Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пешић и Вук пред финалну серију

Почиње борба за титулу. Финална серија плеј-офа стартује у уторак 5. јуна (20 сати), а у првом мечу Партизан ће бити домаћин. Као и у свим претходним мечевима између вечитих ривала ове сезоне, и овог пута неће бити карата у слободној продаји, важиће само сезонске улазнице црно-белих.

Такође, на састанку у Кући кошарке између представника црно и црвено-белих са руководством Лиге одлучено је да промене термина утакмица финалне серије плеј-офа неће бити. То значи да ће се због заузетости Пионира трећа (12. јун) и четврта утакмица (15. јун) финалне серије играти ван београдског храма кошарке у дворанама које ће накнадно бити одређене. Подсећамо да се финале игра на три добијена меча по систему 1-1-1-1-1.

– Желим прво да честитам саиграчима, управи и стручном штабу на ономе што је урађено током целе сезоне – почео је своје излагање Вук Радивојевић на конференцији за медије која је уприличена на Малом Калемегдану:

– Ми најбоље знамо кроз шта смо све прошли и колико је ова сезона била тешка, са којим смо све проблемима морали да се боримо. Није било нимало лако. Момци су све одлично издржали. Тренер Пешић је форисрао причу која је једино могла да донесе резултат, јер смо имали тим који је био слабији у односу на неке претходне године када смо се борили за титулу. Мислим да смо на крају направили праву екипу, тимска игра је дошла на ниво на којем би требало да буде. Самим тим смо и заслужено ушли у финале. Против Радничког смо показали да смо израсли у прави тим и мислим да смо сада свесни шта нам је чинити да бисмо правили врхунски резултат – поручио је Радивојевић.

И тренер црвено-белих Светислав Пешић је констатовао да је сезона била доста напорна и додао:

– Све оно што се дешавало од августа до данас морам да признам да је и за мене ту било доста нових ствари. Оно што је увек било добро је један фантастичан ентузијазам играча и њихова рекација на све оно што смо хтели да постигнемо. Зна се да сам захтеван тренер, јер прво од себе доста тога тражим, па онда то тражим и од сваког ко је поред мене. И, то није лако издржати.

Звездин стратег је нагласио да је прављена екипа за високе циљеве, а не да би се само преживела сезона:

– Кад се поставе велики циљеви до њих се не стиже освајањем километара већ по принципу центиметар по центиметар. Мислим да смо показали огромно стрпљење, а ја сам на ту тему говорио и на пчетку сезоне. За мене је најважниије било да играчи буду стрпљиви.

Пешић је затим истакао још један за њега веома важан сегмент:

– Много је битно да смо успели да вратимо публику. Знате, сви воле да дођу у халу кад њихов тим побеђује или кад има шансу да победи. Ми смо натерали публику да се врати у Пионир не врхунским резултатима него нашим односом. Пре свега, играчи су показали борбеност и жељу за победом. Било је утакмица у којима је мало недостајало спретности, квалита па и мало среће, али то је састави део једне сезоне у којој се све мора издржати. Успели смо да се наметнемо публици, али колико видим и спонзори се сваки дан јављају, повериоци што значи да верују тиму и стручном штабу. За нас је ово почетак новог такмичења које долази у право време. Хоћемо ли ми то успети да капитализујемо врхунскимм спортским резултатом видећемо. Оно шта ја волим да кажем је да нисам тако лош тренер, али да прогнозирам тако нешто ми је врло тешко – у свом стилу рекао је Пешић.

Искусни стручњак се потом осврнуо на ривала у финалу:

– Трудимо се да направимо добру припрему утакмице, а мислим да имамо довољно аргумената да са доста оптимзма можемо да уђемо у дуеле са Партизаном уз сав респект који имамо према њима и њихиовом систему. Морам да кажем да је наша игра расла захваљујући Партизану, јер они су нас натерали да другачије размишљамо. Ми заиста имамо огромно поштовање, али показали смо у последње две утакмице као и у финалу Купа у Нишу да можемо равноправно да се носимо. Против Партизана смо 25. децембра изгубили 18 разлике, да бисмо последњу утакмицу били поражени у продужетку. Значи, екипа је расла. Такође, ја никада о Партизану не размишљам, увек само мислим на мој тим и како да спроведемо наш систем.

Повратак Вука Радивојевића на терен у финишу лигашког дела такмичења Пешић је истакао ко веома значајну ствар:

– Мислим да се Вук вратио у право време, његово искуство је огромно. У најгорем моменту нас је напустио, односно ја сам га натерао да нас напусти, јер да није било тако постао би инвалид. Сад се вратио, срећни смо због њега да се опоравио, а он са огромним ентузијазмом и знањем веома помаже екипи иако још није у топ форми. И он и остали играчи су спремни да пруже максимум па ко победи.

На питање коме припада улога фаворита с обзиром на Партизанову доманицају у домаћем шампионату Пешић је рекао:

– Ја не бих воело да истичем ко је фаворит а ко није. Ми морамо да се бавимо нашом игром, а већ смо показали да можемо да будемо равноправни. Они су боља екипа, имају већи континуитет, дуже су заједно. Систем је направљен, а ви знате да прво мора да се направи клуб па онда тим. Ми смо правили тим па сад уједно стварамо и клуб. То је један процес који поприлично има утицај да ли ћеш да погодиш задњи шут или нећеш. Партизан је ту у предности, али плеј-оф има својих законитости и ми ћемо се више бавити, не оним што је било, већ оним што се данас дешава. Желимо да искористимо наше потенцијале и аргументе, који по мом мишљењу нису тако безначајни.

Партизан је последњих година увек имао доминатну центарску линију. Овог пута Партизан ће бити ослабљен неиграњем Рашка Катића, а на питање колико би то могло да представља предност за Црвену звезду, Пешић је одговорио:

– Партизан укупно гледано има другачију игру. Владе Јовановић је другачији тренер од Душка Вујошевића. Истина је да су они дуго радили заједно, али Партизан је мало променио игру, не играју као што су играли код Дулета. Наравно да је Катић добар играч. По мом мишљењу ако буде здрав, а ја му желим брз опоравак, мислим да Дуда мора озбиљно да рачуна на њега у репрезентацији. Он је изузетно напредовао. Али, Партизан је систем и никад није зависио од једног играча. Можда то нама не би одговарало, када такав играч не би играо, јер ми још нисмо поставили систем. Али, велики тимови никада нису зависили од једног играча – закључио је Пешић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

8 comments

Anka јун 5, 2012 at 09:08

Momci neka vam je sa srecom. Kako budete igrali tako cete srecu i zasluziti! Sve je u vasim glavama jer kosarkaskog znanja imate, a pravi je cas da i pokazete sta znate! Grobari su nas dobijali ove sezone ali sa mukom i uz dosta srece, ako smanjite broj gresaka, a onaj ludi Bojan Popovic smanji dozivljaj sa loptom u zavrsnici onda su glodari odsvirali svoju sampionsku trubu!

Reply
:) јун 4, 2012 at 20:48

Ako je Katic za repku i ja sam onda 😀

Reply
nemke јун 4, 2012 at 20:42

E ovako neko moje misljenje je da su sanse u najmanju ruku 50 :50 i da s potpunim pravom trebamo biti optimisti. Imamo tim pojacan Vukom Radivojevicem koji ulazi u pravu formu, oni su bez Katica, pod pritiskom su , imamo iskustvo na klupi, pa i na terenu, jer oni izuzev Bozica i Kecmana nemaju nijednog iskusnijeg igraca. Imamo maksimalno motivisanog Petra Popovica, Bojan Popovic nam je pokazao da moze (igrac koji je osvojio evrokup), Vuk bio reprezentativac kod Moke, Tomas najbolji strelac u Italiji prosle sezone polako se isplacuje, tu je i Mile Ilic koji je takodje bio reprezentativac. Uz dobre role Nedovica i Milutinovica , borbene Lazica, Covica, Lesica, Nikolica, Subotic ce nadam se zatvoriti Macvana, mislim da imamo velike sanse.Posle duzeg vrremena imamo prednost pod kosem, mada sumnjam da cemo imati onakvu skakacku dominaciju kao protiv Radnickog,imamo po meni vise igraca u rotaciji, jer Bogdanovic retko kada dobija minute.Dakle osnovni zadatak uvest Raduljicu u problem sa faulovima, i cuvati se Macvana pogotovo ako ga prebace na peticu,moze da bude dosta opasniji od Mijatovica. Verujem da ce Lazic i Lesic zaustaviti Milosavljevica i Lucica, takodje treba spreciti sut Andjusica i prodor Dzejmsa, pustati Kecmana i Bozica da se ispucavaju , ali u zadnja dva minuta im ne dati loptu da prime.Plasim se da nam sudije na pocetku ne sviraju sve i svasta, ali ako igraci ispostuju sve ono sto im Kari kaze mislim da bez problema mozemo do TITULE.

Reply
Aca јун 4, 2012 at 20:23

Po zimi,kisi,suncu,snegu ili kosavi MI bodrimo te uvek Zvezdo ma gde bila ti, PRAVI DELIJA veran je k’o pas UVEK Zvezdo racunaj na nas…. Sa Delijama do titule !!!

Reply
goran јун 4, 2012 at 18:05

da li neko iz uprave moze da objasni navijacima Zvezde,sto Zvezda nije prihvatila promenu termina igranja u pioniru????

Reply
Aca јун 4, 2012 at 19:45

“Takođe, na sastanku u Kući košarke između predstavnika crno i crveno-belih sa rukovodstvom Lige odlučeno je da promene termina utakmica finalne serije plej-ofa neće biti. “
Ne razumem tvoje nejasno pitanje ???

Reply
goran јун 5, 2012 at 12:16

neznam sta ti nije jasno u mom pitanju……..pitanje se odnosi na deo tog sastanka gde Zvezda nije prihvatila neka ponudjena resanja u vidu pomeranja termina odigravanja tih spornih utakmica !!??!! jeli ti sada jasnije moje pitanje ili trebam jos malo da ti pojasnim?!?!

Reply
Aca јун 5, 2012 at 12:49

A zasto je Zvezda po tebi trebala da prihvati prom,enu termina ? Zvezda ima halu u kojoj ce igrati tu cetvrtu utakmicu ako je bude i tvrdim da u Zelezniku ne mogu da nas dobiju jer bi 3000 ljudi u onako maloj dvorani gde je publika blizu terena bila prevaga u Zvezdinu korist. A sto.ari neka se snalaze za halu. Medjutim ostaje i dalje nejasno sta tu ima uprava Zvezde da bilo kome nesto objasnjava ?? Zasto i kome to uprava Zvezde treba da se pravda ? Ako mislis na kapacitet Pionira i tu je jasno da policija nece dozvoliti da hala bude puna kao i do sada na takvim utakmicama pa bi i tu kao i u Zelezniku dosao priblizno isti broj gledalaca.

Reply

Leave a Comment