Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинцима припала голеада

Феноменална утакмица виђена је у Вршцу где су омладинци Црвене звезде успели да савладају домаћина резултатом 2:4. Иако су већ после 17 минута пулени Зорана Рендулића имали три гола предности, након што је првобитно погодио Стефан Пиргић, а онда и брзоноги Лука Стојсављевић два пута, на асистенције Миладиновића и Цветковића, фудбалери Вршца су успели да смање резултат већ у првом полувремену. Ипак, тачку на меч после низа прилика које нису фудбалери нашег тима успели да искористе ставио је Стефан Пиргић у 88. минуту другим поготком на мечу после центаршута Бошковића.

ОФК Вршац – Црвена звезда 2:4 (2:3)

Стадион: „Градски стадион Вршац“.

Судија: Марко Гњатовић.

Стрелци: Јовановски у 24. и Главинић у 43. минуту за ОФК Вршац, а Пиргић у 2. и 88. и Стојсављевић у 14. и 17. минуту

Жути картони: Илић, Лунц, Савић (ОФК Вршац), Марић (Црвена звезда).

ОФК Вршац: Узелац, Николић, Секулић (од 81. Диксон), Јовановски (од 56. Трањанац), Меденица (од 88. Кијачић), Главинић, Ивић (од 90. Милићевић), Савић, Лунц, Делић (од 68. Фернандез), Илић.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Мимовић, Вукичевић, Лечић (од 66. Матић, а од 83. Иванковић), Марић (од 41. Бошковић), Видојевић, Цветковић, Брајић (од 56. Радоњић), С. Миладиновић (од 80. Огњеновић), Стојсављевић, Пиргић.

После свега 80 секунди утакмице, голман домаћих Узелац је морао да вади лопту из мреже. Видојевић је био зачетник акције и послао оштру лопту иза леђа одбране за Брајића, чији ударац је успео да одбрани Узелац, али се на правом месту нашао капитен Стефан Пиргић и довео Звезду до вредности. У два наредна минута су пулени Зорана Рендулића практично могли да потпуно сломе противника, јер је одбрана Вршца стајала превисоко, што су искористили прво Цветковић, а потом и Брајић који су слали оштре лопте и „избацивали“ наше офанзивце испред Узелца. Прво је Миладиновић изашао иза леђа одбране, али је Илић у последњем тренутку успео да га блокира, а затим је и Пиргић имао идеју да лобује Узелца, међутим, лопта је завршила тик поред стативе.

Није се дуго чекало на други гол, а играо се 14. минут када су Рендулићеви пулени креирали још једну сјајну акцију крунисану поготком. Цветковић је хирирушки прецизним пасовима једноставно разбијао одбрану Вршца на парампарчад. Поново је везни фудбалер послао лопту иза леђа одбране, сјајно је Миладиновић истрчао контру и асистирао Луки Стојисављевићу који је утрчавао на левој страни. Ништа другачије није било ни три минута касније, а поново је диригент био Цветковић. Проиграо је Стојсављевића, он изашао пред Узелца и пребацио лопту преко „јединице“ Вршца, те показао да му изузетно одговара нешто офанзивнија позиција, иако је начелно леви бек, после чега је уследило карактеристично радовање које подсећа на оно како је Немања Радоњић прослављао голове играјући за Црвену звезду.

Могао је Пиргић и у 22. минуту да поготком заврши акцију коју су зачели Цветковић и Стојсављевић, али је са неколико метара гађао поред гола, али је био утисак да Звезда у сваком тренутку може да постигне гол. Ипак, гости су два минута касније успели да смање резултат, а стрелац је био Јовановски, који је сјајно, практично из „мртвог“ угла, захватио лопту док је одскакала, и погодио даљи угао. Лопта је практично била виђена у голу у 33. минуту када је Миладиновић после продора по десном боку упослио Пиргића, а он из прве гађао и практично савладао Узелца, али је Николић са гол линије успео да интервенише. Прописно је Миладиновић намучио Узелца у 39. минуту када је из одбитка са 20 метара гађао, међутим, имао је неколико заиста импресивних одбрана голман домаћих, упркос томе што је примио три гола. Нажалост, није полувреме могло да протекне без трзавица за наше омладинце, јер је после дуела Ивића и Марића, наш дефанзивац остао на земљи и држао се за руку, па је Рендулић морао принудно да мења и на терен послао Бошковића. Минут касније су домаћи и смањили на 2:3, када је после корнера погодио Главинић и најавио још занимљивијих 45 минута.

Затресла се пречка у 50. минуту када је Ивић гађао са ивице казненог простора, а иако је утисак био да је Миладиновић имао лопту на руци, а она је ипак ударила у оквир гола и подигла домаћу публику на ноге. Фантастичну шансу имао је Пиргић у 62. минуту када га је поново Цветковић избацио „очи у очи“ са Узелцем, који је прво одбранио његов ударац, да би из одбитка, наш капитен гађао поред гола. Прилике су се ређале, па је и свежи Радоњић могао практично по уласку са клупе да погоди. Зицер је имао и Миладиновић у 70. минуту, практично је Узелац био савладан, али ударац брзоногог Нишлије је завршио поред стативе….

Мало је фалило да домаћи казне промашаје наших бисера, али се практично десила идентична ствар и на другој страни када је Лунц у 73. минуту дословно промашио празан гол, иако је претходно Миладиновић одбранио ударац Илића са неколико метара после прекида. Затресла се пречка гола Вршца у 77. минуту када је Бошковић гађао из пада са десетак метара, али је оквир гола овог пута био савезник нашег ривала. Минут касније је и Главинић гађао са десетак метара, али се Миладиновић истакао сјајном одбраном. Наде домаћих да ће стићи макар до бода, срушио је Стефан Пиргић у 88. минуту након центаршута Бошковића из слободног ударца, када је наш капитен „отворио“ стопало и погодио даљи угао.

The post Омладинцима припала голеада appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment