Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Мики, срећан рођендан!

Nenad Milijaš
Nenad Milijaš
Nenad Milijaš

Некима можда смета што виде рођенданске честитке на нашем сајту, али то је само један мали делић пажње којим можемо да се захвалимо онима који су урадили много за нас. Немају сви, наравно, исти допринос, али постоје они којима за своје залагање и успехе који су нас усрећивали, не можемо да се захвалимо на довољан начин. У садашњици када је фудбал суров и када се играчи не задржавају у клубовима више од две сезоне, он је дао пример. Као капитен у најтежим временима по наш клуб у историји, кад су нас омаложавали они који на стадион неби ушли да је нормална околност. неки датуми су поесебни сами по себи, на данашњи дан, 30. априла 1983 године, је рођен наш бивши капитен, надамо се и поново играч Црвене звезде, Ненад Милијаш!

Мики је рођен у Београду и већ од малих ногу се препознавао таленат, а левица од које ће многи стрепети се спремала. Каријеру је почео у Земуну, а као најталентованији играч класе 1983 и стандардни омладински репрезентативац, са 17 година је дебитовао за сениорски тим из Горње Вароши. Отимали су се за њега осим највећег, сви већи клубови у земљи. У експресном року је постао један од најтраженијих играча из Србије и млади репрезентативац, пре свега због сјајног извођења слободних удараца, фаталне левице, сигурног паса и мирноће у игри. Прошао је све селекције ФК Земун, а потом је заиграо и за први тим. Наступајући за Земун, постао је млади репрезентативац и био члан селекције која је играла у полуфиналу Европског првенства у Португалу 2006. године. Вођа „зелено-плавих“, тада стандардног прволигаша и клуба са историјом за респект, је водио тим до средине табеле, када је уследио позив који се не одбија.

У јануару 2006. године Црвена звезда и Валтер Зенга су имали једну изразиту

Zvezdina levica!
Zvezdina levica!

жељу. Ненад Милијаш је морао да обуче црвено-бели дрес. Тако је и било, после феноменалне полусезоне у матичном клубу, Мики је дошао на „Маракану“. Валтер Зенга је изузетно ценио Милијаша због способности да игра на више позиција у тиму и ретко се дешавало да одигра два меча узастопно на истој позицији. У премијерној сезони је освојио дуплу круну и постигао четири гола, првенац против Рада. Код Душана Бајевића није добијао прилику, али је стрпљиво чекао и радио. Доласком на клупу, Бошкo Ђуровски је вратио Милијаша у тим, а наш тим освојио још једну дуплу круну. Мики је био један од најзаслужнијих за то. Постигао је гол у полуфиналу Купа, у „Вечитом дербију“ и одвео наш тим у финале. Постао је најважнија карика у нашем тиму и капитен. Голови из слободних удараца, гол против Бајерна из Минхена на препуној „Маракани“, пројектили његове левице, неправедно украден и поништен гол у новом полуфиналном „Вечитом дербију“ су обележили период у нашем дресу. У сезони 2008/09 постигао је 18 голова у првенству, 22 у сезони укупно. Одиграо је последњи меч у нашем дресу у Крушевцу против Напретка. Резултат је био 2:2, а Мики је асистирао Паркеру за гол и погодио из пенала. У лето 2009 године прешао је у енглески Вулверхемтпон. Ми нисмо заборавили и чекамо га на „Маракани“, поново. Његов однос и залагање у светом дресу је за пример многима.

U dresu Wolverhamptona
U dresu Wolverhamptona

Поред бројних интересовања многих клубова из Европе, Милијаш се одлучио за енглеску Премијер лигу и великана Вулверхемптон. Потписао је четворогодишњи уговор, 15. јуна 2009 године. Дебитовао је против Вест Хема у поразу њеоговог тима од 0:2, на премијери сезоне и био проглашен за играча утакмице и поред пораза. Постизао је голове против Арсенала, Манчестер Ситија, Болтона и других. И енглези су упамтили његову левицу. У последње време је био неправедно запостављен од стране менаџера Мика Мекартнија, а то је за последицу имало испадање из Премијер лиге ове сезоне, шест кола пре краја првенства. навијачи су своје рекли и прогласили Микија, најбољим странцем у историји клуба. Ми чекамо тај крај сезоне и лето, које ће га можда вратити кући.

За репрезентацију је дебитовао против Фарских

Reprezentacija Srbije
Reprezentacija Srbije

Острва, 6. септембра 2008. године. Од тада је незаменљив део националног тима. Играо је на СП 2010 у Јужној Африци. Сакупио је 25 наступа за државни тим уз 4 поготка. Првенац је дошао против Бугара у пријатељској утакмици, а сви памтимо хладнокрвност код извођења једанаестерца против Француза у Београду, када је лагано довео у вођство нашу репрезентацију.

Мики, Мики велики срећан ти рођендан! Да следећи прославимо поново, у светом дресу, некако ти црвено-бело најлепше пристаје. Када си ти био ту бежали су од твоје левице и били пети у првенству, време је да их вратиш где су били!

Повезане вести

41 comments

Stevke мај 1, 2012 at 15:36

Ovo leto bar na jednogodišnju pozajmnicu: Nenad Milijaš i Boško Janković!

Reply
milos 90 мај 1, 2012 at 11:21

Nadam se dacemo dovesti Knezevica kao zamenu za Lazovica,jer Miric nema veze sa vezom,Vesovic nesto bolji,dovesti dobrog stopera,pretpodtaavljam nekog brzeg,pokusati dovesti Milijasa ili Ninkovica,vece su sanse za Nenada

Reply
milos 90 мај 1, 2012 at 11:17

Srecan rodjendan Nenade!!! Nadam se da ces se vratiti……….
Mislim da cemo nekako izvuci licencu,sramota bi bilo da neigramo,a mozda se i ja kandidujem za predsednika mozda……..:D
P.S ocete glasati za mene 😀

Reply
comi мај 1, 2012 at 10:15

Pa i da dobijemo licencu ispascemo u 4 kolu

Reply
ISTINA! мај 1, 2012 at 04:41

Ajde bre ne lozite se, licenca je odobrena jos juce, prekjuce ne znam kad ali jeste sigurno samo niko iz Zvezde nece da da izjavu o tome a zbog cega sada cu vam reci. Uprava hoce da vas stavi u nevericu i da mislite kako nema sanse da je dobijemo i da vas malo iznervira, a onda kad nacisto puknete i poludite pojavljuje se vest kako je Bucko Stefanovic nalupao samare i j**o sestru Platiniju i ovaj mu odobrio licencu kao iz sale. Slede izbori za predsednika a ovo je samo deo kampanje, tj sutrasnji dan ili sutrasnja vest je deo predizborne kampanje. Aj pozdrav i srecan rodjendan Nenade i cekamo te na leto, bezi sto dalje od budjavog Vulverhemptona!!!

Reply
Ryber Palunko мај 1, 2012 at 12:03

Ma dobro, brate, samo predizborne kampanje za šta? Ne vidim nikakvu poplavu kandidata za novo vodstvo. Niko ni da se oglasi, a kamoli da ponudi nekakav program oporavka ili razvoja. Možda sam nekako propustio, ali još nisam čuo da se neko kandidovao za predjednika kluba. Jbt, kao da se bira uprava Badnjevca!

Reply
Mirko BGRS мај 1, 2012 at 00:12

Dobijamo licencu opušteno pa pola Evrope duguje sad na nama da treniraju strogoću(dobro nebi bilo prvi put)sramota bi bilo da nedobijemo licencu,

Reply
Raka Delija мај 1, 2012 at 00:35

Milsim da bi pravi vrhunac bruke,i veliki udarac za naš klub bio nedobijanje licence (…pu pu pu….NE DAJ BOŽE)

Reply
Niks мај 1, 2012 at 01:03

Duguju ali to nisu klubovi koji idu u evropu. Duguju i drugi ali ne igracima i trenerima.

Reply
Laki мај 1, 2012 at 09:27

Problem je u tome sto Man utd,Real i ompanija duguju po 500 miliona evra…Ali dugju bankama,pa ih ne koce.to je isto kao sto ce mi mi sad dugovati maltene 450 miliona evra kinezima 😛

Reply
Secam se pobeda апр 30, 2012 at 23:10

Milijas zna sta je Zvezdin dres i nije otisao a da Zvezda nije dobila nista.
To ti necemo zaboraviti a posto smatram da imas i kvalitet, vracaj se masjtore!
SRECAN RODJENDAN!

Reply
Ariljac апр 30, 2012 at 22:38

Nevezano za temu a propo dugova prema bivsim igracima i trenerima nase Zvezde,pogledajte u tekstu izjavu koja se tice novca u ugovoru,jednog od retkih LJUDI u ovom trenerskom poslu na koga bi mnogi mogli da se ugledaju:
http://sportal.rs/news.php?news=70926

Reply
Ariljac апр 30, 2012 at 21:33

Joj braco ma koliko da sam juce bio optimista povodom dobijanja licence za igranje u LE,toliko danas nisam…Iskreno se nadam da cemo uspeti da dobijemo licencu,na sva ova sranja sto nas prate jos bi nam samo falilo da ne igramo Evropu…Kao sto rekoh dole u komentaru POMOZI BOZE!!

Reply
aca апр 30, 2012 at 22:01

realno ako ne dobijemo licencu, ne treba ni da igramo.

Reply
Aureliano Buendilja апр 30, 2012 at 20:42

a zamislite tek vezni red milivojevic,milijas,ninkovic,na stopera lukovic,a napad pantelic. ijaoooo 😀

Reply
Laki мај 1, 2012 at 09:30

uZ duzno postovanje prema panteli,bio je povredjeen,i jos podmladjujemo tim.al bilo bi do jaja:Lukovic Milijas i Bole jankovic.posto prodajemo lazovica i evandra,verovatno i kadua,mogli bi smo i ninkovica,al mislim da je previse.

Reply
Ariljac апр 30, 2012 at 21:23

POMOZI BOZE!!

Reply
Alke апр 30, 2012 at 21:38

Samo ne znam koji ti moron udari minus i zasto??? -.-

Reply
Ariljac апр 30, 2012 at 22:21

Nebitne stvari. 😉

Reply
Alke апр 30, 2012 at 22:36

Pa i jesu bitne! Ti se molis Bogu za Zvezdu, a neko ti lupa minus? Sta reci za takve ljude…

Ariljac апр 30, 2012 at 22:42

Pa u pravu si,treba svi da se molimo,nego mene ne opterecuju minusi,to sam hteo da kazem.S VEROM U BOGA!!

Reply
Alke апр 30, 2012 at 23:06

Ma je*es minuse, nego ne shvatam takve (ne)ljude, iritiraju me… Tako je, S’ VEROM U BOGA, UZ ZVEZDU DO GROBA!!!

Ariljac апр 30, 2012 at 23:20

Nedaj se brate!! ZVEZDA U SRCU!

Reply
lpool апр 30, 2012 at 20:28

Aj ti blago nama nazad u Zvezdu 😀

Reply
Aleksandar апр 30, 2012 at 20:11

Kasalica
Milunovic Lazovic

Kadu

Milijas Milivojevic

Mladenovic Tosic Maksimovic Pauljevic

Bajkovic

(samo ako se Evandro proda i dovede Milijas)

Reply
Adebayor апр 30, 2012 at 20:19

tosic odlazi na leto i zato treba dovesti vujasinovica ili kecojevica!odlazi petkovic dovesti rodica..i dovesti vignjevica.. i knezevica krilo(nema adekvatne zamene Lazovic)

Reply
Ariljac апр 30, 2012 at 21:48

U globalu se slazem sa tobom ali koliko sam shvatio i Vujadinovic(ako si na njega mislio posto pise Vujasinovic) i Kecojevic su visoki,kao i Maxa i samim tim i sporiji pa tako msm da ce Robi traziti brzeg stopera kao sto je Toske da igra u paru sa Maxom…

Reply
Delija Prokuplje апр 30, 2012 at 23:06

Ja kad sam to pisao lupali su mi minuse Zvezdi treba stoper kao Toske…

Reply
*** апр 30, 2012 at 20:07 Reply
dr апр 30, 2012 at 23:16

au neverica 😀

Reply
lukank апр 30, 2012 at 19:36

miki dolazi u zvezduuu!

Reply
Звезда - Србија апр 30, 2012 at 19:18

Замислите Милијаша и Миливојевића у везни ред, какво би то било бомбардовање.

Reply
CzvBoys апр 30, 2012 at 19:11

Moj idol… čekamo te!

Reply
era апр 30, 2012 at 18:22

Na sajtu Wikipedije kada udjemo na profil Nenada Milijasa stoji:
„Потписао је предуговор са Црвеном Звездом и појачаће је у летњем прелазном року.Разлог одласка из Вулверхемптона су висока примања и мали број одиграних утакмица јер су Вулвси испали из Премијер лиге.“

Reply
Raka Delija апр 30, 2012 at 18:24

Википедију можемо и ти и ја едитовати :S

Reply
Adebayor апр 30, 2012 at 18:10

Milijasa pod hitno dovesti u Zvezdu,pravi igrac ima mirnocu ima sut sa distance ,siguran u penale….Vukic igra a ima 33 godine….a milijas je kvalitetniji od njega a ima 28 god. On moze da igra kreatora jer u nasoj ligi se svi zatvore tako da nema razlike jesi li kreator ili stoper! 😛 Daj boze da dodje ima iskustva za razliku od nasih!

Reply
Raka Delija апр 30, 2012 at 18:09

Још ништа о лиценци,не могу да дочекам сутрашњи дан ….

Reply
Rape Delija апр 30, 2012 at 18:01

Pravi kapiten!!!!

Reply
Aureliano Buendilja апр 30, 2012 at 17:51

srecan rodjendan Mile,i da podpises memorandum sa nama 😀 . posle tebe nismo imali takvog sutera.

Reply
Raka Delija апр 30, 2012 at 17:37

Срећан рођендан Ненаде,да те мимоиђу повреде па идући рођендан прославиш заједно са Звездином титулом!

Reply

Leave a Comment