Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Никола Јанковић у иностранству, остали јуниори пред потписом

Успех јуниора Црвене звезде ДИВА на Евролигином квалификационом турниру, чињеница да су кадети на водећој позицији у Једниственој лиги Србије, као и да су пионири незванични прваци Европе, указује на то да омладински погон црвено-белих ради пуном паром. Све то се одвија под будним оком шефа струке Светислава Пешића, који је директно укључен у рад свих селекција.

Младим играчима у Звезди се поклања велика пажња о чему сведочи податак да су већ обављени разговори са играчима из јуниорског погона који су рођени 1995. године. Сви они (Ристић, Ребић, Ђукановић, Тејић, Каплановић, Воркапић, Гудурић) истакли су своје огромно задовољство условима који су им на располагању, а нису крили ни жеље да своју будућност вежу за Црвену звезду. Све то руководству клуба даје већи подстрек да још више енергије уложи у њихов развој како би заједно у будућности дошли до зацртаних циљева.

Од играча рођених 1994. године уговори су већ потписани са Николом Чворовићем и Станком Илићем, а још се чекају пунолетства Петра Аранитовића и Огњена Добрића.

Црвена звезда ДИВА није потписала први професионални уговор са Николом Јанковићем, па је дојучерашњи члан јуниорске екипе слободан да напусти клуб у складу са прописима КСС и ФИБА. Жеље црвено-белих и младог Јанковића се нису поклопиле па је дошло до разлаза.

– Предлози које је изнео његов менаџер Адемола Окулаџа нису се уклапали у нашу визију. Нисмо желели да одступамо од наше концепције, зацртаног плана и програма. Наша процена је била да је за Јанковића у овом тренутку било најбоље да тренира са првим тимом, под стручним вођењем Светислава Пешића, а да игра за Раднички ФМП. Међутим, он је изразио жељу да настави каријеру у иностранству. Јанковићу желимо да пронађе добар инострани ангажман и много среће и успеха у наставку каријере – рекао је Давор Ристовић директор КК Црвена звезда ДИВА.

Повезане вести

9 comments

veliki pravi Zvezdas мар 2, 2012 at 19:15

Bravo Ristovicu ,samo prodajte onog malog Covica nije za Crvenu Zvezdu uopste

Reply
delija86 мар 2, 2012 at 16:14

Stene jedno,taj nikad nece i za reprezentaciju da nam igra ako postane neki igrac,poznajem dobro ovakve osobe!

Reply
Gile delija мар 2, 2012 at 12:15

Verovatno ga je savetovala MAMA Filipa Jankovica.

Reply
MiXa DeLiJa мар 2, 2012 at 11:45

kako su poneki klinci alavi nemogu da docekaju svojih 5 minuta nego odmah idu. svaka cast upravi na ovom potezu ionako takvi igraci sto misle da su zvezde sa 15 godina nikad ne docekaju svojix 5 minuta… idi idi ZVEZDA ne zavisi od pojedinaca. . .

Reply
Milan мар 2, 2012 at 11:04

E,sad ćeš fino malo grijati klupu u inostranstvu,pa ćeš moliti da se vratiš kod nas,al’ neće moći! Zbogom i prijatno! Bravo Ristoviću! Srpska je cela crveno bela!

Reply
Milos мар 2, 2012 at 11:34

Pa ce onda ko Musli da se vraca na pozajmicu u Mega Vizuru, ako ako…

Reply
Ariljac мар 2, 2012 at 10:09

Bravo Ristovicu,sve najbolje Jankovicu…

Reply
Бранимир мар 2, 2012 at 19:09

Желим му само да се често сјети Звезде одакле је голобради тић полетио. А што се тиче његовог лета, није ми уопште интересантан.

Reply
zoran мар 7, 2012 at 02:29

Koje zvezde da se seti. Decko je dosao u Beograd sa 13 godina u FMP ne u Zvezdu.

Reply

Leave a Comment