Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Победа Звезде против Радника

После ремија у прошлом колу навијачи су захтевали од тренера да се нешто хитно промени по питању игре и резултата. И заиста, судећи по саставу који је изашао на терен тренер је и покушао нешто да промени, јер је Звезда први пут заиграла у овом саставу. Оволико промена састава је ризик, коцкао се Бахар и успео.

Црвена звезда – Радник 3:1 (1:0)

Стадион: “Рајко Митић”

Судија: Данило Николић

Стрелци: Мијатовић у 19., Спајић у 54., Канга у 90. за Звезду, Томашевић у 70. за Радник

Жути картон:

Радник: Ранђеловић, Гашић, Абубакар, Орешчанин, Врањанин, Јовић, Дуроњић, Митошевић, Хајдаревић, Томашевић, Коцић.

Црвена звезда: Глазер, Ђига, Спајић, Недељковић, Митровић, Иванић, Канга, Красо, Кангва, Ндијае, Мијатовић.

Као и увек у домаћем првенству на Маракани, Звезда напада а противник се брани. Играло се скоро све време на половини Радника. Гости сем контре када је Ђига показао колико је брз и пресекао контру, нису припретили ниједном.

А пред голом Радника је било доста узбуђења. Већ у 4. минуту први аплаузи публике. Красо је центрирао на другу стативу, лопта спуштена у срце казненог простора али тамо је најближи лопти био играч Радника.

Који минут касније, леп дупли пас Красоа и Кангве, након ког је Кангва добио простор за центаршут и сјајно је то урадио, пронашао Мијатовића у казненом простору али млади нападач шутира преко гола из изгледне позиције.

У 8. минуту опет Красо у центру пажње, одлично је захватио један одбитак на ивици казненог простора и шутирао али голман Радника брани и одбија лопту у корнер.

У 18. минуту одлична шанса за Звезду, тачније за Мијатовића. Утисак је да је био мало себичан покушавајући дриблинзима у лево да нађе простор за шут уместо да асистира неком од саиграча. Одлучио се за шут и био изблокиран али је изборио корнер. То се испоставило одличним по Звезду, јер је Иванић након изведеног корнера успео да пронађе Мијатовића који захвата волеј и погађа. 1:0 за Црвену звезду.

Одмах након гола још једна шанса за Звезду. Недељковић је центрирао са десног крила, лопту је лепо захватио Ндијае и шутирао али замало поред гола.

Још вредно помена су две ситуације. Прва у 27. минуту када сјајни Красо добија аплаузе због дриблинга а онда и паса ка Ндијаеу али се Звездин нападач спетљао.

Друга ситуација је у 40. минуту, када након корнера Мијатовић захвата лопту али брани Ранђеловић и избија лопту, на њу натрчава Недељковић али није био прецизан.

Бахар мења на полувремену. Недељковића и Ндијаеа мењају Олајинка и Родић.

Мање садржајно друго полувреме барем што се Звезде тиче. Јесте Спајић искористио центаршут и главом постигао гол управо онако како то штопери раде, али мање изгледних прилика пред голом Радника. Да не буде баш успаванка потрудили су се гости који су променили приступ игри и кренули напред и имали добру шансу неколико минута пре гола Спајића, када је Дуроњић захватио лопту главом али шутирао преко гола.

Уљаљкала се Звезда, држала посед без неке идеје како угрозити противника, нису то промениле ни нове Бахарове измене – Букари и Лучић су заменили Иванића и Мијатовића.

Нису Звезду тргле измене али јесте гол гостију из 70. минута. Заборавили су фудбалери Звезде Томашевића, повукао је лопту и распалио по њој са 30 метара и лопта се од стативе одбија у гол.

То јесте мало тргло Звезду и постала је агилнија а Бахар шаље на терен и Хванга да проба да мало повеже редове. У агилности и покушајима предњачи Лучић али увек је фалило још нешто у самој заршници па се ништа конкретно није десило све до 86. минута када је Звезда имала шансу и то какву! Поменути Лучић је лепо пробио по левој страни, лопта је ишла ка Олајинки који је био у баш доброј позицији али је промашио целу лопту, који је наставила да се креће и дошла до Букарија који из исто тако добре позиције шутира преко гола.

Коначан резултат поставио је Канга из пенала  у 90. минуту након што је у казненом простору оборен Лучић. Мало је фалило голману гостију да одбрани али лопта је ипак ушла у гол за победу али и даље не тако блиставу игру. Највише брине опет примљен гол, од последњепласиране екипе која је до сада у првенству постигла само шест голова.

Звезда је вечерас показала нешто бољу игру за разлику од неколико претходних утакмица али разлога за бригу и даље има. Још увек то није игра по укусу навијача и за миран сан а уторак је већ јако важна утакмица са Лајпцигом.

 

 

 

Повезане вести

1 comment

Zvezda ooo ♥ нов 5, 2023 at 18:06

igra nam je na nivou igre pre10 godina

Reply

Leave a Comment