Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеСпортско Друштво

Дејан Деки Савић – Лидер за пример

пише: Звездан Терзић, председник УО СД Црвена звезда

Садашњи тренер Ватерполо клуба Црвена звезда и доскорашњи селектор репрезентације Србије јесте у правом смислу тих речи – Лидер за пример.

Био је то и као играч, потврдио је то и као селектор и потврђује то као тренер. И не само као тренер, већ и као човек и спортски педагог. Својим искуством доприноси јединству које се зове Црвена звезда. Непосредан и директан, о томе је говорио и на првом „Звездином форуму“.

Не улазећи у професионалне разлоге и личне мотиве одлуке да након десет година, колико је са ивице базена водио репрезентацију Србије, место селектора препусти неком другом, Спортско друштво Црвена звезда безрезервно подржава рад, методе и визију развоја ватерпола, којима је Дејан Савић посвећен.

Осећамо се привилегованима, што ће Деки то наставити у нашем клубу и нашем друштву у пуном капацитету, посвећености и концентрацији.

Као играч, Деки је био „човек тима“, као тренер и селектор увек је све заслуге за победе и успехе приписивао тиму, а одговорност за поразе и неуспехе прихватао без оправдања и објашњења.

Звездан Терзић

То могу само велики. Мерило величине човека је способност прихватања одговорности. Прихватајући се функције селектора репрезентације Србије 2012. године, Деки је рекао: „Част. Обавезе. Одговорност. Знам шта је српски ватерполо и какве резултате жели да има. Очекујем подршку, радићу најбоље што могу“.

Деки, урадио си и више него што је било могуће. Дуго би трајало набрајање… Ми, твоји звездаши, не заборављамо када си као тренер нашег ватерполо клуба 2013. године освојио све… И Првенство Србије и Куп Србије и Лигу шампиона и Суперкуп Европе…

Зато смо срећни да си ту – међу нама и са нама, са својима и међу својима. И што својим искуством и на свој начин доприносиш јединству које се зове Црвена звезда.
Ми звездаши знамо да подршка није само аплауз, када се слави победа.

Зато Ти у име наше црвено-беле спортске породице, дуговечне и многобројне захваљујемо за све што си учинио за српски ватерполо и подржавамо у свему што радиш и што ћеш урадити за наш ватерполо клуб и наше спортско друштво.

За нашу Црвену звезду.

Звездан Терзић
председник УО СД Црвена звезда

The post Дејан Деки Савић – Лидер за пример appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment