Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Стефановић: „Звезда мора да игра у Европи“

Ђорђе Стефановић
Ђорђе Стефановић
Ђорђе Стефановић

Покретање дисциплинског поступка против нашег фудбалског клуба због дуговања и претња да ће клубу бити онемогућено да учествује у европским такмичењима наредне сезоне донели су нове (старе) проблеме на Маракану. Према речима генералног секретара Црвене звезде Ђорђа Стефановића наш клуб чини све не би ли регулисао дуговања.

„Црвена звезда на све начине покушава да обезбеди средства и измири своја дуговања. Регулисали смо део обавеза, али нам остаје да исплатимо још око милион евра. Ми УЕФА схватамо озбиљно и не желимо да прејудицирамо било какав исход поступка. Организовали смо стручне консултанте који припремају елаборат у којем ће бити представљена комплетна ситуација, јер, ипак, у Србији клубови функционишу другачије него на западу где су готово сви приватизовани. Свесни смо да је код људи из УЕФА и нож и погача, али подсећамо и да други нама дугују. Знамо и да у Ниону неће водити рачуна о томе, али наше је да изнесемо и то и да покушамо да добијемо пролонгирање рока и евентуално неку условну казну“, рекао је Стефановић за „Новости“ и нагласио да би неиграње у Европи умногоме оштетило клуб.

„Звезда мора да игра у Европи и, наравно, да у клубу постоји бојазан од суспензије. Али, такав потез УЕФА би био апсурдан, јер да бисмо могли да враћамо дугове, неопходно је да учествујемо на међународној сцени, зато што је то један од главних извора прихода.“

Повезане вести

29 comments

Anka мар 3, 2012 at 09:21

Bicu kratka. Zvezda je sistematski unistena od dusebriznika. A sad je potreban sistem da Zvezda dodje prvo na nulu a onda i u pozitivnom pravcu! Ja koliko znam Lukic nigde pre trece godine u svom programu nije obecao titulu u svom programu oporavka Zvezde. A kup koji smo osvojili je bilo iznenadjenje za sve, jer se zna koji su bili prioriteti u prvom delu Lukicevog mandata! A to da Lukic hoce da drpise i unisti Zvezdu najjaci je argument u njegovu odbranu sto je dozvolio da sami zvezdasi postanu clanovi i odlucuju o njenoj sudbini, pa cak i neko od vas ko ima clansku kartu moze da se sa svojim programom kandiduje. Pa budite ljubazni reci te da li je neko od ovih prethodnih dusebriznika palo tako nesto na pamet. Ja potpisujem da kad dodje privatizacija (svaki Zvezdin clan imace akcije) veci deo clanstva brze bolje ce da proda akcije nekom slj privatniku koji se nameraci nego sto ce da sacuva zvezdu od takvih, (nece drzava sigurno dozvoliti da gasprom ili neka druga proverena kompanija udje u Zvezdu kao vlasnik) zato sto je vecini dupe zinulo za pare! Ja se izvinjavam na recniku al me nerviraju sve sami kriticari i dusebriznici. Neka svako od vas iznese kako vidi Zvezdu i u kom pravcu treba da se razvije. Svi kukaju hoce titule, a kako ako nemas para a skola ti je unistena koja je bila najcenjenija u evropi od kraja 50-ih.

Reply
Ariljac мар 2, 2012 at 18:05

E ajd sad cik da s… preko puta saopsti koliki je njihov dug!Izasli smo i u kosarci i u fudbalu sa cifrom koliki su dugovi(neulazim u to dal su tacni ili ne) ajmo sad je na redu jsd…..Ali neeee to se neobjavljuje za zivu glavu…..

Reply
LAZAR мар 2, 2012 at 17:40

OTVORENO DA KAZEM DA MRZIM LJUDE KOJI OVAKO PIRCAJU O ZVEZDI.P***SAM VAM SE BRE PO TAKVOJ LJUBAVI..NE MOGU DA VERUJEM DA TAKAV COVEK MOZE DA SE RODI.ADMINI BRIGA VAS STA PRICAJU BRISITE OVE KOMENTARE JER SE DZABE NERVIRAJU PRAVE DELIJE KOJE VERUJU U KLUB ROBIJA LUKICA I MOMKE.A OVE NE ZNAM NI KAKO DA IH NAZOVEM PUSTITE DA UMRU ETO TAKO!
KOLKO SAM IZNERVIRAN
VIDIMO SE SUTRA NA MARI BRACO!!!!

Reply
MILAN KG мар 2, 2012 at 18:46

nisi upravu jer ne mozemo svi da mislimo isto ja ne verujem u lukica jer od kad je on u klubu nismo dobili derbi osim onaj u kupu osvojili smo samo kup a price da je lukic zvezdin spasilac necu da komentarisem . robiju svaka cast bivsi as legenda kapa dole sto se njegovog trenerskog znanja tice ono je pod velikim znakom pitanja po meni on je trebalo negde da se dokaze kao trener pa tek onda nas da vodi a ne da se uci na zvezdi ali sta je tu je rezultati ce sve reci sve ostalo je prica za zamajavanje naroda.

Reply
gile мар 2, 2012 at 15:54

iskreno nebi me cudilo da dug bude preko 50miliona……..jedni pricaju 33mil,drugi 41 ……a lukic prica da je dug bio 23 mil i da smanen za 6 miliona……..to je 17…….ko je ovde lud ako pametan ja vise ne(znam)…. sto se toliko plase da javno kazu lepo koliki je dug ali tacna cifra ane da nagadjaju vise……sramota -ipak je to najtrofeniji klub u srbiji i sire…

Reply
marko мар 2, 2012 at 15:52

– Sa kojim igrackim kadrom da mi „igramo“ Evropu! Pa sa nama mogu samo da se „igraju“ po Evropi! Do treceg kola u kvalifikacijama mozemo… Onda nam se padne neki „Ren“, i pregazi nas sa pola snage!?
– Pustite te price, moramo da „igramo“ Evropu, zato moramo da platimo, prodacete Jankovica (kao, posto je klinac vrlo verovatno vec prodat jos proslog meseca), i slozicete nam pricu, da ste zbog „Evrope“ morali da ga prodate! A i sami znate, da cemo mi od Evrope sa ovakvim sastavom, najvise videti 3. kolo kvalifikacija!
– Uprava napolje!

Reply
MILAN KG мар 2, 2012 at 17:51

brate upravu si koja crna evropa nas su izbacivali slavija prag ,slovan… a kad naletimo na ekipe poput rena tu mozemo samo da se nadamo da ne dozivimo debakl ovaj tim ne moze nasu ligu da osvoji a o igranju u le ili ls da ne pricamo nas koeficijent je toliko srozan da je to tuzno zato sto uvek ispadamo u avgustu, stalno ista prica na leto idemo na titulu i evropu onda na polusezoni zaostajemo za prvim destetak bodova onda na zimu dovedemo 10 novih igraca i prica se to je to sad imamo tim na kraju se ispostavi da se do poslednjeg kola borimo za drugo mesto i kaze lukic biice trofeja sledece sezone tako je bilo u prethodne tri godine dokle bre franjevci ce nas prestici po broju osvojenih titula ako se ovako nastavi i onda ce ih njihovi mediji proglasiti za najtrofejniji klub u zemlji!!!!!!!. nesto mora radikalno da se menja inace smo gotovi mi smo vec na ivici ambisa poslednji je cas da se spasemo jer ako padnemo tesko da ce mo se podici napred zvezda.

Reply
Velja_FCRS мар 2, 2012 at 13:09 Reply
Dejan Smederevo мар 2, 2012 at 12:01

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=17&nav_id=398883
Jedan od najgorih predsednika u Zvezdinoj istoriji kaze da je dug kada je on dosao u klub iznosio 23 miliona eura, a da su ga smanjili za sest.Ako koza laze rog ne laze, a evo i dokaza sta je govorio. Sada pred izbore pricaju neku sasvim drugu pricu ( skolovani prevaranti iz demokratske stranke ) i vise mi je muka kad vidim ovog bivseg direktora vaterpolo kluba partizan cuvenog manipulatora djordja stefanovica (http://www.vesti.rs/Sport/Vaterpolo-Jadran-ljut-na-Partizan.html ) koji sada prica ono sto se svidja i dopada lukicevim cuvarima i onima koji mu kupuju vreme, a sto ocito dolazi iz vesiceve kuhinje. Sve ovo neodoljivo podseca na izjave politicara iz vladajuce koalicije koja laze narod i vesto sa njim manipulise.Istina je da su lukic i ova uprava uvecali dug za vise od 10 miliona eura i da moraju sto pre da odu iz Zvezde. Za njeno bolje sutra.

Reply
Dusan81 мар 2, 2012 at 12:33

Za Zvezdino bolje sutra reci nesto konkretno , to pljuvanje po ljudima nikuda ne vodi.

Reply
Dejan Smederevo мар 2, 2012 at 12:49

http://www.mondo.rs/s235935/Sport/Fudbal/Dug_Zvezde_veci_od_33_miliona_evra.html
Dovoljno je samo ovo procitati i sve je jasno jer je izvestaj uradila revizorska komisija A NE JA.

„Klupski račun je sve do kraja prošle godine, u proseku bio blokiran skoro dve trećine godine zbog ranijih potraživanja raznih firmi i vraćanja kredita bankama“, navodi list.

“U izveštaju se navodi da je dug kluba na dan 31. decembar 2011. godine iznosio 41,9 miliona evra, čime je potvrđeno ranije pisanje medija, a što su svojevremeno iz Zvezde oštro demantovali i najavljivali čak tužbe protiv medija zbog tih tvrdnji.“

“Pet godina uzastopno klub posluje sa gubitkom, piše „Sport“.

“U prethodnoj godini, na primer, napravljen je dug od osam miliona evra. Prihodi su bili 10,3 miliona evra, a rashodi 18,2 miliona evra.“

Reply
Nenad Cvetkovic мар 2, 2012 at 13:05

Dejan Smederevo ponovo udara, predizborna kampanja je pocela.

Reply
Dusan81 мар 2, 2012 at 13:46

Pa normalno da ima toliko rashoda jer su skoro svi bivsi igraci i treneri isplaceni . Ova poslednja recenica na izvestaj koji nisi video je opet pokazala da se radi u interesu Zvezde.Rashod je kad moras pokriti dugove koje nisi ti napravio … Uostalom ko zna nesto o finasijama moze da razume izvestaj . A novinarska tumacenja ne mogu da citam.

Reply
... мар 2, 2012 at 13:09

Alo breee, pa ne moze se samo rusiti, mora se i graditi! Nikad nista necemo postici, jer ce uvek biti nezadovoljnih. Cuti, cekaj izbori i glasaj.

Reply
Anka мар 2, 2012 at 11:58

Gospodo ne mozete ocekivati da novo rukovodstvo otplacuje dugove i smanjuje, a da pri tome nema izdatke. To prosto nije moguce! Zato sto dovodjenje igraca kosta (jer svi zele rezultate), plate fudbalera i trenera, plate zaposlenih, odrzavanje stadiona, primpreme ovde i u inostranstvu i slicno. To su sve izdaci koji su za ocekivati i nisu mali! Veliki broj igraca je tuzilo Zvezdu preko UEFE kao i klubovi. Slabi rezultati u evropi (los igracki kadar doveden prethodnog sportskog sektora + unistena omladinska skola gde je izgubljena cela zvezdina zlatna generacija 1991/92 zahvaljujuci Krmpoticu tadasnjem kordinatoru mladjih selekcija) slaba prodaja nasih igraca u prethodnom periodu, bila je potreba za uzimanje kredita! Pri tom je UEFa otvoreno Zvezdi i ne samo Zvezdi vec i FSS i Partizanu rekla da potraznja od drugih klubova ne zavisi od njih vec od odnosa izmedju dva kluba. Recimo Rasing jos uvek duguje nama pare, Osasuna takodje i kao i ostali klubovi, pitanje da li su legle pare i od prodaje Ninkova! tako da je licemerno od UEFE da trazi pare od nas i da izmirimo sva dugovanja! E sad postavlja se pitanje zbog cega? Ja cu vam reci nas savez se bavi drpisanjem para od klubova kroz kotizacije i raznoraznih nazovi kazni, a pri tome kladionice uplivavaju namestaju se utakmice u nasem prvenstvu, nista se ne radi na renomeu cak i nase repreznetacije (takva je kakva je ali je nasa) niti imamo lobi kakav treba! To nije slucaj samo u fudbalu ista prica je u kosarci i vaterpola, dok u odbojci imamo svoje predstavnike! Miljanic kakav god on bio nekad, mi smo kao tadasnji savez FSJ imali renome devedesetih, dok sad nemamo nista ni kao savez niti sami klubovi! Primer. Idemo do susedstva mada ih nevolim NSHrvatske, navijaci su im katastrofa na svakoj evropskoj utakmici prave haos, na mecu reprezntacije ustaske i fasisticke parole mogu da se cuju! Za sve to, zahvaljujuci Vlatku Markovicu, oni dobijaju samo upozorenja! Zasto? Imaju dobar lobi, u arbitraznoj komisiji imaju svoje ljude u organizacionom odboru imaju svoje ljude u UEFi prema tome sami zakljucite zbog cega sve ovako crno! I nemoj za sve da krivimo sadasnju upravu. Ko ima imalo mozga, a za to skidam priznanje Boricicu koji je jedini u jednim novinama rekao da Zvezda da bi opstala i sanirala sve svoje probleme morala bi ponovo da se rodi (ugasi i osnuje), i slazem se sanjim. Gospodo moja draga svi klubovi koji su nam unisteni treba ce im najmanje 10godina da sve srede reorganizuju isvede na nulu ili podnosljivi dug da bi smo mogli da nesto uradimo i pricamo o staroj Zvezdi! Prvi na tom spisku je fudbalski klub, ovi sponzori koje imamo jedini pravi je Gasprom on ulaze najveci deo sredstava u omladinski pogon. Zvezda treba da resi pitanje stadiona, al ne moze ne daju svi znamo ko nedozvoljava renoviranje odnosno igradnja modernog stadiona sa svim bezbednosnim i pratecim trgovinskim i sportsko-ugostiteljskim objektima! Da li treba vama covek dalje da prica…jer vi ko o cemu baba o ustipcima. Budite realni ne mozete ocekivati od sadasnjih ljudi preko noci da naprave sve odmah i sada! Ja licno sam zadovoljna vecim delom onog sto su Lukic i uprava uradila! Bilo je gresaka i ljudski je gresiti al bilo je mnogo boljih stvari:
1. doveden je gigant koji ulaze u omladinski pogon od njihovog dolaska nase mladje kategodije uzimaju sve kako na domacim prvenstvima i turnirima tako i dostojno reprezentuju u inostranstvu nas fudbal.
2. doveden je Robi koji ima cilj da promovise mladje igrace, nije mogao vise da pokaze malo smo lutali sa pojacanjima, logicno jer narodski receno koliko para toliko i muzike. Adzic je napravio nekoliko kardinalnih gresaka zbog cega je prekinuta saradnja sa njim. I mislim da ce od ovog trenutka na nasem treneru biti prebacene vece ingerencija za dovodjenje i prodaju igraca uz saradnju sa ostatkom sportskog sektora.
3. Dosta toga je placeno od dugovanja, na zalost imamo nova (obrazlozila sam zbog cega gore to je moje vidjenje stvari).
4. poboljsan je sistem e-ticket prodaja karata i blago je popravljen bezbednosni sistem (trenutno nije moguce uraditi nesto vise tipa uvedjenje klasicne KD kontrole kao sto imate na vecini evropskih stadiona, jer nas stadion je zastareo). Ovaj sistem ima mnogo prednosti.
5. Novi izdatak na zalost moralo je promena semafora. Ko ne zna nama vec u narednim evropskim takmicenjima preti igranje u inostranstvu kao domacini, jer nemamo adektvatnu kategoriju stadiona po standardima UEFE. Ovaj problem nije samo u nasim rukama jer kao sto rekoh mi imamo projekat ali drugi ne daju!
6. Marketing- FANTASTICAN promocije naseg kluba, stvaranje navijackih klubova po gradovima, otvaranje red star shopa. Nedavno sam ostavila na komentar na fk sajtu nadam se da ce usvojiti predlog o prosirenju Red Cafea, i druge vrste promocija Zvezdinog grba edju klincima a od skoro i medju klincezama.
7. Otvoren je letnji kamp za decu na Zlatiboru, od skoro i u Republici Srpskoj cula sam da ce biti otvoreno i u Crnoj Gori, to je dobro imamo polaznu osnovu. Jer se nadam da ce krenuti dalje u dijasporu pre svega Austrija, Svajcarska, Nemacka, Kanada, Amerika, Australija i Svedska gde ima najvise nasih. Cisto sumnjam da ne bi bio veliki odziv, ali ovo je moguce tek kasnije kad se oladinska skola podigne na visi stepen.

Sto se mene tice ova uprava ima moju podrsku na celu sa Lukicem i sto je zapoceto treba nastaviti, jer ovo je pocetak neceg novog zasta je potrebno vreme. U nevreme su uzeli klub, krenuli bukvalno od nule jer je visio katanac nad Zvezdom. Kao sto je Covic u kosarci uradio isto (plus pomaze zenskoj kosarci). Jedino cemu se nadam da ce doci do reorganizacije u SD Crvena Zvezda i neki klubovi koji vise ne postoje da se prebace kao amaterski klubovi, da se bitni za nase drustvo i nasu reprezentaciju postave kategorije klubova i tacno zna sta su nam prioriteti. Pozz i svako dobro. VISE STRPLJENJA I RAZUMEVANJA.

Reply
Velja_FCRS мар 2, 2012 at 13:07

Koliko je to titula ukupno,kad se saberu letnji kampovi,red star shopovi itd?!

Reply
zeljko мар 2, 2012 at 14:18

svaka cast veljo na odgovru. kratko i jasno. kakvi bre grbovi za klinceze i ostale gluposti. jadni smo i to je cinjenica

Reply
Anka мар 3, 2012 at 09:08

jadni ste vi koji mislite da je sve u tituli. Osvajali smo titule i bili u dugovima posle prvog neuspeha sve je isplivalo na videlo. Mislite malo o tome!

Reply
Dusan81 мар 2, 2012 at 11:11

Djoooole! , Djooooooole, Djole genije pa ti si BOG !

Reply
Sulc мар 2, 2012 at 10:01

e pa bas zato treba da se naplacuje ulaz za sutrasnju utakmicu!!!!

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT мар 2, 2012 at 09:47

Ma uvek nama DELIJAMA kvare raspolozenje pred vaznu prvenstvenu utakmicu sa raznim nagadjanjima naseg dugovanja, i to je jos objavio grobarski sajt, a oni kao nemaju dugovanja!!!!! IDEMO SUTRA NA MARU DA IM DOKAZEMO KO SMO I STA SMO, prema malom klubu!!!!! poZZ braco DELIJE!!!!

Reply
Realan мар 2, 2012 at 09:34

Igranje u Ligi Evrope bi nam leglo ko zednom pivo,ali sanse za to su oko 20% nas klupski koeficijent je mali trenutno smo 144 klub u Evropi. Za ulazak u grupnu fazu moramo da izbacimo u najboljem slucaju tim u rangu Steaue, Dinamo zagreb,Sparta Prag i slicno.

Reply
escort мар 2, 2012 at 09:25

Veliki deo duga je VRACEN, ali je problem sto je vracan bivsim igracima i trenerima, na sta nas je UEFA primorala, dok su dugovi bankama stajali, a kamate rastu. Blizu smo da isplatimo svima i da konacno vracamo i bankama, a imamo i solidan igracki kadar, koji ce vredeti mnogo …

Reply
Igor мар 2, 2012 at 10:53

Dug nije vracen, vec je povecan. Uzeli su nove kredite, i vratili dug bivsim igracima i trenerima. Smesno…

Reply
Realan мар 2, 2012 at 11:59

Da krediti su losi po klub zbog kamata,a dugove prema igracima i trenerima UEFA ne tolerise tj ne dobija licencu za nastup u evro kupovim. U nasem slucaju je vaznije da izmirimo dugove prema bivsim igracima i trenerima.

Reply
Anka мар 2, 2012 at 12:31

Drago mi je da si izbacio ovaj podatak. I to je tacno, jos jedan plus za ovu upravu. Neka mi neko od ovih kriticara navede koja je uprava zadnji put zvala revizorsku kucu ili iznosila tacne i prezicne podatke o dugovanjima i profitu. Da ova uprava neka dugovanja nije vratila dug bi iznosio bar 50 miliona evra. U ove tri godina dug je povecan iz raznoraznih razloga, naravno najvise zbog kredita, ali ne zaboravite da su u medjuvremenu pristizale nove prituzbe u UEFI prethodnih igraca sto dodatno je povecalo dug. Marketing odlicno radi punom parom i jeste samo zahvaljujuci njima i promociji urusenog kluba ubedljivo smo najgledaniji klub plus prodaja u red star Shopu i redom. Sve sto sam imala rekla sam gore da ne duzim. I Hvala za ovaj izbaceni podatak koji je precizan. Poruka ostalim malo vise koristite svest umesto srca ako zelite da razmisljate trezveno i realno!

Reply
Dark мар 2, 2012 at 13:33

Piksijeva, prilikom preuzimanja kluba. Ali mu opet ne veruju.

Reply
deda мар 2, 2012 at 09:09

revizori rekli dug je preko 33 miliona plus 3 miliona za Miskovica to je preko
36 000 000 evra

Reply

Leave a Comment