Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСпортско Друштво

Звездин форум – Живот тренера није бајка

Пети панел „Звездиног форума“ одржан је данас у организацији Спортског друштва Црвена звезда у Медија центру ФК Црвена звезда стадиона „Рајко Митић“ на којем су присуствовали тренери из свих клубова црвено-беле породице.

Основ и сврха пројекта „Звездин форум“ представља изградњу и утврђивање идентитета и имиџа Звездиног тренера кроз међусобну комуникацију и упознавање, размену искустава, идеја и визија. Звездини тренери ће на панелима стицати знања у едукацији и комуникацији, које се базирају на неопходности размене искуства, трендова у области тренинга и припрема спортиста, улози тренерa у васпитнпм и образовном процесу сазревања спортиста – посебно у млађим категоријама, спортској психологији, социолпшкој димензији спорта и важности комуникације у спортском менаџменту.

Присутне тренере и госте петог панела поздравио је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Драги звездаши, поштовани пријатељи, данас је пети „Звездин форум“, 22. септембра 2022. године смо почели овде да разговарамо колико је значајно образовање, едукација и рад са тренерима у СД Црвена звезда које броји 34 клуба. На нашим панелима је учествовало 142 тренера, неки су у међувремену отишли, неки су се јавили да данас не могу доћи, а мени је велико задовољство и изазов да на петом панелу „Звездиног форума“ имамо госта какав је наш данашњи предавач. Уз кратку и лепу напомену коју је Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда на првом панелу рекао, да је знање моћ. Да вас само подсетим да у Црвеној звезди уз велики број тренера, велики број спортиста, покушавамо да негујемо једно лепо заједништво и да у том нашем слогану „Звезда је породица“ покушавамо да будемо што јачи и снажнији, јер је чињеница да смо заједно бољи. Звездин „ноу хау“, Звездин кодекс треба да постане саставни део наших спортиста, наших тренера. Оно због чега се осећамо врло срећним је да ће данас са нама разговарати човек који је једини на планети успео да у свим селекцијама освоји и европско и светско првенство. Господин и професор, а кажем професор јер је Светислав Кари Пешић већ 60 година у кошарци, а кошарка прославља 100 година у Србији. Уз један велики аплауз за г. Пешића који ће данас бити наш професор и који ће нам данас говорити шта значи бити тренер, тренер који зна кад треба донети одлуку, како ради мотивацију, како ради комуникацију са свима, начин како се доносе одлуке, како се селектира екипа, како се селектирају играчи, о свему томе ће данас са вама на петом панелу разговарати г. Светислав Пешић – истакао је Аврамовић.

Светислав Пешић, селектор мушке сениорске кошаркашке репрезентације Србије и некадашњи тренер КК Црвена звезда одржао је предавање на тему „Живот тренера није бајка“.

Светислав Кари Пешић је један од најтрофејнијих европских тренера и члан је Куће славних ФИБА. Са клубовима које је водио освојио је Евролигу 2003, ФИБА Еврокуп 2007, Куп Радивоја Кораћа 1995, осам националних првенстава и шест националних купова. Као селектор је са репрезентацијом СР Југославије освојио титулу првака света 2002. и титулу шампиона Европе 2001, а са Немачком је освојио Европско првенство 1993. године. Ове године је са репрезентацијом Србије дошао до финала Светског првенства и освојио сребрну медаљу.

Нема компромиса ако верујеш у себе – поручио је Пешић Звездиним тренерима кој су га пажљиво слушали у пуној сали Медија центра ФК Црвена звезда.

„Звездин форум“ је усмерен на едукацију тренера свих клубова нашег спортског друщтва, од пионирских до сениорских селекција, у женској и мушкој конкуренцији.

Термин одржавања шестог панела „Звездиног форума“ биће накнадно утврђен.

The post Звездин форум – Живот тренера није бајка appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment