Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Покер кадета на Телеоптику

Кадетска селекција Црвене звезде савладала је екипу Телеоптика на гостујућем терену резултатом 0:4, у оквиру другог кола Кадетске лиге Србије. Изабраници Слађана Николића доминирали су током читавог меча, а голове на данашњој утакмици постигли су Стефан Голубовић, Вељко Вукојевић, Андрија Максимовић, као и Подовац који је пред сам крај меча погодио сопствену мрежу.

Телеоптик – Црвена звезда 0:4 (0:2)

Стадион: „Спортски центар Партизан – Телеоптик“.

Судија: Младен Јаковљевић.

Стрелци: Голубовић у 3, Вукојевић у 15., Максимовић у 73. и аутогол Подовца у 90. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: М. Петровић (Телеоптик), У. Тегелтија, Катанић (Црвена звезда).

Црвени картон: Грујичић (Телеоптик).

Телеоптик: Грујичић, Васић, Ракић (од 67. М. Петровић), У. Петровић (од 67. Деља), Полић, Подовац, Илиев (од 52. Стаменковић), Јокић (од 60. Шекуларац), Милашиновић, Миљковић (од 62. Краљевић), Ђурђевић.

Црвена звезда: Драшкић, Остојић, Ђурић, Т. Илић , Стојановић (од 80. У. Илић), Милосављевић, Петровић, Вукојевић (од 72. Жагар), А. Максимовић (од 76. Аранђеловић), У. Тегелтија (од 68. Катанић), Голубовић (од 76. Ивановић).

Црвено-бели су отворили утакмицу на најбољи могући начин – поготком у трећем минуту. Најпре је Стефан Голубовић изборио прекид на двадесетак метара од гола домаћих, а одговорност извођења слободног ударца преузео је Максимовић. Левоноги фудбалер је шутирао ниско, али оштро у угао голмана Грујичића, који је успео на кратко да интервенише, али је Стефан Голубовић испратио одбитак, и лопту спровео у мрежу Телеоптика – 1:0. Могли су изабраници Слађана Николића да удвоструче предност већ шест минута касније. Центрирао је Андреј Петровић у срце шеснаестерца противника, одакле је Тегелтија шутирао главом, али је чувар мреже домаћих успео да спречи промену резултата.

Иницијатива је ипак поново награђена, а други погодак је дошао у 15. минуту меча. Кружили су наши фудбалери око противничког казненог простора неколико минута, али је онда лопта дошла на десну страну, до Остојића. Бек наше екипе упутио је прецизан центаршут ка Голубовићу, али је ударац главом стрелца првог гол изблокиран. Ипак, Вељко Вукојевић је мудро испратио читаву ситуацију, а затим и спретно матирао голмана Телеоптика за 2:0. У 25. минуту меча су Звездини кадети показали колико су брзи и добри у транзицији. Након одузете лопте, контру је повео Вукојевић, а затим на левој страни пронашао Тегелтију који је гађао даљи угао гола Телеоптика, али је Грујичић сјајно одбранио.

Наши фудбалери диктирали су темпо игре и у другом полувремену. Након неколико мање опасних прилика, у 52. минуту меча сјајну лопту на ивицу петерца Телеоптика послао је Петровић, али је у последњем тренутку испред Голубовића реаговао противнички дефанзивац, те спречио трећи погодак за црвено-беле. Везали су наши кадети неколико конрера у пет минута, а након једног од њих лопта је дошла до Петровића, који је са ивице шеснаестерца шутирао „слабијом“ левим ногом, али је тај покушај завршио поред стативе. У 58. минут мече претио је првобитно Тегелтија, сјајним ударцем у први угао гола Телеоптика, а затим и Максимовић шутем са 18 метара, али је у оба наврата Грујичић успео да интервенише. Голман домаћих је у 62. минуту меча добио црвени картон, када је на непрописан начин спречио сигуран погодак Голубовића, па су пулени Слађана Николића још мирније привели утакмицу крају.

Питање победника било је решено у 73. минуту меча. Прво је Катанић промешао одбрану Телеоптика, али није имао среће да постигне погодак, пошто је Краљевић интервенисао. У наставку акције до лопте је дошао Жагар и несебично асистирао за Андрију Максимовића који се уписао у стрелце. Коначан резултат постављен је у последњим минутима меча, када је после сјајног продора Петровића, лопту у сопствену мрежу скренуо је Подовац – 4:0.

The post Покер кадета на Телеоптику appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment