Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Хванг надиграо везни ред Манчестер Ситија

Борбени везиста Ин Бом Хванг је у гротлу Маракане против Манчестер Ситија у Лиги шампиона показао да је играч врхунских предиспозиција и квалитета, који су неопходни за најпрестижније фудбалско такмичење у Европи. Репрезентативац Јужне Кореје је уписао на лични конто погодак и асистенцију, али се на травнатом тепиху највећег српског стадиона издвојио по бројним статистичким параметрима чиме је оправдао епитет играча највише класе.

Тачан пас, велики радијус кретања, нападање дубине и завлачење у “џепове” дефанзивне линије противничке екипе, па онда погодак и за крај асистенција за Звездиног магика. Тешко би само једном реченицом могли да опишемо синоћни меч, јер знамо да је фудбал комплексна ствар која захтева веома дубљу анализу. Међутим, навијачи на трибинама стадиона “Рајко Митић” су јасно могли да уоче велики допринос момка са бројем 66 на полеђини дреса. Хванг је покривао сваки педаљ терена, или модерним речником одиграо је врхунску „бокс ту бокс“ партију.

Иако је чета Пепа Гвардиоле стигла у Београд без највећих звезда попут Халанда, Де Брујнеа, Докуа и Едерсона, наспрам себе везни ред тима Барака Бахара је имао сјајне индивидуалце. Репрезентативац Јужне Кореје се носио раме уз раме са везистима актуелног шампиона Европе, а томе сведочи појединачна статистика играча након дуела. Пре свега Хванг је заблистао у 76. минуту, када је на проигравање Букарија матирао Ортегу снажним ударцем левом условно речено “слабијом” ногом. Такође, поред гола у Лиги шампиона хитроноги Хванг је уписао и једно проигравање за гол. Центаршут са одличним интензитетом и оштрином је на самој линији петерца искористио Катаи, који је главом закуцао лопту у мрежу. Други гол Звезде против првака Енглеске још више добија на значењу ако ту додамо чињеницу да су “Грађани” из Манчестера примили само један гол из прекида у Премијер лиги минуле сезоне 2022/23.

У ситуацији када је лопта била у ногама црвено-белих момака Ин Бом Хванг је био тај који је преузимао одговорност диктирајући темпо игре и разигравајући саиграче. Од укупно 36 пасова 29 је било прецизно што износи 81 посто. Да није дефанзивно оријентисан, већ да је тај који форсира да се игра што више у напред говори податак од 86 процената прогресивних додавања према голу ривала, конкретно последњу трећину терена. У окршајима са Ковачићем, Филипсом и Нуњешом, а касније и Бернардом Силвом освојио је 50 посто дефанзиних (8/4), а максималан број офанзивних дуела (3/3). Правовремено је стартовао на лопту у једном наврату, када је зауставио контру Ситија и подигао публику на Маракани. Требало би напуменути стопроцентност успешности дриблинга (2/2), којим се једноставно ослободио ривала на средини терена.

Дуго ће се причати о Хванговој партији против Манчестер Ситија…

The post Хванг надиграо везни ред Манчестер Ситија appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment