Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

ИН МЕМОРИАМ – Мирољуб Стојковић (1945-2023)

Др Мирољуб Стојковић некадашњи кошаркаш и директор КК Црвена звезда и главни и одговрни уредник Звездине ревије, преминуо је у четвртак у 78.години живота.

Рођен је 11. децембра 1945. године у Београду, играо је за први тим Црвене звезде, али ће остати упамћен као капитен јуниорске кошаркашке екипе Црвене звезде која је освојила шампионат Југославије 1963. године.

Та утакмица памти се и по том што је била преношена на националној телевизији, па је цела Југославија била у прилици да види стасавање једне шампионске генерације у којој су касније и као сениорски шампиони Југославије играли Тодосијевић, Павловић, Шкулић, Станимировић (сезона 1968-1969).

Стојковић се касније бавио и тренерским послом (био је тренер кошаркашица Вождовца са којима је стигао и до финала Купа победника купова), а у периоду 1973-1979. године био је главни и одговорни уредник Звездине ревије. Директор КК Црвена звезда био је 1989. и 1990. године.

СД Црвена звезда изражава најдубље саучешће породици и пријатељима Мирољуба Стојковића који је велики део свог живота посветио Црвеној звезди.

Нека му је вечна слава и хвала!

The post ИН МЕМОРИАМ – Мирољуб Стојковић (1945-2023) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment