Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Урош Ћосић тренира индивидуално

Урош Ћосић
Урош Ћосић
Урош Ћосић

Момак који је на позајмици у нашем тиму (ЦСКА Москва), Урош Ћосић, није изборио своје место у тиму Роберта Просинечког, а шеф стручног штаба потврдио своје речи да неће разигравати туђе фудбалере. Како су проценили у клубу, Ћосић неће играти до краја сезоне па ће млади дефанзивац тренирати индивидуално, како би остао у форми.

У разговору за „Мондо“ Урош је изјавио да му није пријатно али да поштује сваку одлуку клуба:

„Поштујем сваку одлуку људи у Звезди и нећу да улазим у клупску политику. Мада још нисам разговарао с руководством, пренето ми је да ћу тренирати индивидуално и као професионалац ћу испоштовати све што ми се каже. Звезда је ипак изнад свих нас. Сигурно да због овога постоји непријатан осећај горчине, јер сматрам да нисам заслужио да будем уклоњен из тима. Али не пада ми на памет да истерујем правду, нити да глумим жртву. Једноставно, тако је како је, и не кајем се што сам одлучио да се вратим у моју Звезду. Ја сам за ових 15 месеци испунио неке од својих дечачких снова, играо сам европску утакмицу пред пуном ‘Мараканом’, уписао три ‘вечита дербија’ и радовао се голу на стадиону на којем сам одрастао“ – рекао је Ћосић и додао да му је жао што ће на лето, Црвену звезду напустити без освојене титуле:

Овај период каријере је велико искуство јер имам тек 19 година и знам да ће ми други боравак у Звезди много значити у будућности. Жао ми је што одлазим без титуле и желим момцима који остају да у наредној сезони врате пехар на нашу ‘Маракану’. Ја сам пре свега звездаш у срцу и док први пут нисам напустио Београд, био сам на трибинама на скоро свакој утакмици. Ништа се неће променити у мојим осећањима, увек ћу остати уз Црвену звезду. У првих годину дана Просинечки ми је указао поверење, касније је уследила повреда и одсуство после којег више нисам био у тиму. Из ове перспективе, вероватно би било боље да сам зимус отишао назад у ЦСКА и био на оку људима у клубу с којим имам уговор. Али време не могу да вратим… Не жалим, млад сам и гледам напред. Покушаћу од јуна да се изборим за место међу 18 играча у ЦСКА. „

Повезане вести

9 comments

Miroslav апр 19, 2012 at 23:05

Ponavlja se po kozna koji put, a mislio sam da je tome došao kraj, da zvezdinu decu koja su rasla na marakani jednostavno precrtamo,zaboravimo godine prošle i njihov kvalitet. Gospodo dokle sa takvom politikom!!?? Zato smo ovde gde smo.Nadam se da će tome doći kraj.Ćoso, nadam se da ćeš dokazati svoj kvalite.Želim ti sve najbolj,neka te zdravlje posluži vreme radi za tebe.Neka te sreća i zdravlje prate gde god bio.

Reply
Alex Krycek апр 19, 2012 at 17:40

Вероватно се неко порокао са његовим менаџером, Стевом Мајамијем, можда због Филипа Јанковића…па зато овај испашта…мада, ионако не би играо. Не знам, мени свеједно…

Reply
realan апр 19, 2012 at 11:17

Bice Cosa vrhunski igrac i napravice dobru karijeru u to ne sumnjam. Ipak, neka njegova sudbina bude nauk klincima koji se zalecu preko na prvu. Momak je zevzdas do koske i veoma mi je drag ali i Zvezda je u pravu i mora da misli o sebi. U svakom slucaju zelim mu da se izbori za status u CSKA a mozda se jednog dana njegov i Zvezdin put ponovo ukrste, ko zna?

Reply
era апр 19, 2012 at 10:35

Protiv Rena stoperski tandem je bio Vilotic-Cosic. Sada su obojica u Sopotu…

Reply
Branimir апр 19, 2012 at 18:52

Збиља, шта се десило са Вилотићем? Гдје је и шта ради?

Reply
Vuco апр 19, 2012 at 08:34

Niko ne kaze da je bio Viloticev istomisljenik i saveznik.

Reply
delija86 апр 19, 2012 at 08:19

Nije fer,ipak je on nase dete,ako ga vec ne vide u timu trebali su zimus da ga vrate,ipak bi i njemu bilo lakse da mu ovako bude tamo u rusiji nego ovde gde je poniko!

Reply
F C R S апр 19, 2012 at 09:57

Nase dete ne napusta Zvezdu sa 14 – 16 godina, pa sada kada ne moze pored Ignjasevica i brace Berezucki igrati u Moskvi, ajde da se vratim „svojoj“ Zvezdi. Kako kaze Nikola Kojo „isk*njam se ja na to postenje“!

Reply
Realan апр 19, 2012 at 11:46

Zadrzali smo ga u sluaju da se Maksa ili Toske povrede,ali posto je prvenstvo gotova prosledjen je u Sopot

Reply

Leave a Comment