Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на позајмици – Радуловићева “лепотица” обележила коло

Још један динамичан викенд је иза нас, а остаће упамћен по феноменалном поготку Андрије Радуловића који се истакао голом и сјајном партијом у претходном колу Суперлиге Србије.

Да је један од најбољих играча Суперлиге Србије на утакмици 30. кола домаћег шампионата је показао Андрија Радуловић. Радник је на прави начин отворио утакмицу, голом у раној фази меча за који је био задужен Звездин фудбалер из класе 2002. Играо се девети минут сусрета када је вешти дриблер прихватио лопту на 35 метара од гола противника, потом избацио из равнотеже два играча Напретка и феноменалним ударцем “скинуо паучину”. Демонстирао је вешти дриблер своју разорну левицу и добио епитет играча утакмице, с обзиром да је управо домаћин славио захваљујући момку рођеном у Котору. Поред Радуловића минуте је забележио и Урош Лазић. Звездино дете је заиграло у другом полувремену на својој матичној позицији десног бека. У том периоду меч је био у снажном ритму, те је Лазић шпартао уз аут линију у оба правца. У одбрани је чисто дуге лопте домаћина, а након једног ваздушног дуела умало да задобије тешку повреду. Упркос томе Лазић је стегао зубе и издржао на терену до краја меча.

Четврти пут заредом Илија Бабић је одиграо пуних 90 минута за новосадску Младост. Међутим, као и против Колубаре дуел је завршен без голова. Статитика иде на руку младом нападачу, с обзиром да је био пођеднако добар у готово свим деловима игре. Надомак гола је био у 7. и 31. минуту када је луцидним ударцима покушао да савладала голмана из Лучана. Поред тога поделио је два кључна додавања за погодак, док је у исто толико наврата упутио одличан центаршут намењен саиграчима. Тренер Нпаретка – Перишић је поново поверио улогу стартера младом Николи Кнежевићу. Иако су гости доживели пораз од Радника, млади репрезентативац Србије је одиграо утакмицу на високом нивоу. Спуштао се Кнежевић како би прихватио лопту, разигравао саиграче по боковима, али и неретко се сам извлачио на страну где је комбиновао на малом простору. Делио је и завршне лопте, али нажалост није успео да оствари запажен учинак.

Никола Глишић је на дуелу против Златибора према статистичкој платформи ИнСтат остварио индекс 238, те тиме понео назив једног од најбољих актера меча. Стопостотан учинак је остварио млади десни бек у ваздушним окршајима, као и када су у питању успешно изведени дриблинзи. Међутим, у центру пажње брзоноги Глишић се нашао у 58. минуту сусрета када је забележио асистенцију. Из другог плана је утрчао у казнени простор, а потом испод лакта одложио повратни пас према саиграчу након кога је домаћин стигао до јединог гола на сусрету. Управо тај погодак је решио питање победника и оставио ИМТ на лидерској позицији Прве лиге Србије. У редовима екипа са Новог Београда гледали смо стаменог штопера Александра Лукића. Централни бек је заиграо у финишу утакмице, где је са лакоћом неутралисао нападе гостујућег тима.

Немања Мотика је доживео пораз у дресу Аустрије Лустенау од стране екипе Волфсбергера на домаћем терену. Иако је екипа младог дриблера прва дошла до предности, а након тога у 17. минуту управо имала шансу преко Мотике да стигне до другог гола, на крају није успела да оствари трећи узастопни дуел. Провлачио се као “путер” кроз дефанзивну линију гостујућег тима и од пет изведених дриблинга остварио је учинак од 80 посто, где је потврдио доминантност у том сегменту игре.

Проблеми са повредом су иза Филипа Фалка који се први пут ове сезоне нашао од првог минута на трену у Серији Б. Провео је Италијан на терену 70 минута, а “плесао” је у свом препознатљивом стилу игре. Покушавао је да угрози гол противника ударцима са дистанце када је уносио лопту са десног бока ка средини терена и шутирао јачом левом ногом. Поред тога је остварио максималан учинак када су у питању дриблинзи, изведени центаршутеви, али и одузете лопте противничким играчима. Каљари је одиграо 0:0 против Фрозинонеа, те је пропустио прилику да као домаћин однесе сав плен са овог меча. Међутим, Фалко је имао важну улогу у освајању бода екипе са Сардиније.

Наступ овог викенда нису забележили Зоран Поповић, Милош Гордић, Радован Панков, Секу Саного, Никола Станковић, Марко Стаменић, Петар Станић, Владимир Лучић, Јован Митуљикић и Питер Олањинка.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Зоран Поповић (Чукарички) – без наступа
Милош Гордић (АЕК Ларнака) – без наступа
Никола Глишић (ИМТ) – 70 минута у победи над Златибором (1:0)
Урош Лазић (Радник) – 24 минута у победи над Напретком (1:0)
Радован Панков (Чукарички) – без наступа
Александар Лукић (ИМТ) – 24 минута у победи над Златибором (1:0)
Секу Саного (Париз) – без наступа
Никола Станковић (Напредак) – без наступа
Марко Стаменић (Копенхаген) – без наступа
Никола Кнежевић (Напредак) – 71 минут у поразу од Радника (1:0)
Петар Станић (Спартак) – без наступа
Филипо Фалко (Каљари) – 70 минута у ремију са Фрозинонеом (0:0)
Андрија Радуловић (Радник) – 73 минута у победи над Напретком (1:0)
Владимир Лучић (Чукарички) – без наступа
Немања Мотика (Аустрија Лустенау) – 59 минута у поразу од Волфсбергер (1:3)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – без наступа
Питер Олањинка (Славија Праг) – без наступа
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 90 минута у ремију против Младости из Лучана (0:0)

The post Звездаши на позајмици – Радуловићева “лепотица” обележила коло appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment