Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини бисери – Омладинци оверили трећу узастопну титулу

Омладинци Црвене звезде су након ремија против екипе Младости из Лучана (2:2) обезбедили трећу шампионску титулу у низу два кола пре краја првенства, док је кадетска селекција нашег тима победом против истог ривала пришла још један корак ближе шампионском пехару.

Јуниори Црвене звезде су ремизирали против лучанске Младости (2:2) на гостујућем терену у оквиру 28. кола Омладинске лиге Србије. Домаћи тим је имао предност у два пута у току меча, а као и много пута до сада наша најстарија селекција је показала да има изузетан карактер. Александар Кахвић је још једном показао да се одлично сналази у противничком шеснаестерцу, а у 47. минуту меча је главом успео да лобује голмана противниче екипе. Гол вредан титуле је постигао Данило Теодоровић у 64. минуту, када је на изузетан начин искористио сјајан центаршут Милосавића. Црвено-бели су овим ремијем и званично освојили титулу првака Омладинске лиге Србије три кола пре краја шампионата, као и надметање наредне такмичарске године у Лиги шампиона за младе. Омладинци нашег развојног тима, које са тренерске позиције предводи Владимир Сандуловић, су изгубили од Вождовца на гостујућем терену минималним резултатом.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 28. КОЛО:

1. Црвена звезда – 67 бодова, гол разлика 87:35

2. Партизан – 60 бодова, гол разлика 57:24

3. Младост – 50 бодова, гол разлика 52:35

—-

12. Графичар – 37 бодова, гол разлика 39:50

СТРЕЛЦИ: Михајло Милосавић (10 голова, Црвена звезда), Александар Кахвић, Мирко Николашевић и Матеја Бојовић (9 голова, Црвена звезда), Балша Тошковић (7 голова, Графичар).

АСИСТЕНТИ: Виктор Радојевић, Михајло Милосавић, Данило Теодоровић, Мирко Николашевић (7 асистенција, Црвена звезда), Александар Кахвић (6 асистенција, Црвена звезда).

Кадети Црвене звезде, које са позиције шефа стручног штаба предводи Слађан Николић, су победили Младост из Лучана резултатом 1:2 на гостујућем терену. Иако су имали гол заостатка од осмог минута меча, црвено-бели су у другом делу игре показали да играју најбољи фудбал у лиги. Први гол нашег тима у 71. минуту је био режија брзоногог Стефана Миладиновића, који је одличном соло акцијом и правовременом лоптом за Мирка Николашевића омогућио свом саиграчу да рутински савлада противничког голмана. Миладиновић је био централна фигура и код другог поготка, када је са неколико одличних дриблинга избацио комплетну одбрану Младост, а потом рутинском реализацијом спровео лопту у мрежу. Кадети Графичара су изгубили са 2:0 од Напретка на гостујућем терену. Упркос великој иницијативи и жељи за победом фудбалери Лазар Јаничића нису успели да остваре позитиван резултат.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 28. КОЛО:

1. Црвена звезда – 70 бодова, гол разлика 104:32

2. Партизан – 68 бодова, гол разлика 82:28

3. Чукарички – 52 бода, гол разлика 90:36

—-

5. Графичар – 41 бод, гол разлика 47:30

СТРЕЛЦИ: Матеја Бубањ (32 гола, Црвена звезда), Стефан Миладиновић (14 голова, Црвена звезда), Јован Мијатовић (12 голова, Црвена звезда).

АСИСТЕНТИ: Јован Шљивић (14 асистенција, Црвена звезда), Матеја Бубањ (12 асистенција, Црвена звезда), Стефан Миладиновић (11 асистенција, Црвена звезда).

Сениори Графичара су савладали екипу Златибора са 3:1 на домаћем терену у оквиру петог кола плеј-аута Прве лиге Србије. “Графоси” су везали четврту узастопну победу и тиме задржали девету позицију када је у питању табела у другом по јачини такмичењу у нашој земљи. Изабраници младог стручњака Марка Неђића су одиграли меч на веома високом нивоу и надиграли доста искуснијег ривала. Голове за наш тим су постигли Борисав Бурмаз и Матеја Бачанин, уз аутогол Цветића у првом полувремену.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 36. КОЛО:

1. Младост – 72 бода, гол разлика 46:21

2. Јавор – 66 бодова, гол разлика 56:30

3. Железничар Панчево – 65 бода, гол разлика 53:36

—-

9. Графичар – 50 бодова, гол разлика 61:47

СТРЕЛЦИ: Борисав Бурмаз (12 голова) Јован Митуљикић (8 голова), Илија Бабић (6 голова).

АСИСТЕНТИ: Никола Кнежевић (5 асистенција), Никола Митуљикић и Луис Ибањез (4 асистенција).

РЕЗУЛТАТИ ОСТАЛИХ УТАКМИЦА:

Лига млађих омладинаца, 27. коло: Партизан – Црвена звезда 1:0

Лига млађих кадета, 30. коло: Графичар – Рад 2:2 (Милан Ајдуковић 2)

Прва лига пионира, 23. коло: Црвена звезда – Рад 7:1 (Александар Љујић 2, Ђорђе Цветковић, Петар Манојловић, Алекса Василић, Андреј Марић, Младен Грујић)

Лига млађи пионира, 9. коло: ОФК Београд – Црвена звезда Б 2:0
Графичар – Жарково 4:1 (Душан Петковић 3, Страхиња Јовановић)

Прва лига петлића, 9. коло: Графичар – Телеоптик 1:1 (Његош Лазаревић)

The post Звездини бисери – Омладинци оверили трећу узастопну титулу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment