Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Одговори Луке Миливојевића

Као и многих претходних недеља, и ове је владало велико интересовање за интервју Луке Миливојевића. Пристигло је много питања на наш e-mail, а Лука је одговорио на најзанимљивија питања, и искористио прилику да се захвали свима који су учествовали у овом интервјуу, пославши своја. Као најбоље, наша „петнаестица“ одабрала је питање које је послала Јана. У наставку, можете прочитати одговоре.

х Свака част пре свега управи Црвене звезде, на челу са тренером Робертом Просинечким, која је довела феноменалног Луку Миливојевића. Нико неће боље водити прави клуб од правог Звездаша, што Лука свакако јесте. Браво Лука, само тако настави. Не бих га питала ништа из простог разлога што је све јасно, прави фудбалер, на правом месту, у право време. Поздрав, Ина! 🙂 п.с. Надам се да ће једна од твојих бомби ускоро завршити у противничком голу 🙂

Хвала пуно, делимо исту наду.

x Са којим бившим играчем нашег клуба би највише волео да сарађујеш у вољеном дресу ? На ова два дербија ти је Стојковић по једном једва бранио бомбе,надам се да ће треће бити срећа да сви полудимо…воле те Делије Бежанијска Коса!

Највише бих волео да сарађујем са Дејаном Станковићем. Мислим да је он за наш фудбал једна величина, капитен А репрезентације. Ја сам чак имао и прилику да га упознам, и ради се о фантастичном човеку, зато и не чуди што је био капитен.
Ја се такође искрено надам, многи су ми то рекли – трећа срећа. Сви прижељкујемо да ће у том трећем дербију лопта завршити у мрежи.

х Поздрав Лука, да ли си као клинац ишао на север? А ако јеси која улога ти се више свиђа, и да ли можеш да нам опишеш разлику? – Стефан

Био сам много пута на северу, већ се то и зна, да сам први пут са 3-4 године био на стотом дербију. Мислим да ми је лакше сада у улози играча, јер када си у улози навијача, много се нервираш јер ништа не зависи од тебе. У улози играча, свако може да преломи меч, да постигне гол, и по мени је боље када можеш да утичеш на исход меча.

х Лука хтео сам да те питам какав је осећај дати гол и истрчати пред пуним севером? Поздрав од имењака Луке.

Ја сам дао гол, али стицајем околности тада је било 5:0, а гол није ни био претерано ефектан. Зато се надам да ћу можда већ против Слободе дати неки гол, и доживети тај осећај који још увек нисам доживео, али верујем да је прелеп.

х Ћао Лука! Звезда сада има јако добар тим, момке који остављају срце на терену и боре се за грб који носе, а ти си сигурно један од њих. Мислим да Звезда треба да забележи и запамти дан када је део ње постао један велики борац попут тебе. Види се ко је уз клуб увек био и ко даје свој максимум на терену. Само тако настави, свака част. Поставила бих ти много питања али да не дужим, издвојила сам оно што ме највише занима… 🙂 Какав је осећај када ти се оствари сан, када знаш да много доприносиш и помажеш клубу за који си одувек желео да заиграш, а добио си прилику баш сада, када је то Звезди најпотребније? Сигурно да је леп осећај кад ти се оствари нешто о чему си дуго маштао и сањао, а надам се да ћу и ја имати прилику да те једном упознам и сазнам како изгледа када ти се испуне снови 🙂 Јана.

Ja сам о томе сањао још као мали, и то је нешто најлепше што је могло да ми се деси, да заиграм за Звезду. За мене је то најлепши осећај, и не преостаје ми ништа друго него да се борим на терену и да дам све од себе.

х Здраво Лука. Пре свега бих ти честитао на одличним играма које пружаш у нашем клубу. За ово кратко време си ми постао један од омиљених фудбалера. Желео бих да те питам шта мислиш о Делијама који вам сваку утакмицу пружају максималну подршку како би вам помогли да остварите велике резултате? И још једно питање, какав је осећај играти вечити дерби? Хвала, и поздрав 😉 – Саша

Ја сам био, а и још увек сам део Делија. Нисам толико често ишао, али јесам када год сам имао прилику. Када одеш на северну трибину и схватиш ко су и шта су Делије, касније на терену осећај је још јачи и лепши. Много нам значе, за мене су они најватренији и најбољи навијачи који постоје. Ја сам део њих, тако да мислим да смо најбољи навијачи на свету.
Одувек сам имао жељу да играм вечити дерби, и да победим Партизан.Увек сам раније говорио „ех, зашто нисам ја на терену сад“, а сада ми се то испунило. Након два добијена дербија, осећај је прелеп, поготово након тих утакмица када смо долазили у клупске просторије и славили победу.

х Ко ти је омиљени саиграч из Црвене звезде? – Лазар

Највише се виђам са Максимовићем који је дошао из Ужица, наравно са свима се дружим, али са Максом највише.

х Да ли успеваш да када си на терену, заборавиш на све друго, или ти ипак донекле неке друге нефудбалске ствари ремете концетрацију?

Ја се трудим да заборавим што више ствари могу и да се само фокусирам на терен, али верујте, то није нимало лако. Када имате неких проблема ван фудбалског живота, доста тога стоји у глави. Ми смо професионалци, наше је да све то заборавимо, и потребно је ући максимално концетрисано, али није то лако. Против Хајдука сам ушао у другом полувремену недовољно концетрисан, и начинио сам глуп фаул након којег сам зарадио жути картон, због којег сам био суспендован за наредни меч. Такве ствари професионалном спортисти не би смеле да се дешавају.

х Шта ти је пролазило кроз главу када си излазио на терен на утакмици Црвена звезда – Спартак?, односно какав је осећај играти пред 42.000 навијача и да ли си имао трему ? Доситеј М.

Оно што је на нас оставило велики утисак је нерешен резултат Партизана, који смо и ми испратили пре наше утакмице, и када смо излазили на терен, стално смо понављали „данас морамо да победимо“. Међутим, екипа Спартака је веома квалитетна екипа, и моје мишљење је да када би и сада дошли да играју против нас, не би нам било лако да их победимо, као што није било ни тада. Мој први утисак, не знам, био сам у чуду, нисам се фокусирао на терен јер сам први пут изашао пред толико људи, било ми је прелепо. Покушао сам да уживам у фудбалу, међутим нисам могао јер сам био под утиском те публике, гледао сам и превише около, али на крају смо срећно победили.

х Да ли пратиш странице на Фејсбуку са твојим именом и презименом? – Лука

Искрено, не пратим.

х Коју музику слушаш? Са ким од саиграча највише волиш да сарађујеш? – Данијел

Доста слушам домаћу музику, слушам и страну, не рачунајући тежак рок, али у принципу слушам све што ми се допадне. Са свима волим да играм, искрено.

х Лука, имам 15 година и играм фудбал на истој позицији као и ти, да ли би могао да ми даш неки савет? Поздрав, Марко.

Наравно, најбитније је веровати у себе и не одустајати од онога што волите. Био сам у доста ситуација док сам био у млађим категоријама када сам заслуживао да играм, а нисам играо. Веровао сам у себе, радио, и на крају истина изађе на видело. За мене је фудбал најлепши спорт који постоји, и не треба одустајати од рада и труда.

х Здраво Лука! Морам ти прво честитати на одличним партијама у најлепшем дресу и рећи да сам се јако обрадовао када си дошао у наш клуб. Мислим да имаш велики потенцијал и могућност да будеш Звездин најбољи везни у последњих 10-ак година. Такође ценим твоју борбеност на терену и велико Звездаштво! Желим ти да останеш у клубу што дуже и да од следеће сезоне освајаш све трофеје са својим саиграчима (наравно и овогодишњи куп)! Занима ме која ти позиција највише одговара у овој формацији, јер ми помало личиш на Бранка Бошковића, који је учио везњаке Лација како се игра фудбал, само што си ти мало дефанзивнији од њега? Још једна ствар, замолио бих те да дотрчиш до Севера, кад даш гол, јер ми навијачи то највише волимо и ценимо! Драган из Руме, поздрав!

–  Колико се сећам, мислим да је Бошковић играо ближе крилној позицији, а ја сам више у средини. По мени, не играмо исту позицију, али сећам се његових игара, поготово против Лација када смо ремизирали. Мислим да сам ја мало другачији играч од њега. Што се гола тиче, обећавам, први гол који дам на Маракани, прославићу испред севера.

х Који је твој фудбалски циљ и сан? – Лука

Као мали сам маштао да заиграм у Звезди и да са Звездом освајам трофеје, као и да оставим неки траг у клубу. Мој фудбалски циљ је да са Звездом освојим титулу, ево сад и Куп ако Бог да. Желим да скупим неке личне трофеје са Црвеном звездом, и када би сада стигла нека понуда, ја је свакако не бих прихватио. Тек сам дошао у овај клуб, волим га, и циљ ми је да са њим освојим трофеје. Једног дана када стигне добра понуда која ће одговарати и клубу и мени, и када клуб буде био за то да ја одем, тада ћу отићи и правити инострану каријеру, али до тада само Црвена звезда и само трофеји.

х Лука,ожени ме? 😀 Лена

Размислићу 🙂

х Лука, који аутомобил возиш ? Које ти је омиљено пиће, када изађеш са друштвом? 🙂 – Милан

Возим Fiat Stilo. Омиљено пиће ми је, с обзиром да имам програм исхране којег се придржавам, цеђена поморанџа.

х Да ли мислиш да уз мало среће Црвена звезда може ући у групно такмичење УЕФА Лиге Европе? – Никола

По мени, навијачи су се много ужелели Европе с обзиром да Звезда дуго није направила значајнији резултат. Оно што је сигурно, ми ћемо дати све од себе и покушаћемо да се пласирамо у Европу. Мислим да овај тим има квалитет, а вера у себе нам не недостаје. Било којој екипи која буде дошла на овај наш врућ терен, неће бити лако.

х Поздрав Лука, свака част на досадашњим партијама. Желео бих да те питам, која је највећа удаљеност са које си постигао гол, пошто видим да имаш топове у ногама? Поздрав од Александра.

То је било у млађим категоријама, када сам још играо за Раднички из Крагујевца, и тада сам постигао гол са готово пола терена. То није био баш шут, већ неки лоб ударац, али је сигурно највећа удаљеност. Такође, дао сам и гол за Рад против Хајдука из Куле, са тридесетак метара ако не и више, левом ногом, од стативе. То је био и мој први званичан гол у првој лиги.

х Да ли ти је пре Звезде нуђен инострани уговор? И да ли је могуће да останеш у Звезди 5 год из љубави? – Гоку уз Врбаса

Јесте, нуђени су ми разни уговори. Између осталих, испред себе сам имао вишемилионски уговор турског Генчербирлигија, затим имао сам и понуду Бајера из Леверкузена, контактирао ме је и скаут Шахтјора, пре него што је почео прелазни рок, тако да сам имао иностране понуде. Али, као што сам много пута рекао, мени циљ није био у новцу, и мислим да ћу кроз Звезду направити каријеру. Мислим да ми је прелазак у Звезду најбољи потез у животу. Мени је битно да се овде лепо осећам и да сам испуњен. Да ли бих могао да останем пет година? За мене је то могуће, зашто да не. Ја сам рекао, када клуб одлучи да је за мене најбоље да идем, и када и ја тако будем размишљао, дакле када заједно одлучимо, тек онда бих отишао у иностранство. Никако не бих прерано отишао, многи играчи рано оду и угасе се. Не размишљам о иностранству, уопште.

х Лука, како изгледа сарађивати са Робијем? Види се по последњим утакмицама зашто си доведен у Звезду. Сјајан шут и добар преглед игре. Само тако настави! Поздрав! Душан из Београда.

Баш онако како сам и размишљао, тако се и испоставило. Роби доста на тренинзима форсира ту пас игру, неке фудбалске ствари. Прелепо је сарађивати са њим. Ја највише волим када он узме копачке и изађе да тренира са нама. Тада снимам неке потезе, а пар пута сам заиста био одушевљен неким његовим потезима. Он је велика фудбалска величина, сви знамо где је играо и шта је све освојио. Сама чињеница да ме је Роби тражио у прелазном року, за мене је представљала огромну част, а још и тренирати са њим, за мене је непроцењиво.

х Лука, опиши нам укратко један свој радни дан? – Дејан

Имам ту навику да рано устајем, држим се програма исхране, доручкујем. Одем на тренинг, ручам, одморим се. Некада имам и други тренинг. Немам много времена да лутам по граду, већ сам заиста максимално фокусиран на тренинг, на фудбалске ствари као што су исхрана, одмарање, спавање, тренирање. Само тако се труд може вратити и на терену.

х Прво бих желео да кажем да си ми ти Лука један од најомиљенијих играча у Звезди и да те у блиској будућности видим као носиоца Звездине игре и будућег капитена! Можеш ли ми рећи каква је атмосфера у екипи сада пошто је титула реално изгубљена после ремија у Новом Пазару? Ја знам да ћете ви као екипа ово пребродити и да ћемо у следећој сезони показати ко је Звезда! Увек ћете имати пуну подршку нас навијача, само се борите и гините за тај дрес и резултати ће доћи. Поздрав за тебе и твоје саиграче. Ђорђе из Ваљева.

Пошто сам ја у клубу тек од пре пар емсеци, од када имамо све победе и само две нерешене утакмице, само два примљена гола, логично је да атмосфера буде на високом нивоу, лепа, добра. Ипак, мислим да све то треба видети када крене лоше. Тада треба да будемо сложни, да дајемо један другоме подршку. Када иде добро, онда је свима добро и сви су задовољни, али када не иде добро, онда треба да останемо какви смо сада. До сада то лоше нисмо осетили, надам се и да нећемо, али за сада је атмосфера одлична, функционишемо без икаквог проблема.

х Посто је познато да ти је брат велики навијач Партизана, како је реаговао на Звездине победе у купу? 😀 Пуно поздрава и свака част на досадашњим партијама – Јован.

Мој брат није велики навијач Партизана. Он је више, што бих ја рекао, контраш. Није он ватрени навијач, он више прати кошарку него фудбал. Прати Партизан, види да освајају трофеје у кошарци, гледа Евролигу и зато и навија за њих. Али, за дерби је навијао за Црвену звезду. Био је задовољан пре свега мојом игром, а онда и што сам ја победио.

х Да ли би, да си постигао гол на реванш утакмици купа са Партизаном, из шута са преко тридесет метара, отишао у загрљај Просинечком или гол прославио подно северне трибине са делијама? Који још од садашњих фудбалера Рада, по твом мишљењу, заслужује Звездин дрес? Поздрав за Луку од Владимира Михајловића из Обреновца.

Вероватно би ме повукла та армија навијача, да одем да прославим код њих. Отишао бих на север, а после бих се можда поздравио са тренером. Са шефом могу да славим после сваког дана. Што се фудбалера из Рада тиче, мислим да их има доста. Разговарао сам са њима, причам им колико је тешко играти у Звезди, колики је притисак и победа, и свега. У Раду има доста квалитетних играча. Али, ја сам играч, а не неки стручњак, није моје да коментаришем те ствари.

х Поштовани Лука, пуно поздрава. Моје питање је да ли би пристао да проведеш целу каријеру у Звезди и Србији, као што је то случај са рецимо Тотијем у Роми? Марко

Ја искрено не бих имао ништа против, није све у парама. Лепо је играти, осећати се добро, задовољно. Ја осећам љубав према клубу и могао бих целу каријеру да играм. Али, Тоти у Роми има огромну плату. Не могу да гледам само себе, већ и своју породицу. Сви ми играмо и живимо, радимо и за себе и за своју породицу. Ја желим да моја породица буде задовољна, и да ја будем задовољан. Никад се не зна, ако Звезда стане на ноге и буде финансијски јача, зашто да не.

х Велики поздрав Луки, све честитке за приказану игру у Црвеној Звезди у овом делу сезоне. Занима ме да ли је вредело више него добро прославити долазак у Звезду сада када схваташ тежину Звздиног дреса и на који начин си прославио прелазак у нови клуб?  – Ана

Прослава је била баш бурна, славили смо до касно ујутру. Били смо и у кафанама, и у дискотекама, и свугде где смо ишли било нас је 11 или 12, у Звездиним дресовима, и свугде су нас пуштали. Где год да смо ушли, затицали смо Звездаше, што ми је било јако драго. 

х Поздрав мајсторе,пре свега желим ти пуно среће у наставку каријере и без повреда… Питање: Каква је разлика у твојој улози у игри у Звезди, и док си играо у Раду, да ли се разликује…? велики поздрав од Игора 🙂

Разлика постоји. У Раду сам играо позицију на којој сада код нас игра Мићко. У Звезди играм офанзивнију улогу, док сам у Раду играо дефанзивније, са повременим офанзивним задацима.

х Здраво Лука!Приметила сам где год са се појави твоја слика и слике твојих саиграча да си ти увек насмејан. Па ме занима да ли ти највише зрачиш неком позитивном енергијом, није битно да ли је то утакмица, тренинг или слободно време које проводите заједно као екипа? Пуно поздрава од Бојане из Београда.

Многи то схвате на негативан начин. Моје смејање неког иритира, неког не, али ја сам једноставно такав цео живот. Насмејан, позитиван, опуштен. Било је и ситуација када сам чак добијао и картоне због тог смеха. Али, ја не могу и не желим да се мењам, такав сам. На терену сам такав какав сам и у приватном животу.

х Прво да ти се захвалим на одличним играма у црвено-белом дресу и са закашњењем честитам рођендан. Који страни клуб и играча највише волиш? И које песме су ти на репертоару када си локација – под тушем? 🙂 Поздрав од Дуње.

Највише волим Арсенал. Волео сам га у времену када су за њега играли Анри, Пирес, Љумберг…Од тада ми је остао у лепом сећању, и и даље га ценим и поштујем. Од играча, због позиције коју ја играм, за мене је најбољи играч на свету тренутно Ћави Алонсо.
Често пуштам Звездине песме када сам сам у стану, некад и у карантину пред утакмицу, на тај начин се мотивишем. „Снага“ ми је једна од омиљенијих песама из репертоара Делија.

х Здраво Лука, да ли вежбаш шутирање после тренинга ? Поздрав од Немање из Нове Пазове…

Остајем колико год могу често. Не радим само на шуту, већ и на пасу и на неким другим стварима. Та навика ми је остала још из Рада, да после тренинга остајем и вежбам. У Звезди током једног тренинга све то и радимо, али ја се трудим да се што више усавршим.

х Шта је то што ти недостаје из Крагујевца кад си у Београду, а шта ти то недостаје из Београда кад си у Крагујевцу? Да су ти били сви бројеви на располагању да ли би опет узео петнаестицу? 🙂 Таша.

Када сам у Београду, недостаје ми породица и родбина из Крагујевца, јер их не виђам често, пошто ретко идем за Крагујевац. Такође ми недостају пријатељи којих је све мање, јер се слабо виђамо, дуго сам овде, већ четири године. Није исто када си са неким сваки дан, и када се виђаш са неким на сваких пар месеци. Не могу да кажем да сам изгубио пријатеље, али једноставно се слабо чујемо. Доста ретко идем тамо, и то је оно што ми је мало и криво. Доста сам пријатеља стекао и овде у Београду, са друге стране, и они ми недостају када сам у Крагујевцу.
Што се тиче броја, не бих опет изабрао 15. Изабрао бих 19, пошто сам тај број носио и у Раду, и у репрезентацији. Добро сам играо док сам носио број 19, некако ми се допао, и у случају да Борха оде једном, ја ћу узети његов број 🙂

х Ко ти је био узор када си био мали? – Иван

Када сам био мали, узор ми је био Тијери Анри. Чак сам понекад и плакао када би Арсенал испао из Лиге Шампиона, због њега.

Повезане вести

3 comments

ZeljaBg93 апр 21, 2012 at 12:35

„Nikako ne bih prerano otišao, mnogi igrači rano odu i ugase se. Ne razmišljam o inostranstvu, uopšte.“

Reply
Raka Delija апр 21, 2012 at 11:58

“Желим да скупим неке личне трофеје са Црвеном звездом, и када би сада стигла нека понуда, ја је свакако не бих прихватио. Тек сам дошао у овај клуб, волим га, и циљ ми је да са њим освојим трофеје. Једног дана када стигне добра понуда која ће одговарати и клубу и мени, и када клуб буде био за то да ја одем, тада ћу отићи и правити инострану каријеру, али до тада само Црвена звезда и само трофеји. “
OVAKO GOVORI PRAVI ZVEZDAŠ,ČOVEK KOME SE ISPUNIO DEČAČKI SAN,MOMAK KOME JE KLUB U SRCU,a ne kao dotična gospođa Janković kojoj je zinulo d..e za pare.POZDRAV LUKA.

Reply
Mladen апр 21, 2012 at 11:26

Ne vidim odgovor na moje pitanje,a uredno sam ga poslao i vi primili mejl…:/

Reply

Leave a Comment