Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Одбојкашице поражене и у реваншу

Одбојкашице Црвене звезде нису успеле да направе подвиг и победе екипу Галатасараја. После нешто више од сат времена игре у дворани Шумице, црвено-беле су поражене резултатом 0-3 (20-25, 18-25, 20-25).  Покушале су Бјелица и другарице да изненаде фаворизованог противника, бориле се, али то није било довољно да се избегне пораз максималним резултатом. У прва два сета готово да нису ни имале шансу. Далеко искуснији противник, за кога наступа и наша бивша одбојкашица Слађана Ерић, лако је излазио на крај са доста млађим девојкама у Звездином дресу. Сјајна Елеонора Ло Бјанко (носиће заставу Италије на предстојећим ОИ) је са лакоћом проналазила решења за своје саиграчице, а Калдерон и Ерићева су биле неумољиве у нападу. У трећем делу игре изабранице Ратка Павличевића су биле најближе освајању сета, држале се до пред сам крај, али Туркиње додају гас и успешно приводе меч крају. У нашим редовима једина са двоцифреним учинком била је Ана Бјелица, која је постигла 14 поена.

Ове сезоне одбојкашице нису успеле да понове успех из прошле и пласирају се у полуфинале ЦЕВ купа, али и овако подмлађена екипа је достојно репрезентовала наш клуб и нашу земљу на европској сцени.  Не треба заборавити да је Црвена звезда променила готово целу стартну поставу у односу на прошлу годину и да сада окосницу екипе чине једва пунолетне девојке. Оне су се храбро носиле са знатно јачим противницима у Лиги шампиона и ЦЕВ купу, одбраниле су Куп Србије и на добром су путу да одбране и титулу. Резултати за понос!

У 18. колу домаћег првенства одбојкашице Црвене звезде гостују у суботу у Панчеву, где ће их дочекати Динамо Азотара. Након овог кола уследиће завршни део такмичења play-off , а наша екипа стартоваће са првог места и састаће се са осмим на табели. Игра се на две победе, а предност домаћег терена има наш тим.

Састав Црвене звезде против Галатасараја:

Будровић, Ракић, Поповић, Симић, Радуловић, Пушић, Медаревић, Бјелица, Кубура, Кецман, Валчић, Стевановић.

Повезане вести

2 comments

Ivan мар 1, 2012 at 22:56

Sramota je da javna preduzeca koja nemilice trpaju pare onim sektasima ne daju ovim devojkama! Siguran sam da kad bi zadrzali tim 3 sezone da bi igrali opusteno LS,a da bi ovaj kup osvojili. (svaka slicnost ovog komentara sa oni na Mondu je namerna,oba sam ja ostavio 🙂 )

Reply
axl мар 1, 2012 at 22:38

Jedina ekipa iz naseg SD-a koja zadnjih nekoliko godina ima zapazene rezultate u Evro takmicenjima, zasluzuje mnogo vise paznje nego sto dobija. Naprd djevojke, cekamo jos jednu titulu prvaka!!!

Reply

Leave a Comment