Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Пораз ватерполиста у Будимпешти

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у Будимпешти од домаћег ОСЦ-а 13:9 (2:1, 3:3, 4:2, 4:3) у оквиру 13.кола ЛЕН Лиге шампиона.

Приводи се крају ватерполо сезона. Црвену звезду очекују утакмице за пето место у Суперлиги, а затим и крај сезоне у Берлину, закључно са утакмицом против Шпандауа.

У Будимпешти Дејан Савић није могао да рачуна на Гаврила Суботића и Филипа Гардашевића, док Иван Басара није наступио.

У првом полувремену Звезда је резулатски конкурентна и успевала да се одржава у утакмици до трећег периода, а затим је уследио стандардни пад, што је постало карактеристично за наш тим у овој сезони.

ОШЦ је повео преко Буриана и Арањија, лепим голом је Смиљевић смањио на 2:1, претходно је Ђурђић промашио петерац. Гол за гол смо видели у трећем периоду. Смењивали су се голови Саламона, Хараија и Силађија на једној, Гајића и Пјешивца са играчем више и Радовића пет секунди пре полувремена на другој страни – 5:4.

Гол за гол смо видело до финиша трећег периода. Голове Саламона и Буриана из петерца, анулирали су Вукићевић и Танкосић, а ОШЦ се одлепио преко Хараија и Тота, који је искористио играча више за 9:6.

Серију су наставили Вараи и Манхерц за 11:6, и преломили утакмицу у корист своје екипе серијом 4:0. Никола Рађен је прекинуо серију домаћих и пост Црвене звезде, Манхерц и Буриан потврдили победника. Коначан резултат поставили су Танкосић из петерца и Пјешивац у последњем нападу за 13:9.

Управо су Танкосић и Пјешивац били најефикаснији са по 2 гола, у стрелце су се уписали и Смиљевић, Гајић, Вукићевић, Радовић и Рађен.

Европска сезона за Црвену звезду завршава се 10.маја у Берлину.

ОШЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 13:9 (2:1, 3:3, 4:2, 4:3)
Будимпешта, базен: „Њеки Емре“. Гледалаца: 100. Судије: Драган Стампалија (Хрватска) и Андреас Моиралис (Грчка). Играч више: ОШЦ 2(7), Црвена звезда 2(11). Петерци: ОШЦ 2(2). Црвена звезда 2(1).

ОШЦ: Леваи, Силађи 1, Манхерц 2(1), Варнаи 1, Саломон 2, Арањи 1, Дала, Тот 1, Вигвари, Буриан 3(1), Бундшух, Хараи 2, Деваи. Тренер: Данијел Варга

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2(1), Ђурђић, Марковић, Смиљевић 1, Милојевић, Пјешивац 2, Басара, Рађен 1, Вукићевић 1, Гајић 1, Радовић 1, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

The post Пораз ватерполиста у Будимпешти appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment