звезда се поново нашла у непријатној позицији на око пола сата пред крај утакмице.

Осетан пад у игри нашег тима је и довео до изједнаљења противника. Као да смо то већ гледали ове сезоне? Морао је Станковић да одреагује позивањем Павкова и Фалка са клупе. Када је на њих придодао и Гајића, у 68. минуту смо видели троструку измену: поменута тројица ушла су уместо Пићинија, Иванића и Бена.

Већ у следећем минуту Гајић је сјајно центрирао са десне стране, Родић је високо скочио и шутирао главом, али је Петрић интервенисао и проследио лопту у корнер. У 73. минуту, након одбијене лопте од стране Охија, још један од тројице играча који су ушли на терен, Павков, шутирао је ка Петрићу, који је још једном добро интервенисао. Тек након примљеног поготка наш тим је заиграо, што је крајње недопустиво. Ноншалантност у игри је и довела до неповољног резултата.

Играо се 80. минут када је сјајно, по земљи шутирао Канга са неких 25 метара, али је крајњим напором Петрић успео да интервенише. Након тог корнера, Охи је главом веома лоше шутирао из солидне позиције. Два минута касније видели смо спектакуларан покушај Павкова, када је излетелог Петрића покушао да лобује са око 40 метара, али је расположени голман стигао ту лопту и избоксовао је у корнер. Следеће узбуђење видели смо већ у 84. минуту, када је на одличан пас Канге Фалко избио сам испред Петрића, искоса са десне стране, али је шутирао право у чувара мреже Пролетера. Свим силама је Звезда нападала, али тако је морала играти од старта полувремена. Играчи у црвеним дресовима, очекивано, сваког момента су покушавали да ућаре који секунд.

Ипак, Милан Павков се постарао да приреди нашим навијачима одушевљење и велику радост, када је на одличан центаршут Родића са леве стране одреаговао главом и спровео лопту у мрежу за 1:2. Играо се 86. минут. Вредно је истицања и да је ово чак десета асистенција Родића ове сезоне.
Након тог поготка уследило је кошкање играча оба тима на средини терена, а Канга и Андрејевић су том приликом добили јавне опомене. Цело то комешање трајало је до 90. минута, па је меч продужен за још четири. У том периоду је крајње неопрезно Андрејевић стартовао над Кангом, па је зарадио и други жути картон.

Тешко, на моменте и мучно баш као и у прве две пролећне утакмице. Ипак, на срећу са истим, задовољавајућим епилогом. Црвена звезда је успела да упише нову, веома вредну победу и тиме остане у трци за шампионску титулу. Навијачи нашег најтрофејнијег клуба данас ће бити задовољни само победом, а критике ће још једном бити упућене играчима и стручном штабу. Пре свега због веома, веома лошег уласка у друго полувреме, што је омогућило незгодном домаћину да поравна резултат, па га и одржи до пред сам крај меча. Ипак, Звездина талија, магични Милан Павков у сам смирај меча успева да донесе злата вредна три бода нашем тиму.

Нови Сад – стадион „Карађорђе“. Судија: Александар Живковић. Помоћници: Иван Микалачки и Јован Грујић. Жути картони: Илић, Томовић, Б. Јовановић, Андрејевић (Пролетер), Пићини, Канга (Црвена звезда) Црвени картони: Андрејевић (Пролетер) Стрелци: 0:1 Бен (34. минут), 1:1 Томовић (62. минут), 1:2 Павков (86. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Родић, Ераковић, Драговић, Пићини (од 68. Гајић), Саного, Канга, Иванић (од 68. Фалко), Катаи (од 90. Срнић), Бен (од 68. Павков), Охи. Тренер: Дејан Станковић

Пролетер: Петрић, Милошевић (од 48. Танасин), М. Јовановић (од 21. Скопљак), Андрејевић, Митровић, Б. Јовановић, Илић, Дунђерски (од 77. Којић), Нинковић (од 77. Сердар), Томовић, Младеновић (од 52. Стојановић). Тренер: Душан Бајић

Повезане вести

20 comments

MILOS RANKOVIC феб 21, 2022 at 01:26

BRACO CIGANI NIJE DOBRO,ALI AJDE DA DAMO MAKSIMALNU PODRSKU IGRACIMA,SA POBEDOM U NEDELJU NAD GROBLJEM SVE JE MOGUCE,NIJE JOS NISTA GOTOVO,IGRA JESTE LOSA ALI AJDE DA IH PUSTIMO DA SE SPREME ZA NEDELJU,STO SE TICE NAS SVI U NEDELJU NA RAJKA,DA GROBLJE PUSTIMO SAMO NA JUG I TU SMANJITI KAPACITET KO I ONI NA NJIHOVOJ LIVADI,NEZNAM STO ALI VERUJEM U POBEDU,DANAS IGRA PACINI BLAGI BOZE,OHI LOSIJI IGRAC OD PAVKOVA,NECE DA VRSI PRESING,NECE DA TRCI,SREDINA TERENA VAN FORME,ODBRANA CUDNA POSTAVKA KOD GOLA,ALI ZABORAV,SAMO NEDELJA I SAMO POBEDA I TITULA JE BLIZU,SADA POKAZITE OD CEGA STE,MI CEMO VAS PODRZATI U NEDELJU

Reply
Aleksa011 феб 21, 2022 at 00:20

Koliko vidim, dežurna budala je tu sa 10 komentara, fali samo onaj bolid broj 2. Ranković…

Reply
Горан _ 2469 феб 20, 2022 at 17:37

Нема ту шта пуно да се прича! споро, килаво, кукавички, бедно, нови играчи су ћорци као и скоро сви до сада, не памтим кад смо одиграли ваљану утакмицу и наравно да не заслужујемо титулу већ тотални ремонт…

Reply
Bata феб 20, 2022 at 16:16

Raspad sistema u Zvezdi

Reply
окнрб феб 20, 2022 at 15:36

Један податак:Mилан Родић за скоро 5 сезона у Звездином дресу није изгубио ни једну првенствену утакмицу.Ако нисам у праву нека ме неко демантује

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 15:34

7 KOMENTAR:ZAMISLITE ZVEZDU KOJA OD 23 TEKMI DO SADA U PRVENSTVU SAMO SMO JEDNU POBEDILI SA 5 RAZLIKE A OSTALE MUCENJE I POMOĆ SUDIJA..JEL TO ZVEZDA KOJU ZELIMO..JA NE

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 15:32

6 KOMENTAR: U DERBIJU DA POZDRAVIMO BUDUĆE ŠAMPIONE GLODARE..ONI SU ZA NAS VANZEMALJCI I VOLEO BIH DA NAS PONIZE NA MARI I DA SE OVA VESELA DRUZINA RAZIDJE OD TERZE,MISTERA,25 IGRAČA,I KANCER KLUBA tzv. VODJA SA SEVERA

Reply
Goran0008034 феб 20, 2022 at 19:54

Genije, pošto si opčinjen igrom i rezultatima i toliko ceniš i poštuješ „buduće šampione“, objasni mi zašto pljuješ pobedu Zvezde u gostima protiv Proletera kada su, sa tim istim Proleterom, tvoji ljubimci, kao domaćini, igrali 0:0? Baš me interesuje tvoja „stručna“ analiza… . Ali ako može bez ovakvih „intelektuanih“ komentara kojima si sklon …

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 20:47

TESKO JE TEBI NEZNALICI BILO ŠTA OBJASNITI..ZATO SMO TU GDE SMO A TI SE DIVI OVAKVOJ IGRI ,IGRAČIMA,TRENERU,TERZI I TZV.VODJA SA SEVERA..DNO DNA STE

Reply
Goran0008034 феб 20, 2022 at 21:02

Ali si zato ti veliki znalac. Kad pročitam tvoje komentare shvatam da su ljudska glupost i vasiona beskonačni. Mada mislim da je tvoja glupost favorit.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 23:40

za tebe sam nedodirljiv po svim pitanjima..osim sto si teska neznalica i gluperda..sreća pa vas budaletina je 0,1%..zato smo dotakli dno sto ste bolesni iz mozak sto kazu vranjanci

krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 23:41

za tebe sam nedodirljiv po svim pitanjima..osim sto si teska n.eznalica i g.luperda..sreća pa vas b.udaletina je 0,1%..zato smo dotakli dno sto ste b.olesni iz mozak sto kazu vranjanci

krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 15:30

5 KOMENTAR: OHI JE IGRAČ KAKO JA TAKVE NAZIVAM ĆUŠKAVAC AKO UMUVA NEKI OTPODAK A DA ON SAM STVORI ŠANSU NE DAJ BOZE ILI DA JE ROBUSTAN,BRZ,RAZBIJAČ TO JE POKAZAO DANAS PROTIV NEKOG TANASINA I ONOG ĆELE KOJI IMAJU PO 40g DA NIJE NI ZA PROLETER

Reply
Dragan феб 20, 2022 at 16:23

A sta igra Sanogo, majke ti? Čovek na sve liči, samo ne na fudbalera. Liči na šifonjer na terenu, ne može ljudski da potrči, kada ima loptu u nogama, ceo stadion se valja od smeha! A Ivanić? Vratio se na nivo od pre godinu i po dana. Nije se oznojio, nezainterrsovan, neprimetan. I na kraju: čuveni Dragović i njegov penzionerski fudbal, igra na čitanje i to je to, i mi padamo u nesvest sto čita igru kao neki bivsi veliki fudbaler koji ima 50 godina. Niti skoka, niti brzine, agresije, niti bloka, niti iznošenja lopte, niti predaje neke duge lopte. Od kako je dosao igra tako.Nema tu ni D od nekog dominantnig štopera. Doduše, za Pankova je vanzemaljac, ali Pankov nije mera. Itd, itd..

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 16:33

SVE SE SLAŽEM STO SI REKAO..TO JA PRICAM OD SEPTEMBRA..ZATO SMO STIGLI GDE SMO SADA..TUGA I JAD

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 15:29

4 KOMENTAR: BRAVO ZA TRENERA KOJI UBACUJE SRNIĆA I PANKOVA DA SE BRANIMO PROTIV JEDNOG PROLETERA..SVAKA ČAST I RESPEKT ZA TRENERA NEZNALICU

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 15:28

3 KOMENTAR:JOŠ KAD SE SELEKTIRALA OVA EKIPA,SVAKO KO SE I MALO RAZUME U FUDBAL ZNAO JE DA JE OVO NAJSLABIJA EKIPA OD 1945g..TRENER I IGRAČI U ISTORIJI ZVEZDE NIKADA SLABIJI..KAD SAM TO PRIČAO PAR NEZNALICA ME PLJUVALO A SADA SVI ČUPAMO KOSU(KO IMA)

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 15:25

2 KOMENTAR:OVO NIJE VIŠE NI ZONSKA LIGA NASE IGRE NEGO TIPIČNA SELJAČKA

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 20, 2022 at 15:25

1 KOMENTAR: NEZASLUZENA POBEDA I ŠTETA STO NISMO IZGUBILI DA SKRATIMO MUKE

Reply
окнрб феб 20, 2022 at 15:20

сТВАРНО ГЛУПЉИ НАСЛОВ НИСАМ ДУГО ПРОЧИТАО.НЕДА ИЛИ ОДЛАЖЕ ДО СЉЕДЕЋЕГ КИКСА ТИМА. ЈЕР РЕАЛНО АКО ОДИГРАМО НЕРЈЕШЕНО У ПРЕСТОЈЕЋЕМ ДЕРБИЈУ ИЛИ ИЗГУБИМО ТИТУЛА ЈЕ РИЈЕШЕНА.ДА СМО ПОБИЈЕДИЛИ ДВА ПУТА РАДНИК СИГУРАН САМ ДА БИ ОСВОЈИЛИ ТИТУЛИ БЕЗ ОБЗИРА НА ОЧАЈНЕ ИГРЕ У ДЕРБИЈУ У ЗАДЊИХ 5 ГОД.НЕМАМО ГРАДИТЕЉА ИГРЕ НА СРЕДИНИ ТО СЕ ВИДИ ИЗ АВИОНА КАО НИ БРЗА КРИЛА И БЕКОВЕ.НЕ ФАЛИ САМО БЕК ,ФАЛИ 5 ,6 ИГРАЧА ВРХУНСКОГ КВАЛИТЕТА.ЗАНИМА МЕ ХОЖЕ ЛИ ТЕРЗИЊО ИСПУНИТИ ОБЕЋАЊЕ И ААКО НЕ ОСВОЈИМО ИТУЛУ ПОВУЋИ СЕ ОН И МРКЕЛА,ЈЕР СТАНКЕЛА ЋЕ СИГУРНО ОТИЋИ

Reply

Leave a Comment