Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСпортско Друштво

Пети Звездин форум – Светислав Кари Пешић

18. децембар 2023. године
Медија центар ФК Црвена звезда
Стадион „Рајко Митић“

Пети ЗВЕЗДИН ФОРУМ
ЖИВОТ ТРЕНЕРА НИЈЕ БАЈКА
Предавач и модератор: Светислав Кари Пешић

Основ и сврха покренутог пројекта “Звездин форум” СД Црвена звезда представља изградња и утврђивање идентитета и имиџа Звездиног тренера кроз међусобну комуникацију и упознавање, размену искустава, идеја и визија. Звездини тренери на панелима стичу знања кроз едукацију и комуникацију, које се базирају на неопходности размене искуства, трендова у области тренинга и припрема спортиста, улози тренерa у васпитном и образовном процесу сазревања спортиста – посебно у млађим категоријама, спортској психологији, социолошкој димензији спорта и важности комуникације у спортском менаџменту.

Од 22. септембра 2022. године када је одржан први „Звездин форум“ до сада су одржана четири панела. На првом панелу са темом „Шампионски циљеви и како их остварити – психолошки аспекти тренинга и такмичења “ модератор је био спортски психолог проф. др Владимир Борковић. Предавач и модератор другог модула „Звездин тренер и комуникација имиџа“ био је истакнути међународни комуниколог др Борислав Миљановић. На трећем и четвртом дружењу са Звездиним тренерима разговарао је доц. др Ранко Рајовић, шеф Катедре за неуро науке у васпитању и образовању, специјалиста интерне медицине, магистар неурофизиологије и доктор спортских наука о тематским целинама: „Спортско васпитање, тренинг и виртуелни свет“ и „ Моћ ума у спорту“.

Саставни део „Звездиног форума“ – размена искустава, идеја и визија кроз едукацију и комуникацију на међународној спортској сцени реализован је уз подршку „Еразмус“-а, са СД Олијимпијакос у склопу посебне тематске целине: „Тренери Црвене звезде за европску димензију у спорту и међународну мобилност“.

Предавач и модератор на петом „Звездином форуму“, у Медија центру ФК Црвена звезда, Стадион „Рајко Митић“, у понедељак 18. децембра је Светислав Кари Пешић, актуелни селектор кошаркашке репрезентације Србије. Човек који је активан у кошарци од 1964. године одржаће предавање на тему: „Живот тренера није бајка“. Биће интересантно чути великог тренера и спортског педагога, аутора књиге „Моја игра, мој пут“ о овој теми, посебно, што његова играчка и тренерска каријера делује као бајка, која још увек траје…

The post Пети Звездин форум – Светислав Кари Пешић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment