Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: Црвена звезда – Борац

Izađi napolje, počelo je Zvezdino proleće!
Црвена звезда - Борац

Нека буде борба непрестана. Нека буде што бити не може!
Покушавају на све начине да оспоре нашу победу и чињеницу да су побеђени у правом смислу те речи, у среду, оне феноменалне вечери на „Маракани“! На сва уста „медији“ објављују и потенцирају њихове шансе и „понашање Звездиних играча“? 50.000 душа која су као један водила наш тим до победе, диван амбијент, борбу до последње лопте момака који су дебитовали на дербијима нико помиње, прикупљен новац за малог Сергеја, који је био прекопотребан. Смета им наша радост, као да на то нису навикли, па самопрокламовани новинарчићи пораженог клуба дају себи за право да пишу којекакве наслове, а после другог гола за наш тим и поред играча мање су се молили да не буде и трећи! Евандров пенал, Борхине, Калуђеровићеве промашаје су сви заборавили, као да Црвена звезда претходних годину и по дана није доминирала у дербијима, а ипак подигнуте главе и стиснутих зуба излазила поражена. Први испред свих господин Роберт Просинечки. Звезда је победила јер је и Роби победио. Не желе да помену да је Роберт Просинечки сазрео као тренер оног тренутка када је научио из својих пораза како треба да одигра битну утакмицу, како треба да победи дерби и како је тактички победио противничког тренера. Срце на терен, памет у главу и Звезда у срцу – то је рецепт за успех! А ко то може боље да зна од оног који је саставио такав тим. Групу Звездине деце којој је 50.000 људи на свакој утакмици мотив, жеља и задовољство. То нико није видео, али зато су брже боље после краја утакмице отишли до својих редакција да извештавају о поразу својих губитника, а не о победи Црвене звезде. И пишу о некаквој доминацији, али то говори о објективности и непристрасности. У последња четири дербија биланс је 2:2. А одговор бесрамном аутору из новина “24сата“, који није смео да се удостоји ни да напише своје иницијале, о томе да није познат податак када је Црвена звезда била боља у дербију последњи пут и да ни Гугл не памти тај податак је да изађе напоље, лепо је време и види истину које се толико плаши, јер зна да ништа не траје вечно а да је њихов крај близу, почело је Звездино пролеће! Нисам еуфоричан, то је био један обичан дан. Звезда је победила партизан. 101 пут, да запамти Гугл!

Идемо даље, долази нам још један полуфиналиста Купа, Борац Чачак. ФК Борац из Чачка основан је 1. маја 1926. године. Одмах по завршетку Првог Светског рата у Чачку се почео играти фудбал. По неким изворима прва фудбалска утакмица одиграна је 1920. године а ФК „Борац“ је основан шест година касније. Група синдикално организованих радника је  1. маја 1926. године основала клуб који је прво имао црвене, а нешто касније црвено-беле дресове. Први председник клуба је био столарски радник Јован Јоловић. До Другог Светског рата највећи успех клуба било је освајање 1. места у Западно-моравској жупи 1934.године. Занимљиво је да после паузе за време II Светског рата клуб наставља са радом и већ 1946. године игра квалификације за 1. лигу против нас, које је изгубио. Следећи велики успех је освајање Купа Србије 1958. године да би четири године касније остварен пласман у Другу Савезну лигу. Највећи успех клуба је освајање 4. места у првенству. Клуб је по први пут обезбедио пласман у европско такмичење, УЕФА куп. У првом делу сезоне екипу је тренирао Миодраг Божовић док је историјски пласман оверио Милован Рајевац. Од тада су у паду. Прво су завршили на 11. месту, па прошлу сезону на 9.месту.  Чачани су несхватљиво лоше одиграли и први део ове сезоне, коју су завршили на претпоследњем месту, али су се повратком новог-старог тренера Славка Петровића померили ка бољитку. Клуб је напустио најбољи играч Филип Младеновић, који је појачао нас,  а прекинута је сарадња и са Aлександром Игњатијевићем, који је каријеру наставио у Индонезији. „Зебре“ су појачали искусни Радановић и Срђан Станић, као и голман Ђорђе Бабаљ. А пут Чачка су кренула и наша три бивша играча – Рељић, Јеремић и повратник међу „Зебре“ Марко Мугоша. После две победе на старту против Јавора и Смедерева, уследио је неочекивани пораз крај Мораве од БСК Борче и нерешен исход са хајдуком из Куле. Чачани су побегли из зоне испадања, али ће их до краја чекати велика борба за опстанак. Тренутно се налазе на 14. месту са 15 бодова, два бода више од Новог Пазара, првог испод црте.

ЦЗ Н Б
„Маракана“  :    14     13 0 1  43:3
Чачак        :        13       6 4 3  23:12
Укупно        :     27     19 4 4  66:15

•    Једна утакмица одиграна у купу на нашем стадиону, победили смо 4:0

Први првенствени дуел одигран је 8. априла 1995. на нашем стадиону. Утакмица је завршена победом нашег тима 6:0, а стрелци су били Небојша Крупниковић 3, Дарко Ковачевић 2 и Иван Аџић. Једну победу, од четири укупно, Борац има на “Маракани”. 7. августа 2004. године на отварању нове сезоне после победе над Јанг Бојсом и пред дуел са холандским ПСВ-ом, Борац нас је победио 1:0, голом Бобана Стојановића, нашег бившег играча. Лопта је испала Дишљенковићу из руку, а Љупко Петровић забележио први повратнички пораз на нашој клупи! Прошли меч на “Маракани” одигран 21. новембра 2010. године, завршен је нашом победом 2:0, головима Миловановића и Кадуа. Најубедљивија победа је 7:0, 19. априла 1997. године. Драган Мићић 3, Драган Вулевић 2, Еде Вишинка и Драган Љубојевић су самлели Борац.

Најрасположенији када су утакмице са Борцем у питању су –  Небојша Крупниковић са 6 голова, Дејан Миловановић и Драган Мићић постигли су по 4 гола. У данашњем тиму Каду је стрелац два гола, Микић и Лазовић по један.

Darko Lazović
Дарко Лазовић

Занимљиво је да је Дарко Лазовић био стрелац за оба тима. У победи Борца 1:0 у Чачку, 29. октобра 2008. године постигао је победоносни погодак у ‘85 минуту, а био је стрелац и на прошлом мечу у Чачку када смо славили 3:0, сјајним голом из слободног ударца. Дарко Лазовић је рођени Чачанин, дете Борца, где је и почео каријеру а дебитовао је код Милована Рајевца, бившег играча и тренера оба тима. У лето 2009. године појачао је нас, али није мењао боје. Као и ми, Борац носи црвено-беле и гостујуће плаве дресове.

Од заиста великог броја заједничких играча осим Дарка Лазовића коме се придружио ове зиме и Филип Младеновић, издвајамо Миливоје Витакић, Јован Гојковић, Бранко Јелић, Александар Јевтић, Милош Трифуновић, Милован Рајевац, Петар Баралић, Иван Аџић, Дарко Анић, Дарко Крстески, Бора Цветковић, Ненад Ковачевић, Марко Мугоша и сада су у тиму Чачана Стеван Рељић и Милан Јеремић. Играч Борца је и Јован Дамјановић, који је прошао нашу школу, али никад није играо за нас.

Тренери Борца су били наши бивши играчи Миодраг ‘Гроф’ Божовић, Милован Рајевац, Василије Шијаковић и наша легенда Коста Томашевић између осталих, а заједнички тренери су покојни Гојко Зец и Милорад Косановић. Милован Рајевац је био наш тренер на једној утакмици, против ОФК Београда у победи од 4:2.

Пред прошли меч, први међусобни дуел у Чачку ове сезоне, напали су нас и оптуживали због транспарента “Рат за титулу почиње!”, како позивамо на линч и сукобе. Сада нас нападају због победе у дербију. Неупућени могу да помисле да се Борцем боримо за титулу. Али, за нас нема еуфорије. Настављамо где смо стали. “Рат за титулу” и даље траје, има још битака. Ја верујем, јер је на “Маракани” све могуће! , да полете рибе и запливају птице, јер само Звезда је живот, све друго су ситнице!

Спартак 41.250, Смедерево 40.621, Дерби 48.637, Борац? Изађи напоље, почело је Звездино пролеће! Буди део историје!

                                                                                                   СВИ НА МАРАКАНУ!

Izađi napolje, počelo je Zvezdino proleće!
Изађи напоље, почело је Звездино пролеће

 

Црвена звезда – Борац, субота 24.март 2012. 18:00 сати, Јелен Суперлига 20. коло 2011/2012, стадион : „Маракана“, Београд. Директан пренос ПрваТв.

Укључите се у дискусију о овом мечу на МЦЗ форуму.

Повезане вести

39 comments

urke мар 24, 2012 at 01:15

cela utakmica derbi
http://youtu.be/xQXUEN6Mr40

Reply
radan мар 24, 2012 at 00:03

Nadam se bar 35 000

Reply
Nemanja мар 24, 2012 at 00:02

Zato na leto treba dovesti dobrog stopera, desnog beka i eventualno jos jednog napadaca ( u zavisnosti ko ce ostati, a ko otici).

Reply
Igor мар 23, 2012 at 23:22

Realno kenjamo da izvinete na izrazu. Partizan nas nikad gore nije razbio igrom na derbiju, znaci mucili smo se pola da predjemo. I eto sreca nas pogledala i odma druga prica. Da su iskoristili svoje sanse prozivali bi Robija na sva zvona, a ovako je kralj taktike, majstor. To sto nam je odbrana tragikomicna nikom nista. U Evropi ce nas nauciti pameti, a verujem da ako ovako odigramo i sledeci derbi tesko da cemo biti miljenici srece dva puta.

Realni, iskreni Zvezdas. Da ne pomislite da je neki grobar krtica ovde dosao.

Reply
Стефана МЦЗ мар 23, 2012 at 23:47

Ja se slažem. Realno, imali smo samo ogromnu sreću da je ono što je Diara šutnuo bila stativa. Iznervirala sam se mnogo što su grobari jurcali za svakom loptom, a ovi naši gledali, bežali, stajali… osim par izuzetaka, svaka im čast. Nismo mogli da se saberemo u prvom poluvremenu. Nadam se samo da ćemo drugačije igrati revanš, jer ako smo ih dobili ovako očajnom igrom, onda će petarde da pucaju kad zaigramo kako treba. Samo da im sad poraste samopouzdanje i da prestanu da se plaše „velikog Partizana“. Nisu nepobedivi, kao što su umislili.

Reply
navijac мар 23, 2012 at 23:54

A oni nisu imali srecu kad je prosli derbi evandro pogodio stativu?! Ajde malo ozbiljnosti, pa ko zna sta bi se sve izdesavalo da smo tada dali gol, da smo tu utakmicu pobedili… Verujem da bi sada potpuno druga situacija bila… Ljudi, bitne su pobede, shavtite to!! Zasto smo bre takvi ljudi, zasto moramo da kritikujemo i kad nam ide i kad ne?!!

Reply
Стефана МЦЗ мар 23, 2012 at 23:56

Imali su i oni mnogo sreće tada, u prethodnih par derbija, jer smo igrali bolje i promašivali sve i svašta. Nisam rekla da oni nisu imali sreće. Kritikujem jer je bilo materijala za kritiku, ali sve pohvale za srce i borbenost, to je ono što nas je spasilo i to što su živnuli u drugom poluvremenu. Ali niko objektivno ne može da kaže da smo igrali na nivou na kom treba.

Reply
Icaaaa мар 23, 2012 at 22:18

NOZ,ZICA,KASALICAAAAa ;d

Reply
nele мар 23, 2012 at 21:17 Reply
Горан мар 23, 2012 at 20:51

Опет је све на свом месту. Звездини навијачи воле Звезду, пуне стадион и пажљиво прате развој ових дечака и стварање моћног тима. Они други хистеришу, пене и кукају у својој немоћи и страху.

Reply
Ja mu ne bih vratio мар 23, 2012 at 21:11

Sta imam od toga sto bih mu vratio novcanik,pre bih uzeo za sebe i onako sam sirotinja

Reply
Vladimir мар 23, 2012 at 21:53

Stavi sebe u tu situaciju, bas bi me zanimalo dal’ bi ti bilo svejedno da „izgubis“ 500 evra..!

Reply
RS мар 23, 2012 at 23:41

Tuzno je sto tako razmisljas,jer nije sve u novcu…
Deseta Bozija zapovijest glasi :
NE POZELI NISTA STO JE TUDJE.
Sve pare ovog svijeta mogu da se potrose,ali ima nesto sto nema cijenu,neke se stvari ne mogu kupiti novcem,a to je da budes dobar u dusi…IZNAD SVEGA BUDI COVJEK !
Svaka cast onome ko je vratio…
Budimo ljudi iako smo Srbi…

Reply
U tekstu stoji мар 23, 2012 at 21:13

Kako je u Srbiji nemastina i beda,a od kud tom matorcu 500 evrica u novcaniku onako slucajno a ?

Reply
milos 90 мар 23, 2012 at 20:28

jau subotu kupujem kartu sta je to 100 dinara,pa ja bi dao 100000 😀

Reply
Dante мар 23, 2012 at 22:02

Daj ih meni, ja ti dam kartu!

Reply
Теша_Делија!!! мар 24, 2012 at 00:21

Ja ti dam sezonsku 😀

Reply
kure мар 23, 2012 at 20:12

S obzirom da sam iz RS i da nazalost nije izvodiv dolazak u BG na Marakanu nije moguc,a na svu muku nemam PvuTv na satelitu!Zanima me da li je neko imao slican problem,i samim tim da li je nasao online PrvuTv ali sa iole prihvatljivim kvalitetom slike…? 🙂 hvala

Reply
ShoNe мар 23, 2012 at 20:45

http://www.profreetv.com/
Izvoli, kvalitet je prosecan, moze se gledati.

Reply
kure мар 23, 2012 at 20:49

hvala puno…na kraju krajeva,bilo kakav snimak je bolji od nikakvog 🙂

Reply
Zzzvvveeeezzzzdddddaaaaa мар 23, 2012 at 19:24

Ja vec kupio kartu,a kad sam stigao ispred blagajne zena kaze nekom decku da je danas prodato oko 9 hiljada karata,bice nas dosta,a nasi igraci koji imaju srce a ne kao prethodni lagano ce dobiti Borac.

Reply
delija86 мар 23, 2012 at 19:13

Krivo mi sto mi Robi objasnio ono za Paceka jbg a ja sam se toliko nadao da ga vidim u paru sa Evandrom

Reply
Mimi мар 23, 2012 at 19:15

ako nema snage bar za 20 min onda nzm..a prosao je komplet pripreme..nzm zbog cega ga Robi ne ubaci..isto i Asamoa,treba i njemu pruziti sansu

Reply
Dragan мар 23, 2012 at 20:09

Robi radi isto sto je Stanojevic u partizanu,forsira nase mlade igrace,a to je dobro i za nas i za reprezentaciju

Reply
ShoNe мар 23, 2012 at 20:48

Miric je mlad domaci igrac, koji ce u buducnosti biti oslonac reprezentacije. 😀

Reply
Ariljac мар 23, 2012 at 21:55

Nebrini se debitovace on na vreme da raskanta grobare! 😀

Reply
Zvezdas мар 23, 2012 at 19:12 Reply
Simpaticni brko мар 23, 2012 at 19:12

P2+ se kotira 2.60! Ispratimo…

Reply
era мар 23, 2012 at 18:34

Ne znam zasto bi nas kaznjavali? Mi nismo pevali nista o protivnickom klubu, nego o njegovim navijacima (koji se ne mogu nazvati navijacima Partizana, jer pevaju samo o Zvezdi). Drugo je sto je Stanojevic kaznjen, jer je pevao o ZVEZDI (kako Zvezda umire i gasi se). Ali Robi nije pevao, nego mladi momci koji su ispunili svoj san i jednostavno nisu mogli da odole huku severa.

Reply
Горан мар 23, 2012 at 20:53

Комплекси, брате. Небитни су.

Reply
zoki мар 23, 2012 at 18:08

Ajmo da napunimo Marakanu…:)

Subota 18h….:)

Reply
milos мар 23, 2012 at 17:56

Statistika kaze da smo tokom jeseni u zadnjih pola sata dali 14 golova a sada na 4 utakmice vec 8:D I sto je zanimljivost da nijedan gol nismo bili primili u prvih 15 a jedin dva koja smo sad primili su u prvih 15min. Svejedno sva statistika je pala u vodu,gazimo sve redom a sutra bar 3:0 😀

Reply
Marakana мар 23, 2012 at 17:55

Ево мене овде опет после дуго времена, па да напишем нешто о овој утакмици и мојим очекивањима.

Ова утакмица је од великог значаја због чињенице да се игра после дербија у којем смо победили. Бојим се да због еуфорије не уђемо у овај меч као да ћемо их одучити од фудбала лагано. То није тачно. Мора да се уђе максимално озбиљно као и против стоке. Очекујем да Роби измеша састав и да пружи шансу и неким клинцима. Можда баш у овој утакмици видемо толико очекиваног Пашека или Асамоу. Волео бих да Ожеговић ака Руни добије шансу као и мали Ђуричковић. На голу ће бити вероватно Бајко иако је мало повређен. Борац је јачи и од Смедерева и од БСК Борче и ми морамо са њима да играмо фудбал какав Звезди доликује. Ако уђемо са правим приступом у утакмицу, очекујем њихову КАТАСТРОФУ на Маракани, бар 4:0. Касалица коначно почиње и очекујем да постигне бар један гол. Каква је то само играчина! Одушевио ме. Како је само Мустафи кроз ноге пробацио! Мајстор! Цене карата су смешне и зато ДРУГОВИ моји дођимо да направимо СПЕКТАКЛ против Борца!

ЗВЕЗДИНА МАШИНА ЈЕ ПОЧЕЛА ДА ГАЗИ,
И НЕ НАМЕРАВА ДА СТАНЕ!

Reply
Najave za Zvezdine utakmice мар 23, 2012 at 17:40

SVI NA MARAKANU! SVAKO PROLECE NA ZVEZDU MIRISE!

http://www.youtube.com/watch?v=QdDr6sPYots&feature=player_embedded

Reply
ncz мар 23, 2012 at 17:39

Kasalica Filip!!!

Reply
Anka мар 23, 2012 at 17:33

Ova gov*** hoce da nam kazne igrace sto su pevali sa navijacima! Ja se izvinjavam gosn Tole, vi ne bi ste kaznili Stanojevica i igrace Partizana da snimak sa you tube u javnost nije pustila Zvezda! da vas podsetim gosn Tole i kompanijo MAFIJASKA, GORI STE OD UEFE, Zvezdini igraci su pevali sa navijacima, a vasi kucni ljubinci stetocine u SVLACIONICI. SAMO VAS GLEDAM..namerno ovopisem jer znam da grobari vise vole da posecuju nas sajt nego svoj!!!

Reply
Ariljac мар 23, 2012 at 17:43

E bravo za komenar,dzaba im menjanje nickova procitani su ko Bukvar!Tesko oboljenje zvano kompleks imaju,neizlecivo je,sa njim se radja i sa njim se umire! 😀 I jos jedno da dodam:Vidi se ENORMNA razlika izmedju stanoja i Gospodina Prosineckog po svim postupcima pa i po ovom da ga nije bilo sa igracima da peva a svi znamo kako se stanoje ponasao onda..E zato je Robiju zenit igracke karijere bio najveci spanski klub a doticnom Videoton jer se u inostranstvu gledaju i ljudski kvaliteti osim igrackih…Toliko…

Reply
urke мар 24, 2012 at 01:17

samo da podsetim a mnogi to neznaju, Robert Prosinecki je u to vreme bio najskuplji fudbaler na svetu.

Reply

Leave a Comment