Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

„Звезда игра за тебе“ – Пружена помоћ особама са Дауновим синдромом

Делегација Црвене звезде је у оквиру кампање „Звезда игра за тебе“ посетила Удружење за помоћ особама са Дауновим синдромом и том приликом донирала новчана средства прикупљена од продаје карата за утакмицу против Чукаричког у износу од 237 хиљада динара.

Наш клуб наставља са хуманитарним радом, а прве две посете Звездине делегације су биле Савезу удружења Србије за помоћ особама са аутизмом (214 хиљада динара) и Удружењу глувих Београда (596 хиљада и 900 динара), после утакмица са ТСЦ-ом и крагујевачким Радничким. Већи део прихода од улазница са 167. вечитог дербија (873 хиљаде) припао је Савезу слепих Србије, док је остатак новца био усмерен ка осталим удружењима. Овога пута смо били у посети Удружењу за помоћ особама са Дауновим синдромом, а том приликом је уручена новчана помоћ у износу од 237 хиљада динара, коју су навијачи прикупили куповином улазница за меч против Чукаричког.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић поручио је да је највећа могућа радост помоћи удружењу које се бави хуманитарним радом.

Ово удружење се бави веома озбиљним послом у коме су људи посвећени томе да у свакодневни живот укључе одрасле и децу програмима за решавање проблема у којима се налазе. Црвена звезда је препознала друштвену улогу да кроз ове акције помогне не само материјално, већ и скретањем пажње на проблеме са којима се људи, а пре свега деца са сметњама у развоју сусрећу. Надам се да ће и други следити овај пример, јер је најбитније да се сви који су у могућности укључе и помогну у што бржем решавању проблема. Сматрам да ови људи поседују одређене способности, што су својим радом и показали. Верујем да ће звездаши ово препознати и помагати у будућности оваквим организацијама – рекао је Мијаиловић.

Мирјана Марјановић из Удружења за помоћ особа са је изразила велику захвалност нашем клубу на помоћи.

Захваљујем се Црвеној звезди зато што је препознала да је нашем удружењу стварно неопходна помоћ. Удружење за помоћ особама са Дауновим синдромом ради са децом која имају сметње у развоју и да је удружењу стварно неопходна помоћ. До скоро смо имали проблема са недостатком пословног простора, али нам је школа „Вељко Рамадановић“ помогла и уступила простор на коришћење. Увек је проблем новац и питање од чега финансирати пројекте које желимо да радимо. Новац који смо добили од Црвене звезде биће намењен за психосоцијалне радионице родитеља мање деце, јер смо препознали потребу родитеља деце млађе од десет година за психолошком подршком и подршку за дружењем унутар круга људи који имају децу са истим проблемима. Родитељи ће бити са психологом или социјалним радником, а то време деца ће провести у радионицама са дефектологом – истакла је Марјановић.

Црвена звезда ће наставити са кампањом „Звезда игра за тебе“, а на преостала два меча на стадиону „Рајко Митић“ наш клуб ће помоћи Савезу параплегичара и квадрипараплегичара, као и Савезу за церебралну и дечију парализу. Од сваке продате улазнице 100 динара биће намењено управо тим удружењима, а овим путем вас позивамо да у што већем броју дођете на утакмице против Радничког из Ниша и Вождовца, како бисте помогли наведеним организацијама.

The post „Звезда игра за тебе“ – Пружена помоћ особама са Дауновим синдромом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment