Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Пораз ватерполиста у првом мечу осмине финала ЛЕН Еврокупа у Будимпешти

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у првом мечу осмине финала ЛЕН Еврокупа у Будимпешти од екипа Зугла 13:11 (3:2, 3:3, 3:2, 4:4).

Гаврил Суботић је погодио на уласку у последњи минут за минус два, разлика коју црвено-бели могу и морају да надоместе у реваншу за четрнаест дана на 25.мају.

Зугло је преко Чапа и Ковача стигло до 3:1 у првом периоду, Вукићевић је смањио на 3:2. Одржавали су предност домаћи до полувремена, Семан је погодио за прикључак 6:5.

Уследила је пресудна серија Зугла на старти трећег квартала, када су погађали Месарош, Чапо и Гал, два пута у ситуацији са играчем више за 9:5. Успели су Васић из петерца и Суботић да смање на 9:7 пред последњих осам минута. Чачовски и поново Чапо враћају Зугло на +4, Васић и Суботић анулирају, а после гола Татраија минут пре краја утакмице Суботић погађа за 13:11. Имали су црвено-бели прилику за последњи напад, али нису искористили.

Суботић са 5 голова најефикаснији, Васић и Марковић су погодили два пута. Ситуација није добра, али није ни безизлазна. У реваншу 23. марта на 25.мају црвено-бели морају да крену из минуса два, али и пре су били у таквој ситуацији.

БВСЦ ЗУГЛО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 13:11 (3:2, 3:3, 3:2, 4:4)
Будимпешта, базен
: „Лаки Кираљи“. Судије: Рафаеле Коломбо (Италија) и По Сегурана (Шпанија). Искључења: Зугло 18, Црвена звезда 14. Петерци: Зугло 1(0), Црвена звезда 1(1).

БВСЦ Зугло: Ђерке, Татраи 1, Чапо 4, М.Месарош 1, Е.Чачовски 2, А.Чачовски, Ч.Месарош, Ђарфаш 3, Ковач 1, Гал 1, Бундшух, Хорват, Ђапаш. Тренер: Криштоф Кемењи

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ, Данковић, Марковић 2, Суботић 5, Васић 2(1), Гогов, Басара, Вукићевић 1, Семан 1, Милојевић, Радовић, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић.

The post Пораз ватерполиста у првом мечу осмине финала ЛЕН Еврокупа у Будимпешти appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment