Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Креће борба за титулу

Кошаркашице Црвене звезде окончале су такмичење у Првој „А“ женској лиги са скором од 21 победе и свега једним поразом и тиме су убедљиво освојиле прву позицијију на табели. Међутим, борба за титулу тек сада почење.

Ученицама домаћег кошаркашког шампионата прикључиће се пет српских екипа које су учествовале у регионалној МРЖ лиги, а то су Партизан, Хемофарм, Војводина, Радивој Кораћ и Вождовац. За разлику од такмичења кошаркаша, код кошаркашица нема Супер лиге, већ тимови у борбу за титулу улазе одмах у плеј-оф такмичењу. На основу резултата остварених у домаћем и регионалном шампионату, први противник ЖКК Црвена звезда биће екипа београдског Вождовца. Први сусрет наших девојака и играчица Вождовца које су два пута (1972. и 1975. године) биле шампионке СФРЈ на програму је 14. марта. Треба напоменути да ЖКК Црвена звезда у својој историји национално првенство освајала је рекордних 28 пута, а последњи пут то се догодило у сезони 2003/04.

Четвртфинале домаћег плај-офа игра се на две добијене утакмице.

Парови 1/4 финала плеј-офа:

Партизан : Врбас

Хемофарм : Јагодина

Вождовац : Црвена звезда

Радивој Кораћ : Војводина

Повезане вести

1 comment

Marko Vozdovac мар 3, 2012 at 01:33

JEl izvodljivo da nam izbacite jos neke podatke, tipa ko je favorit za titulu, (mada, na zalost, verujem da znam), kakve su nam sanse protiv Vozda i tako to? Hvala.

Reply

Leave a Comment