Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Спартак савладао одбојкашице

Одбојкашице Црвене звезде поражене су од екипе НИС Спартака у трећој утакмици финалне серије плеј офа Винер штедише лиге са 3:1.

Звездашице имале су меч лопту у дуелу са Суботичанкама, а да су тријумфовале одбраниле би дуплу круну и наставиле доминацију у женској одбојци у Србији. Овако су испустиле шансу да максималним резултатом заврше финалну серију. „Голубице“ су у трећем мечу биле боље па су продужиле серију, док изабранице Ратка Павличевића нису приказале онакву одбојку каква је виђена на паркету Шумица у прва два меча.

Почетак меча је наговестио неизвесност, девојке Спартака су доминирале и ни јендог тренутка нису дозволиле Звездашицама да наметну свој ритам. Велики број грешака које су црвено беле правиле у првом сету домаћин је знао да преокрене у своју корист. Кубура и Кецман су дале наду Београђанкама да могу до преокрета, али им бриљантна Хелићева то није дозволила.

За разлику од првог сета у који су изабранице Ратка Павличевића ушле видно нервозне у другом је ситуација била много боља. Смиреније и прецизније су отвориле други период у своју корист, држале разлику, док је Спартак све време покушавао да ухвати прикључак. Видно сигурнијим црвено белим грацијама припао је други сет.

У трећем и четвртом периоду суботичанке ни јендог тренутка нису калкулисале. Искористиле су сваки пад у тиму Црвене звезде и до краја утакмице потпуно контролисале резултат.

 

НИС СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (26:24, 23:25, 25:21, 25:16)

Дворана: СЦ „ Дудова шума”. Гледалаца: 2.600. Судије: Зорица Бјелић (Београд) и Роберт Леко (Нови Сад). Трајање меча: 107 минута. Резултат у серији: 1:2.

НИС СПАРТАК: Трнић 10, Цветићанин 16, Хелић 23, Д. Раденковић 5, Т. Матић 11, Мрдак 9, Мемишевић (либеро), Олуић, Д. Матић, Вујчин, К. Раденковић. Тренер: Дамир Петковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ракић 10, Поповић 8, Радуловић, Кубура 14, Кецман 13, Стевановић 14, Валчић (либеро), Медаревић 2, Лукић, Будровић, Чанак, Пушић. Тренер: Ратко Павличевић.

Повезане вести

4 comments

Anka апр 12, 2012 at 08:43

Nista nije izgubljeno. Uci u sledeci mec maksimalno ozbiljno. Verujem da je bilo opustanja i po principu – kako cemo, lako cemo! A to ga ne sme da bude ukoliko se zeli titula. Ja u opste ne sumnjam u nas uspeh!

Reply
Branimir апр 11, 2012 at 23:35

Ово је потпуно отворено финале. Немам утисак да Звезда има неки пресудан квалитет у односу на Спартак. Нисам упратио, па морам да питам: Гдје је Бјелица? Када и гдје је наредни сусрет?

Reply
Драган апр 11, 2012 at 23:45

Бјелица не игра због болести.. следећи сусрет за 4 дана ако се не варам.

Reply
Djicafe апр 12, 2012 at 09:10

Sledeća utakmica se igra opet u Subotici u subotu 14. aprila u 18 časova

Reply

Leave a Comment