Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Фудбалери спремни: „Велики мотив за победу“

Четврти овосезонски судар вечитих готово да и нема резултатски значај. Али код момака у црвено-белом постоји велики мотив. После неколико година доминације Партизана, наш тим је спреман да после сјајних победа у Купу Србије, прекине серију вечитог ривала и у првенственим мечевима. Уз подршку навијача која ни у суботу неће изостати Звезда циља трећу везану победу.

После неколико бледих издања против вечитог ривала, Дарко Лазовић био је маестралан у реванш мечу полуфинала Купа Србије. Погодак и пар сјајних потеза помогли су Звезди да прескочи високу препреку ка трофеју најмасовнијег српског такмичења. Офанзивни везиста нашег тима жели да и у сусрету 28. кола ЈСЛ настави серију партија на високом нивоу.

– Имамо велики мотив. У претходна два дуела показали смо колико можемо, мислим да је ово сјајна прилика да направимо сјајан темељ за сезоне које долазе. Наша млада екипа много више жели победу, то је сигурно. Желим да увек будем на високом нивоу, али мени је то мање важно. Једино битно је да Звезда тријумфује и овој сезони дода још један посебан тон– констатује црвено-бела осмица.

Пролећна полусезона била је пуна изазова за Марка Вешовића. Са крила се преселио на позицију бека и показао и да у новој улози може много. Роберт Просинечки не мора да брине ако ровити Никола Микић у суботу не заузме своје место уз десну аут линију, јер после дуго времена има адекватну замену. Вешовић је велики оптимиста.

– Тајни нема. Добро познајемо Партизан, знамо одакле нам прети највећа опасност и спремни смо да на то обратимо пажњу. Изгубили смо титулу, али нам је то још већи мотив да покажемо да смо бољи. Трећа победа би свима доказала колико је Звезда напредовала и колико ће бити спремна за наредну сезону. Дерби је заиста велики меч, много ми значи што имам прилику да играм на овим дуелима то је стварно нешто посебно.

Лука Миливојевић постаје једна од главних узданица стретега Просинечког. Од доласка на „Маракану“ сјајни задњи везни зацементирао је место у стартних 11. Дерби је сјајна прилика да настави са добрим партијама.

– Звездин дрес је највећи мотив. Ништа друго није битно, ни табела ни тренутна форма. Даћемо све од себе да и трећи пут савладамо Партизан. Познајемо добро вечитог ривала, имају своје квалитете али ми смо већ показали колико можемо. Уз подршку „Делија“ јуришамо на победу- јасан је Миливојевић.

Поготком у првом мечу полуфинала Купа Србије Филип Касалица прирастао је за срце свима који воле црвено-бело. Млади нападач спреман је да у истом ритму одигра и дерби који се игра у оквиру 28. Кола ЈСЛ.

– У медијима се доста шпекулише како овај дуел није важан. Мислим да то заиста није тачно. Наша екипа је више него мотивисана, спремни смо да још једном надиграмо Партизан. Знамо њихове квалитете али ми верујемо у себе- завршио ја Касалица.

Још није познато ко ће у суботу истрчти на терен стадиона у Хумској. Већих проблема са повредама нема па се очекује да ће Просинечки пуном снагом, за трећи везани тријумф, напасти вечитог ривала.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

2 comments

josif мај 4, 2012 at 15:07

Formacija da bude kao u kupu 4-4-2 i to Bajkovic-Mikic,Tosic,Maksimovic,Mladenovic-Mijailovic,Milivojevic,Kadu,Evandro-Lazovic,Kasalica uz maksimalan pristup izbeci poraz,ako dodje pobeda super ako ne i remi je OK.pozz.MKD

Reply
collonelo мај 4, 2012 at 15:35

4-4-2 je bilo jer smo cuvali rezultat a sada nemamo sta da cuvamo jer smo sve izgubili sto se tice lige pa bi bolje bilo da igramo napadacki….

Reply

Leave a Comment