Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Пешић пред Крку: „Оставите Филипа на миру“

У свечарској атмосфери прославе 67. година од оснивања клуба Црвена звезда ДИВА у суботу од 20 сати у дворани Пионир дочекује Крку. Сходно томе менаџмент црвено-белих је одлучио да првих 67 навијача који купи улазнице за дуел са словеначким тимом добије симболичан поклон вољеног клуба.

Улазнице ће се продавати на благајни Пионира на дан утакмице од 14 сати па све до почетка меча. Цене карата су непромењене, за трибине коштају 200, а за партер 300 динара.

Пре анализе наредног противника, шеф стручног штаба Црвене звезде Светислав Пешић осврнуо се на претходни дуел са Широким:

– Играли смо против стварно доброг противникас, који има континуитет, добар рад и организацију. Желим да им се захвалим на другарском пријему. Све је било регуларно, суђење доста добро, а изгубили смо утакмицу јер Широки заиста има доста добар тим. Можда смо ми били мало уљуљкани позитивним и оптимистичким најавама, али ја сам играчима рекао да аутоматизма у спорту нема..Стално се захтева мукотрпан рад и огромна посвећеност сваког члана екипе. Ја не могу да кажем да ми то немамо, али у једном моменту приметио сам да све почињемо да радимо аутоматски, јер мислимо да смо напредовали. Због тога смо одиграли слабије. Овим не желим да омалаважим тријумф Широког, јер играш онолико добро колико ти противник то дозвољава, а Широки је одиграо веома квалитетно – рекао је Пешић и потом се фокусирао на дуел са Крком:

– Кад се каже Крка многи помисле на оне рибе. Као питају се ко је Крка? Такав приступ личи на наш менталитет, јер смо склони да се сваком подсмевасмо. Али, не треба заборавити да они имају добру организацију. Такође, Крка има боље резултате последњих 10 година од Звезде и ми то морамо да респектујемо, а не смемо да заборваимо да смо од њих изгубили у првој утакмици. То је екипа која очигледно жели да побеђеује, јер су направили доста промена. Да ли су уложили доста новца, то већ не знам, али су се они определили да мењају тим, а ми да га стварамо. Ми верујемо у рад, али и рад има своје лимите.

Пешић је подсетио да у дуелу са Крком цела екипа мора да има веома ангажован приступ од првог минута, ако се жели тријумф:

– Ми за сада имамо добру контролу радне дисциплине и професионалан однос сваког појединца. Али последње утакмице играмо по коделу да мало појачамо у одбрани, освојимо неколико лопти, направимо контаранападе и меч је као готов. Публика се дигне на ноге, а већ кад поведемо са шест разлике онда се тражи да уђе Цветковић, а после тога и да Недовић уступи место Човићу. На тај начин уништавају тог красног дечка, а ја мислим да је то све смишљено и организовано. Он је велики просфионалац, није ни Дражен ни Бодирога из најбољих дана, али сасвим добар момак, који помаже екипи. Сви га воле и поштују, и тренери и саиграчи. Сви верују у њега, и зато поручујем нека га пусте на мало на миру, да дечко мало игра кошарку – рекао је Пешић и додао:

– Дакле, аутоматизма у дуелу са Крком не сме бити. Ми морамо да дамо максимум, ако желимо да победимо крку у утакмици која може да буде и неизвесна ако не приступимо онако борбено и ангажовано како је то било на већини утакмица у јануару и фебруару – закључио је Пешић.

Повезане вести

26 comments

Miki Delija мар 2, 2012 at 23:36

Filip Mora Proigrati-nije taj slogan dzabe smisljen….Samo,mrka kapa od te rabote :)) Al nek igra-da se ne ljuti tata :))

Reply
kalu мар 2, 2012 at 19:16

Fica se sve ovo zeza on ce da eksplodira protiv partizana u finalu nase lige.:)

Reply
SHERIFF мар 2, 2012 at 19:06

Varda opet raskinuo ugovor…Sve se vraca…

Reply
ShoNe мар 2, 2012 at 18:56

Da se sastave Dusan Duda Ivkovic, Zeljko Obradovic i Svetislav Kari Pesic da me ubedjuju da je Filip Covic bolji plejmejker od Nemanje Nedovic nebi uspeli da me ubede…

Reply
Ivan мар 2, 2012 at 20:21

A od kad je Nedovic plej? Covek kod Karija igra beka.

Reply
Aleksandar мар 2, 2012 at 20:23

Ivane to je problem. Njegova prirodna pozicija je plej.

Reply
ShoNe мар 2, 2012 at 22:17

Druze, ovako:
Nemanja Nedovic je igrao na poziciji plejmejkera u kk Askoli, kao i u Zlataru iz Nove Varosi, na poziciji pleja je igrao i u Crvenoj zvezdi sampion iz Uzica, na poziciji pleja je igrao i u mladjim kategorijama Crvene zvezde, kada je presao u prvi tim Crvene zvezde isto je igrao ne poziciji plejmejkera, od prelaska u prvi tim Zvezde trenirali su ga Pesic, Trifunovic, Uvalin i Nikitovic i kod svih je igrao na poziciji plejmejkera, sada igra u Crvenoj zvezdi DIVA trenira ga Svetislav Pesic i igra na poziciji beka…
Ovo je valjda dobar odgovor na tvoje pitanje „od kad je Nedovic plej“…
Preciznije, Nedovic je plej od kad je poceo da trenira kosarku…

Reply
Ivan мар 2, 2012 at 23:11

Ali cenim da ga u ovim prethodnim klubovima nisu trenirali Adelman,Karlajl,Fil Dzekson i sli. tako da malo vise verujem Kariju nego drugima.

Reply
ShoNe мар 3, 2012 at 00:26

Pa i Kari ga je trenirao, i kod Karija je igrao Plejmejkera…

Ivan мар 3, 2012 at 02:07

Kad,pre 3 godine kad je igrao 14s po utakmici?

Reply
ShoNe мар 3, 2012 at 02:16

Gledaj svojim ocima, nemoj da drugi gledaju za tebe…

eliiahu мар 2, 2012 at 18:38

Ostavicemo ga kad ode iz Zvezde

Reply
ShoNe мар 2, 2012 at 18:34

Moze Fico jos gore nego sto je dosad pokazao, polako ima vremena… 😀

Reply
veliki pravi Zvezdas мар 2, 2012 at 18:28

Kari drzi Covica na klupu ili ga stavi na transver listu transver listu najbolje bi bilo za Crvenu Zvezdu da Covic promijeni sredinu ,jer ne zasluzuje da nosi Zvezdin dres Kari

Reply
Ariljac мар 2, 2012 at 17:54

Nisam do sada citao NIJEDAN komentar ovoga doticnog Andjusa al reko sad da procitam i grdno sam pogresio jer sam se najstrasnije iznervirao u roku od 5 min!!Nemam neki poseban pridev kojim bih opisao ovoga nazovi novinara osim GOVNAR!!

Reply
Secam se pobeda мар 2, 2012 at 17:36

Svaki put kada procitam sta ovaj covek izjavi ja sve vise shvatam zasto je mozda najbolji trener na svetu. Svaka cast

Reply
Zvezda mi je sve мар 2, 2012 at 17:21

http://www.pravda.rs/2012/02/26/dejan-andjus-veciti-gubitnik-pesic/
Neko je ovde nedavno napisao i ja se potpuno slazem sa tim – GLUVI NE CUJU, SLEPI NE VIDE, A ZVEZDI BAS NE IDE PA NE IDE.

Reply
Saša мар 2, 2012 at 18:00

Да да, треба вјеровати у приче медиокритета Анђуса. Ми смо глуви и слијепи и једино он све види и све зна. Да нам је јаднима што више таквих као Анђус. Џаја му је неспособан и једини кривац за дугове а Кари није никакав тренер ако нема Леброна у екипи. Толе је по њему озбиљан господин, треба да се угледамо на Бату Кан Кана а оличење успјеха је Драган Ђурић. На крају се појави неко ко једва дочека да пљуне по туђем труду и линкује овог искомплексираног идиота. И још би да нам отвори очи и уши.

Reply
eliiahu мар 2, 2012 at 18:48

Pa da verovatno je taj Dejan Andjus sto je napisao tekst, osvojio sve sto se moze osvojiti na svetu, sa igracima iz kraja, a u finalu dobio Barselonu ili SAD sa 30 razlike…

Reply
Aleksandar мар 2, 2012 at 17:20

Pa zar smo mi slepi ili sta ? Filip Covic je teska vezara i to zna sam Pesic. Kako da ne pomislimo onda da ga gura tata ?

Reply
MarkoFCRS мар 2, 2012 at 20:32

Filip nije vrhunski plej, ali mi nemamo boljeg! I šta sad? Jesi ti spreman da daš keš za boljeg pleja?

Reply
Djoksonidis мар 2, 2012 at 16:38

Sutra mecem pare na Zvezdu. Zgazicemo Krku kozmetiku kao Helios i Zagreb. Taman da se malo opustim u Pioniru posle fuzbala 😎
Zvezda oOoOoO

Reply
Бранимир мар 2, 2012 at 19:28

Какав ти је то добитак на квоту 1,15?

Reply
MarkoFCRS мар 2, 2012 at 20:33

Zato postoji hendikep 🙂

Reply
drx мар 2, 2012 at 16:25

ostavi ga ti na klupi i mi cemo biti zadovoljni!

Reply
Nemanja Muslin мар 2, 2012 at 16:09

Sta da ti kazem Legendo,samo napred ! I ljudi dodjite u pionir,ne zelim da pisem da li vise od fudbalera to zasluzuju,ali Zvezda je Zvezda,za raziliku od zadnjih godina ovi momci se bore i polako postizu rezultate,a sve je to delo Pesica !

Reply

Leave a Comment