Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Конституисана Скупштина ФК Црвена звезда

Представници новог сазива Скупштине фудбалског клуба Црвена звезда одржали су данас, у четвртак 21. јуна прву седницу у Центру Сава, на којој је и званично конституисан нови сазив овог високог клупског тела који ће убудуће доносити најважније одлуке везане за будућност Црвене звезде. Пре преласка на радни део руководство клуба, представници медија, бројне угледне личности из јавног живота, успешни бизнисмени и многи други присуствовали су свечаном делу Скупштине коју је „отворио“ правим Звездашким говором академик и такође члан Скупштине, Матија Бећковић након интонирања химне Србије.

– За Црвену звезду навијам одувек, од времена када нисам знао шта је то и зашто навијам за њу. Сада знам и једно и друго. Наш клуб има милионе присталица, више него иједна политичка странка, па предлажем да на Маракани одржимо светски самит Делија – у свом стилу, рекао је велики Звездаш и академик, Матија Бећковић.

Након тога, познати глумац Ненад Окановић прочитао је легендарни Звездашки говор, у коме је покојни, велики чика Љуба Тадић причао о својој Звезди, и изазвао емоције и понос због љубави према црвено-белима код свих присутних, а исти ефекат на све присутне оставио је и дечији хор „Чаролија“ који је извео Звездину химну.

Присутнима се обратио и председник Спортског друштва Црвена звезда Петар Шкундрић и поручио Звездашима да би свакодневно требало да се боримо за боље сутра клуба.

– Нека свако уради за клуб онолико колико може, ни мање, ни више. Верујем председнику Лукићу, његовој, снази, вољи и Звездаштву и чврсто сам уверен да је ова Скупштина почетак лепше и светле будућности Црвене звезде – изјавио је професор Шкундрић чији је говор награђен салвама аплауза.

Такође након званичне потврде новог мандата, председник Лукић се обратио присутнима говором у којем је истакао да му је жао што на недавно завршеним непосредним изборима, није имао противкандидата.

– Финансијска криза је захватила Црвену звезду у тренуцима када је наступила и велика светска економска криза. Признајем да су нам новчане потешкоће и даље највећи проблем са којим се суочавамо, јер и даље смо у обавези да плаћамо туђе заостале рате и кредите, које су други трошили. Ипак, не желим да кукам, већ да се заједно борим са својим сарадницима, и верујем да ће у наредних шест месеци многи проблеми бити решени и да ће се у том периоду клуб додатно стабилизовати – истакао је председник и додао да је поносан што је највећа светска компанија спонзор Црвене звезде.

Иако нису присуствовали данашњој седници велику подршку и честитке свим изабраним члановима Скупштине упутили су Владика захумско-херцеговачки Григорије, као и најбољи фудбалер у историји српског фудбала и један од највећих твораца имена, традиције и успеха Црвене звезде, Драган Џајић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

3 comments

Aca јун 22, 2012 at 11:29

Većina ga ne želi.
Vladan Lukić je dobio poverenje na izborima i vodiće Crvenu zvezdu u narednih pet godina. Ipak, u oči upada činjenica da novi-stari predsednik crveno-belih nema poverenje većine zvezdaša, kako onih koji su članovi kluba, tako i onih koji to nisu. Naime, za Vladana Lukića na trodnevnim izborima glasalo je samo 2.968 članova od njih 10.041.

Vladan Lukić je potpuno legalno izabran za predsednika, ali nema legitimitet jer je dobio manje od 30 odsto glasova. Od ukupnog broja onih koji su izašli na izbore Lukić je dobio veliku podršku. Na izborima za predsednika kluba u izborne kutije je ubačeno 3.347 glasačkih listića. Važećih je bilo 2.968, koliko je bilo i glasova za Vladana Lukića, a nevažećih 379.

Mnogi zvezdaši fudbalskom klubu zameraju da je loše organizovao prve izbore predviđene novim statutom, po ugledu na Barselonu i Real. Naime, ima članova kluba nemaju internet, pa nisu mogli da glasaju elektronskim putem, a nisu imali ni biračka mesta u svojim gradovima, pa su neki od njih morali da putuju i preko 100 kilometara kako bi glasali.Pitanje koje se samo namece je ciji si ti u stvari predsednik Vladane Lukicu ??? Jedino je bio u pravu kada je juce rekao da su sledecih 6 meseci veoma vazni i da mogu da budu prekretnica za klub. Sa vama na celu kluba Zvezda ce tesko napraviti pozitivan zaokret, a ti ces lukicu zajedno sa savetnikom i ostalom bratijom biti najuren iz kluba vec pocetkom novembra ( nece biti potrebno bas punih sest meseci ) kada ce se znati da li umes ili ne umes vise od ovoga sto si do sada “uradio“. Sa takvim stavom Delije krecu u novu sezonu. Ako sada ne iskoristis priliku koja ti je opet datta, pre nego sto odes iz Zvezde moraces navijacima da polozis racune ti nelegitimni predsednice kluba koji opet imas razne alibi price i teorije zavere. Dosta je bilo lukicu. Ovo ti je poslednja prilika i sansa koje ubuduce vise nikad neces imati ako opet krene po zlu. Budi siguran u to.

Reply
dragan јун 22, 2012 at 11:08

ma daj bre smucili ste mi se vise…skundric,vesic i kompanije

Reply
Anka јун 22, 2012 at 09:57

Dzaja Dzaja, kako bih ja volela da se taj covek kandiduje za predsednika FSSrbije i na taj nacin opali samar ovoj bagri koja se sprda sa navijacima i fudbalom i svim onim veteranima koji su dali suze, krv i znoj za prosperitet srpskog fudbala…ono je strasno sta se priprema za izbore…jeste da ovo nema veze sa ovom temom ali ne mogu da precutim.

Reply

Leave a Comment