Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: Црвена звезда – Хајдук Кула

Filip Kasalica
Crvena zvezda - Hajduk Kula
Crvena zvezda - Hajduk Kula

Нека буде борба непрестана. Нека буде што бити не може!
Некако се све понавља у српском фудбалу. Није допуштена здрава и нормална конкурентност, као свуда, него сви желе монопол. Ако се један клуб превише приближи оном коме не сме, коме би требало да је обезбеђена титула, креће се од најситнијих до највећих подметачина и прљаве игре. Зато у једном тренутку, када не могу да нас оптуже за намештање, онда крећу по Робију. Те нема лиценцу, те иде, те Гана, те Хрватска… више се бава нама, него о њима самима. Али, увек уследи одговор који вам натера сузе на очи, срце крене напред да изађе. Онако како само он уме. – „Звезда је мој клуб!“, “ Звезда се не одбија!“.  Јасно ми је да се после пет година лажног самопоуздања и ветра у леђа који су добијали од свих, увукао страх у крхе кости, али зар нису спремни на фер борбу. Протеклих година ми смо неке своје поштено изгубили, иако им је претходило нешто тотално другачије. Било је неких које и нису биле тако „поштене“, али смо их изгубили и ми знамо како нам је било. Њих не можемо да кривимо што смо изгубили од Металца, сменили Пижона и довели Достанића. Што нас је исти тај Достанић уназадио, па је Роби све морао од -1 да крене. Што су победили у неколико дербија јер ми нисмо могли тада да се носимо са њима, али сада када се све враћа у нормалу, када сваки Звездаш пролази кроз своје друго детињство, када је видљиво да на терену не могу да нам парирају, када је видљиво да ће сваки дерби завршити као претходни, осим ако неко не одлучи да се извини због пораза, онда они крећу да облећи, клевећу, подмећу… десет дана је прошло од дербија, ми смо га архивирали, они и даље причају о њему. Лепо је знати да их толико боли. Нема времена да сада причамо о њима, до 11. априла има још времена. Нама следи још један тежак период. У 15 дана имаћемо пет јако битних утакмица, које као и свака протекла, може битно да одреди ток сезоне. На „Маракану“ стиже један сателит.

Можда, не можда него сигурно није професионално, да их тако називам и да се спуштам на ниво, он га заиста нема, човека, а и то је под знаком питања, који их је водио, верујем да их и даље води, уништава. Људе као што је он, довољно је чути да кажу једну, једину реч или им видети један, једини покрет, па назрети мрачне тајне у њиховој прошлости и мрачне мистерије у њиховој будућности. Путујући циркус из Куле, наш наредни противник, дефинитивно један од неугоднијих, али захваљујући својим потезима и „човеку“ који их води и један од најомраженијих клубова, је Хајдук из Куле. Незапамћени случај у историји фудбала, коме је дозвољено оно што није ни у циркусу. Основан је 1925. године, а оснивачкој скупштини у гостиони „Ратар“ присуствовали су бројни познати грађани Куле тог доба и први фудбалери клуба. На предлог Стевана Пејчића клуб је понео име Хајдук, а први председник је био власник гостионице Панта Леђенски. Претеча „Поноса равнице“, како воле да називају Куљане, је најстарији регистровани фудбалски клуб у Кули био је „КАФК“ – Кулски атлетски фудбалски клуб, основан давне 1912. године.  К.А.Ф.К. (К.А.Ф.Ц.) су основали кулски Немци, који су дуги низ година чинили релативну већину становништва у овом делу Бачке. Иначе Немци су овај град у својим документима називали Волфсбург (Вучја тврђава). Иако сличност са правим немачким Волфсбургом не постоји, Куљани данас поносно истичу, а 2011. године су и озваничили, да је Хајдук легитимни наследник КАФКА, и 1912 годину су назначили као годину оснивања. Под именом Хајдук Родић МБ постали су стандардан прволигаш, а данас носе оригинално, старо име Хајдук Кула. Наводно, на челу овог клуба није онај “шериф” који је био, али не може његова одсудност обрисати његове поступке. Ипак, он није вредан помена у Хајдуковој историји, барем не по њима. Најупечатљивија личност у историји Хајдука из Куле је мађарски голман Ференц Плитко. Још пре доласка у тадашњи КАФК, био је познати голман националног тима Мађарске, а касније је отшао у Шпанију и постао један од најпопуларнијих голмана икада како они тврде, велике Барселоне. Касније је као тренер предводио јужноамеричке великане Боку Јуниорс и Ривер Плату. Као највеће успехе истичу играње у Европи и биланс са Црвеним звездом!

Данас, после одласка “шерифа”, покушавају да буду оно што су били пре његовог доласка. Одлично су стартовали  на почетку сезону. Под вођством Небојше Вигњевића, у прва четири кола забелижили су четири победе. Вигњевић је затим напустио клуб и прешао у Рад, а његов наследник Курчубић, није могао више од климаве средине табеле. Бивши играч, Золтан Сабо је преузео клуб на полусезони и за сада, држи средину табеле. Клуб бу у зимском прелазном року напустили Кекезовић, Рагиповић, Ганац Квинси Осеи, нападач Вујаклија и млади Николић, бивши фудбалер подгоричке Будућности и Сутјеске, који се није снашао у Кули. У клуб су стигли наш млади играч Милан Зорица, Голочевац и трајно откупљени, Човило. Хајдук се налази на 11. месту са 20 бодова, 5 више од претпоследњег Борца из Чачка и четири више од Новог Пазара, првог изнад црте.

ЦЗ  Н Х
Маракана :         21    15  5 1    47:12
Кула   :               21     14  5 2    30:13
Укупно :            42    29 10 3   77:25

Први меч против Куљана смо одиграли 26. септембра 1992. године у Кули. Славили смо 4:1, хет-триком Анта Дробњака и голом Илије Ивића. Гол за Куљане постигао је Павић. На „Маракани“ први сусрет одигран је 2. априла 1993. а резултат је био 0:0. У тој сезони нас је водио Милан Живадиновић.
Прва победа на „Маракани“ забележена 8. децембра 1993. године – 1:0, голом Риста Видаковића. Једину победу на „Маракани“ противник је забележио 10. децембра 2008. године, 2:1. Повели смо голом Милијаша, али су Милош Живановић и Филип Касалица донели победу Хајдуку. На нашој клупи седео је Чедомир Јаневски.

Ми смо славили три пута са по 4:1 и то су наше најубедљивије победе, а последњи меч на „Маракани“ решили смо у своју корист 3:1 головима Дејана Миловановића, Стевана Рељића и Андрије Калуђеровића, иако су гости повели голом Јовановића . Најефикаснији стрелац је Ненад Милијаш са 5 голова. Од заједничких играча најпознатији су Филип Касалица и Драган Станчић.

Filip Kasalica
Filip Kasalica

Филип је донео Куљанима историјску, прву и једину победу на “Маракани”, надамо се да ће сутра донети бодове нама прекопотребне у борби за титулу. Познaто је да ћемо играти без Максимовића, Евандра и капитена Микића. У тим се враћају Борха и Миливојевић, капитенска трака ће на руку Бајка. Али, ко игра доле на трави нек срце остави. Ми смо спремни да уживамо у још једној невероватној, незаборавној атмосфери на нашој “Маракани”. Тешко је одолети, па онда одоли, па онда одолети не можеш. Ко игра доле на трави, нек срце остави, за нашу победу!

СВИ НА МАРАКАНУ!

Црвена звезда – Хајдук Кула, субота 31.март 2012. 18:00 сати, Јелен Суперлига 21. коло 2011/2012, стадион : „Маракана“, Београд. Директан пренос ПрваТв.

Повезане вести

42 comments

Goran-Belgija мар 30, 2012 at 20:47

Imam jedno pitanje za sve delije koje nesto o tome znaju a to je zasto nema zvezde na novom PES 2012 I da li ce je biti na sledecem,znaci pao sam u depresiju bio kad sam kupio CD i video da nema zvezde unapred hvala

Reply
Aleksandar мар 30, 2012 at 21:10

Najverovatnije nije potpisan ugovor. Dajem ti jedan savet. Uzmi bolje FIFA 12. Najbolja igrica.

Reply
Goran-Belgija мар 30, 2012 at 21:27

ma rodjo probao sam fifu i sve to ali od kad je pleystation 1 jos bio igram pes , nemogu bez pes-a jos kad su zvezu bili stavili nije bilo srecnijeg coveka od mene ubijao sam belgijance sa zvezdom i onda kada sam prosle godine video da nema zvezde poludeo sam,mada znam da ima neka opcija da se cela liga srbije stavi ali ne znam kako glup sam za te stvari

Reply
nscz мар 30, 2012 at 22:01

http://www.pes-serbia.com/portal/ tu imas jsl patch za pes 2012 (ne znam koji igras ima i za one starije) 😉

Reply
Mladjen мар 31, 2012 at 08:01

A da li neko zna gde ima patch za fifu 12?

Raka Delija мар 30, 2012 at 21:25

Koliko sam ja razumeo Zvezde nema jer nije prijavljena i licencirana u Konamiju jer se plaća ta licenca.Igram fudbal po nekad kad mogu što na konzolama ili PC-u još od vremena ISS 2 (od pre nekih 12 godina) i uvek sam mislio da je PES najbolja simulacija fudbala ikada dok se nije pojavila FIFA12.Ona je ove godine prosto pokopala PES,realno.

Reply
Velja_FCRS мар 30, 2012 at 20:28

Bese nekad ….i opet ce ako BOG da srece!!!
Nas predsednik i nas trener…nekada davno 😉
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=qes3iPBalgM

Reply
milos 90 мар 30, 2012 at 20:07

mislim da ih lagano dobijamo nekih 2:0.Ocekujem ovakav sastav :Bajkovic-Vesovic,Krneta,Tosic,Mladenovic-Mijailovic,Kadu,Milivojevic-Milunovic,Lazovic-Borha
Maksimovic se odmara,voleo bi da Mihajlovic zaigra ali tesko,i Fica Stojkovic umesto Vesovica i ocekujem u igri Paseka,Asamou i Kasalicu

Reply
Pop мар 30, 2012 at 19:38

I šta je sad sa onom stokom koja je nas krivila? Neka se n…..i daleko im lepa kuća. Piksi je naša legenda bre!

Reply
Pop мар 30, 2012 at 19:36

A bombu na Piksijevu kuću je inače bacio Aca Bulić.

Reply
Ivan мар 30, 2012 at 21:00

Al’ nije aca bulic rasprodao ceo tim i doveo pantica i andjelkovica i slicnu boraniju kao zamene,nije a.b. povecao dug,nije a.b. doveo miskovica u klub,nije a.b. unazadio omladinsku skolu,nije se a.b. rasipao sa zvezdinim parama…

Reply
jagodina navija za zvezdu! мар 30, 2012 at 21:43

andjelkovic je bio fantastican igrac! i sve si lepo rekao sem toga..mladenovic me mnogo podseca na dusana andjelkovica prodor centarsut defanziva..

Reply
Ivan мар 30, 2012 at 23:15

Ma daj,grbavi andjelkovic dobar igrac?! Pa on za par sezona koliko je bio nije uspeo da pogodi ni jedan centarsut!

Reply
MILAN KG мар 30, 2012 at 19:26 Reply
MILAN KG мар 30, 2012 at 19:15

napred zvezda bijemo hajduk 3:0 zasto stalno pisete sastav zvezde koji treba da igra to me uzasno nervira trener sastavlja tim i tu je kraj a svaki treci komentar pocinje sa sastavom tima tako pred svaku utakmicu.

Reply
Ariljac мар 30, 2012 at 18:55

Grobari od derbija spavaju sa prekrstenim nogama jer se boje da ce im Kasalica opet uvaliti kroz noge! 😀

Reply
dalin мар 30, 2012 at 18:37

bolje je…bajkovic
mikic-maksimovic-tosic-mladenovic
miajlovic

kadu

lazovic-milunovic

kasalica-borha..a onda umesto lazovica paseko

Reply
Raka Delija мар 30, 2012 at 18:38

Robi će odmarati Maksimovića na ovoj utakmici

Reply
Velja_FCRS мар 30, 2012 at 20:30

Mikic verovatno ne igra zbog povrede…znaci opet Vesovic na beku 🙁

Reply
zokinho мар 31, 2012 at 04:54

vesovic na beku treba bas za OVAVKE utakmice, dovoljno nam je 3 odbrambena, on neka igra drugo krilo maltene…

Reply
MILOS мар 30, 2012 at 16:10

valjalo bi da objavite informaciju da je aca bulic uhapsen,znate,pominje navodno zbog duga koji mu duguje ova vas zvezda koju ste ovde dizali u neba a koja je upropastila nas klub…valjalo bi da vidite cije to pare piksi duguje bulicu,svoje privatne ili zvezdine,naravno,znate i vi odgovore,tek sad nece smeti da se pojavi u srbiji…

Reply
Zemunac мар 30, 2012 at 16:19

Covece ovo je sajt o Crvenoj Zvezdi i ne treba uopste da budu objavljivana hapsenja bilo koga i druge stvari koje nemaju veze sa sportom.Mozda bi time sto bi to bas ovde bilo objavljeno ti nahranio svoju sujetu ali nahrani je ti ipak na nekom drugom mestu.Ne sudi nikome prerano i bez dokaza. Pusti te price iz kafane rekla kazala. Uozbilji se i pisi nesto o Zvezdi,o idri,igracima,upravi,treneru,narednom protivniku…

Reply
MILOS мар 30, 2012 at 17:37

pa da si malo bolje upucen u sve znao bi da ta vest i jeste o zvezdi,i to bas o zvezdi,zbog ovakvih vesti i nadam se sledecih koje budu pristizale narednih dana nas klub i nece dalje od hajduka i ostalih ekia,to ja kao prvo a kao drugo im as na sajtovim sta je razlog sukoba,novac i novac i novac,trebalo bi da te zanima GDE SU PARE???

Reply
NikolaPk мар 30, 2012 at 15:26

Molim sve koji imaju proverenu inforamciju da mi odgovore na ovo… Zvezda u sredu gostuje Radnickom iz Kragujevca… Zna li se od koliko se igra ta utakmica? Unapred hvala 🙂

Reply
Raka Delija мар 30, 2012 at 15:53

Od 14:00h

Reply
NikolaPk мар 30, 2012 at 15:55

Jesi li i ti to video na sajtu nasem? Ili je neki drugi izvor u pitanju…?

Reply
Raka Delija мар 30, 2012 at 16:44

Da, na oficijalnom sajtu kluba

Reply
jagodina navija za zvezdu! мар 30, 2012 at 21:45

cas mi zavrsava u 1:10 ..aa iz jagodine sam..daj boze da se igra od 16 da bih stigao..

Reply
era мар 30, 2012 at 15:13

Bajko
Vesovic – Krneta – Tosic – Mladenovic
Mijailovic
Kadu – Milivojevic
Lazovic – Borha – Milunovic

I ako bi mozda voleli da vidimo Stojkovica,Kasalicu,Mihajlovica… ovo je realna postava koja ce izaci 😉

Reply
DSDS мар 30, 2012 at 15:21

Вешовић на десном беку је по игри као Рељић на левом…
Млад јесте, има још простора за напредак , труди се , али они потези су му крајње предвидљиви. Не знам зашто више простора не добије Фићо Стојковић …

Reply
Урош мар 30, 2012 at 16:49

Mislis nepredvidivi Stojkovic koji je brz kao munja? 😀

Reply
DSDS мар 30, 2012 at 14:47

Нема везе са овом темом, али не могу да не приметим да
је један мали „фудбалски радник“ , Аца Булић власник огромног ресторана у елитном делу престонице и пола пословног и стамбеног простора у Железнику , а медији праве атмосферу линча према господину Драгану Џајићу, фудбалској икони Балкана и легенди Црвене звезде, јер има кућу на спрат и два стана ?!
Препоштени председник заједнице суперлигаша ће пасти због бомбе
(за коју сте многи и овде оптуживали нашу групу) , а никад неће доћи у ситуацију да му се конфискује имовина као нашој легенди.
Је л се само мени чини да нам је држава у распаду ?

Reply
urke мар 30, 2012 at 16:03

jedino u ovoj prici mi se nesvidja to sto je pixi na sva ust pricao kako misli da su to delije uradile a na pitanje da li dugujem nekome odgovarao je odricno. Tako da su nas novine razvlacile kako su delije bacile bombu a u stvari bacili oni kojima je duzan. Cenim pixija kao i graca i zvezdasa ali kao coveka neznam sta da kazem.

Reply
DSDS мар 30, 2012 at 21:50

Управо то , многи га бране безусловно ..
Робови Пиксијевог ауторитета.
Јесте нам он био играчка легенда, хвала му за све , тиме је задужио клуб , али се није показао као добар председник. Много нас је коштао са својим грешкама у вођењу, расипништвом.
Покушао је да пребаци лопту на Делије , а ко зна шта је радио са Булићем , када му овај баца бомбу..
Иза свега тога се крије нешто компликовано и велико.. Сумњив је његов одлазак из земље, па и то изношење новца..

Reply
Ivan мар 30, 2012 at 14:33

Kad razmislim,ovaj Kasalica nema gde nam nije metnuo 🙂

Reply
nikola мар 30, 2012 at 14:18

http://www.zurnal.rs/2012/03/30/pauljevic-izmedju-vecitih-na-marakani-polaze-prijemni-kod-granta/index.html
Пауљевић ће на Маракани практично полагати пријемни испит за облачење црно-белог дреса уочи квалификација за Лигу шампиона.
OMG

Reply
DSDS мар 30, 2012 at 14:26

Избегавај Журнал , твоја посета њиховом сајту доноси им паре од реклама .. Одавно су изгубили оно мало кредибилитета што су имали, тако да , треба направити атмосферу бојкота , да ни један звездаш не купи њихово штампано издање.

Reply
Spiritus мар 30, 2012 at 16:47

Ukoliko sam dobro razumeo – oni vec razmisljaju o LS . . . ?
Ja koliko znam titulu jos nisu osvojili !!!
Niti ce !!!

Reply
milos мар 30, 2012 at 18:00

POVREDJEN,ZATO NE IGRA,AMAN!

Reply
milos мар 30, 2012 at 18:01

Pauljevic je dovodjen u veza sa nama i nadam se da ce kod nas zameniti Mikica.

Reply
vlajko мар 30, 2012 at 14:03

Одличан текст! Волео бих коначно да видим Михајловића на штоперу, ако не он и Крнета је ок.

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) мар 30, 2012 at 15:58

I ja bi mnogo voleo da vidimo Dacu Mihajlovica jer sam siguran da ce zadovoljiti probirljive ukuse Zvezdine publike i postati vazan sraf na koga se najozbiljnije racuna.Znam kakav je igrac i zato to kazem.Jednostavno kvalitet!Napred Zvezdo

Reply

Leave a Comment