Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

Звездин понедељак – Душица, Василије, Маша и Димитрије Звездини борови и јеле

Спортско друштво Црвена звезда наставља са акцијом “Звездин понедељак”, која је одржана данас у „Ред кафеу“ на западној трибини стадиона “Рајко Митић”. На четвртом дружењу са спортистима Црвене звезде присуствовале су рукометашице, одбојкашице, рагбисти Црвене звезде, као и ученици Основне школе „Карађорђе“ из Београда.

Одлуком Управног одбора СД Црвена звезда покренута је акција “Звездин понедељак”. Идеја ове акције је да спортисти Црвене звезде проведу време у дружењу са звездашима, одговарају на њихова питања и разговорају о протеклом периоду и будућим плановима.

На данашњем дружењу са ученицима ОШ „Карађорђе“, као и представницима медија разговарали су рукометашице Лепосава Глушица, Сара Гаровић и Катарина Манчић, одбојкашице Ана Јакшић и Јелена Стојић и рагбисти Балша Жарковић и Ненад Жујић.

Рукометашице Црвене звезде су изнеле утиске о јесењем делу сезоне.које завршиле на 2. месту Суперлиге са једним бодом заостатка и протеклог викенда освојиле Куп Београда. Одбојкашице Црвене звезде су прошле недеље успеле да обезбеде пласман у осмину финала ЦЕВ Купа, дуплом победом над шпанском екипом Ла Лагуна Тенерифе. У међувремену Звездине даме ће, поред обавеза у Суперлиги, играти и полуфинале Купа Србије против обреновачког ТЕНТ-а. Рабисти Црвене звезде су на феноменалан начин завршили сезону. Након што су летос освојили трофеј регионалне Балкан Суперлиге, црвено-бели су почетком новембра освојили још два трофеја, у Првенству и Купу Србије.

На данашњем „Звездином понедељку“ смо прогласили најбоље младе спортисте месеца Црвене звезде, за октобар, као и најбоље младе спортисте лета 2023 и уручили им признања „Звездин бор“ за најбоље младе спортисте и „Звездина јела“ за најбоље младе спортисткиње Црвене звезде.

Најбоља млада Звездина спортисткиња лета 2023 је тенисерка Душица Поповски. Млада тенисерка Црвене звезде је ове године освојила чак три медаље на Првенствима Европе за пионирке до 14 година. Освојила је бронзу на зимском Првенству Европе и сребро на летњем Првенству Европе са репрезентацијом Србије, а трећу европску медаљу и то сребрну је освојила на појединачном Првенству Европе у Чешкој. Фантастичну серију успеха је наставила на Гренд слему у Лондону, чувеном Вимблдону, где је у конкуренцији пионирки стигла до полуфинала. Средином августа се са репрезентацијом Србије окитила бронзаним одличјем на Светском првенству за пионирке у Чешкој. Признање „Звездина јела“ Душица је примила од Владимира Јовичића, најбољег тренера СД Црвена звезда у 2022. години.

Најбољи млади Звездин спортиста лета 2023 је џудиста Василије Грујичић који је средином августа освојио златну медаљу у категорији до 81 кг на Европском џудо купу за јуниоре који је одржан у Скопљу. Недавно је наш Василије освојио и титулу шампиона на Првенству Србије за млађе сениоре. Признање „Звездин бор“ уручио му је шеф стручног штаба ЏК Црвена звезда Владимир Јовичић.

Најбоља млада спортисткиња месеца октобра је мачевалка Маша Ђукић која је остварила изузетне резултате. Маша је учествовала на јаким међународним турнирима у Лесковцу и Загребу где је у кадетској конкуренцији успела да савлада све своје противнице у дисциплини мач и освоји две златне медаље. Признање „Звездина јела“ Маша Ђукић је примити од Светлане Петронијевић, члана Управног одбора СД Црвена звезда.

Најбољи млади спортиста месеца октобра је боксер Димитрије Андрејевић који је учествовао на ЕУБЦ шампионату Балкана у омладинској и јуниорској конкуренцији у Румунији. Омладинац нашег Боксерског клуба освојио је сребрну медаљу у категорији до 75 кг. Признање „Звездин бор“ Димитрије Андрејевић је примио од Светлане Петронијевић, председнице Мачевалачког клуба Црвена звезда.

На крају догађаја, добитници признања Душица Поповски, Маша Ђукић, Василије Грујичић и Димитрије Андрејевић исекли су торту и почастили ученике ОШ Карађорђе и све присутне звездаше у Ред кафеу. Уследило је дружење и фотографисање са спортистима Црвене звезде.

The post Звездин понедељак – Душица, Василије, Маша и Димитрије Звездини борови и јеле appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment