Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

СД Црвена звезда подржало националну кампању „Рак је излечив“

Спортско друштво Црвена звезда је у сарадњи са Радио телевизијом Србије обележило је Међународни месец борбе против рака дојке.

Спортисткиње и чланице руководства клубова СД Црвена звезда посетиле су мобилни мамограф који се налази испред зграде РТС-а у Таковској улици у Београду. У оквиру националне кампање „Рак је излечив“ чланице руководства клубова Црвене звезде су обавиле превентивни преглед мамографом.

Подршку овој акцији пружиле су рукометашице, одбојкашице, кошаркашице, фудбалерке, џудисткиње, веслачице, атлетичарке, рвачице, ватерполисткиње… Колико је превентива битна у борби против рака дојке истакли су Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда, као и представнице руководства клубова Анђа Вукмировић Радуловић, председница ККЖ Црвена звезда, Сандра Сремчевић, председница ЖФК Црвена звезда, Ивана Ћоровић, спортски директор ЖВК Црвена звезда, Ана Бојић, генерални секретар ПК Црвена звезда, као и чланице славне генерације кошаркашица које су 1979. године освојиле Куп европских шампиона. Наше спортисткиње и чланове Спортског друштва Црвена звезда поздравили су Драган Бујошевић, генерални директор Радио телевизије Србије и Горисав Папић, уредник РТС Око.

Спортско друштво Црвена звезда постоји већ или тек 78 година и од првог дана то је друштво заједништва, солидарности и равноправности. Тих седамдесет осам година „борова и јела“ је ретка прича, како смо расли и растемо заједно .Звездаштво значи заједништво. Данас смо овде, да у духу заједништва, равоправности и солидарности активно се укључимо и јавно подржимо акцију борбе против рака дојке, указујући на значај превентивног прегледа. Ту су представници наших женских клубова црвено–беле породице, тренери и руководство тих клубова, чланови управног одбора и скупштине наше дуговечене и бројне породице. Ми у Звезди заиста верујемо да је највећа срећа, када смо здрави и када су здрави они, које волимо. Бринући о себи, највише бринемо и о другима. Бринући једни о другима и подржавајући једни друге, заједно дајемо и допринос и друштву и заједници. Посебно истичем, колика је важност и племенита мисија жена у подизању и очувању породице, васпитању, развоју и правилном усмеравању деце. Пожртвованост жена је позната и о томе је излишно говорити. Наша порука је да ипак брину о себи. И не само данас. У томе је превенција и дијагноза и лек и терапија. Превенција није ништа друго, него живети спортски. Ми се сваки дан у склопу нашег посла суочавамо са том животном истином. Као спортски колектив, ми смо потупно свесни одговорности и утицаја за развој спорта у Србији. Без лажне скромности, и не само у Србији. Ту нашу посвећеност и енергију преносимо и ширимо и у друге сфере живота, у настојању да се шири свест о значају превенције и неговању породичних вредности. И зато смо ту данас окупљени звездашким заједништвом у овој племенитој мисији подршке и солидарности. И тако ћемо наставити… – истакао је Зоран Аврамовић.

Октобар је месец борбе против рака дојке, болести која годишње у свету однесе више од пола милиона живота. Циљ ове акције је спречити, на време открити, али и лечити ту болест код жена и то не само у октобру. Важно је да се жене подсећају да редовно иду на прегледе и на скрининг.

The post СД Црвена звезда подржало националну кампању „Рак је излечив“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment