Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Изјаве након победе над Јединством

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки, по завршетку утакмице, био је задовољан издањем своје екипе. Стратег нашег клуба, такође није пропустио прилику ни да похвали амбијент на трибинама стадиона „Швајцарија“.

– Задовољан сам приказаним, мислим да смо играли добро, постигли два гола, могли смо и још неки више, међутим, у овом тренутку најважније ми је било да добро истрчимо и држимо висок ритам игре у чему смо и успели. Све смо ближи игри и форми коју желим, и верујем да ћемо се на првој утакмици у Европи приказати у најбољем издању. Истакао бих и феноменалан амбијент и срећан сам што на свакој утакмици Црвене звезде на трибинама има неколико хиљада навијача, имао сам утисак да нас цео Златибор гледа. То је најбољи показатељ величине клуба и са друге стране наша велика снага – изјавио је Роби по завршетку меча између нашег клуба и ужичког Јединства путеви.

Могао је Лука Милуновић на утакмици са ужичким Јединством да се упише у стрелце, али му је у одсудним тренуцима недостајало мало више концентрације и свежине. И поред тога, свеукупан утисак о његовом данашњем наступу заслужује високу оцену.

– Мислим да је ово била добра провера и да смо испунили очекивања стручног штаба. Дали смо два гола, можда смо могли и убедљивије да тријумфујемо, али нисмо, што због наших промашаја, што због дефанзивне тактике ривала – рекао је Лука и констатовао:

– Не желим да тражим оправдање у својим промашајима у умору и недостатку свежине. Свака шанса мора да се искористи, уосталом то је посао нас нападача, да дајемо голове. Остаје ми да верујем да ће ми се промашаји из данашњег меча вратити у такмичарским утакмицама, односно у моментима када то буде било најпотребније за екипу – сматра млади репрезентативац Србије.

Један од ретких играча у данашњем тиму Црвене звезде који је одиграо свих 90. минута, био је Јован Крнета. Млади дефанзивац одиграо је прво полувреме на позицији штопера, да би се у наставку по изласку Луковића преселио на место десног бека.

– Задовољан сам својим и учинком екипе. Пружили смо добру партију, забележили победу са два гола разлике, иако је могло да буде и убедљивије. Радује нас то што из дана у дан добијамо на свежини и све смо ближи жељеној форми – рекао је Јован и додао:

– Није ми никакав проблем представљала промена позиције у другом полувремену. Микић и Вешовић су повређени, Луковић се тек прикључио припремама, тако да сам ја заузео место уз десну аут линију. Важно је да играм, и увек ћу испоштовати све што тренер тражи од мене. И у млађим категоријама сам наступао на беку, и према томе, ништа ми није страно – закључио је Крнета.

Јучерашња игра против екипе Јединство путева репрезентативца Србије Филипа Младеновића, сигурно да може и треба да храбри тренера Просинечког уочи почетка нове сезоне. Поновио се Млађа безброј пута по левом боку, упутио неколико одличних центаршутева, а над њим је након једног продора начињен и прекршај за најстрожу казну који је Димитријевић претворио у вођство.

– Сигурно да нам је јучерашњи меч доста значио, да видимо докле смо стигли и шта још треба да поправимо у игри. Била је то добра провера, иако се ради о противнику који долази из нижег ранга такмичења. Ми смо се трудили да гледамо само нас, да се уигравамо, и увежбамо неке шефове замисли за меч са Нафтаном који играмо следеће недеље – рекао је Младеновић.

Ноге више нису толико тешке, и поред високих температура на Златибору у односу на свежину Рогле, екипа лакше долази до даха и све боље, експолизивније и лакше трчи.

– Довољно је да упоредимо утакмицу са Олимпијом на почетку припрема и јучерашњу са Ужичанима, па да види свако од нас појединачно колико је напредовао, а самим тим и колективно. Овде је у односу на Словенију доста топлије, али морамо да се привикавамо, јер ћемо у сличним условима играти и када почну првенство и квалификације – јасан је офанзивни спољни Црвене звезде.

Додатни мотив за сваког играча током јучерашњег сусрета била је и подршка великог броја Звездаша који су дошли на „Швајцарију“ да бодре своје љубимце.

– Дефинитивно да нам више понестаје правих речи којима би описали колико нам значи подршка навијача. На овим просторима нема дилеме да смо клуб са најоданијом и најбољом публиком. Надам се да ће тако бити и убудуће – закључио је Младеновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

15 comments

Nikola јул 11, 2012 at 00:31

Nas igranje u evropi vraca u zivot, donosi pare, od takmicenja, tv prava, reklama, reklamiranje igraca tj jacanje njihove vrednosti … ali izgleda da cemo se seljaciti samo po Srbiji a evropu gledati preko tv, ali ce neko ipak debelo naplatiti poraze Zvezde, na kraju krajeva zato su i dosli u klub

Reply
Delija јул 10, 2012 at 20:48

Da li su postavljene stolice na juznoj tribini ??

Reply
Delija iz UZica јул 10, 2012 at 19:35

Gledao sam tekmu i mislim da je ono bas lose.uvek sam brani oZvezdu kak one igra lose al stv ono je ocajno …msm stvarno kako moze oaj Babalj da mu igra???!

Reply
Aca јул 10, 2012 at 13:49

Ja stvarno ne razumem da je izgled dresova, kakve ce boje biti brojevi na njima itd najbitnija stvar jednom liku ovde koji je zamislite 100% Delija. .Ako je izgled dresa i proizvodjac istog najveci problem u Zvezdi, onda nama cvetaju ruze i Zvezda onda blista punim sjajem. Dres i oprema ne igraju fudbal na terenu. Dres i oprema ne osvajaju titule.Dres i oprema ne osvajaju bodove u Kragujevcu, Subotici, Uzicu, Novom sadu, na Karaburmi, N.pazaru… Neka igraju i u opremi sa kalenic pijace samo neka vise osvoje tu titulu.

Reply
***DELIJA 1OO% јул 10, 2012 at 14:08

ae ti ga pretera,sa kalnic pijace,sad nas ba s ojadi

Reply
Dimitrije Živanović јул 10, 2012 at 17:44

Kako izgled dresa nije bitan? Ionako smo postalji skoro seljački klub (odnos prema igračima,zaduženja,rezultati), još samo da nas seljački obuku i možemo da se ubijemo. Brate, ne ide ovaj sveti grb na bilo šta.

Reply
Aca јул 10, 2012 at 17:52

E moj Dimitrije i ti na zalost vodis prazne price o dresovima, totalno nebitnoj stvari o kojoj ne treba uopste polemisati. Problemi u klubu su mnogo veci od izgleda dresa. Sta vredi i najbolji i najlepsi dres, najbolji svetski proizvodjac, kada titule nema punih 5 godina na Marakani. Dzabe sto necemo biti seljacki obuceni kao sto ti kazes ako opet ne osvojimo titulu, tako da je to o dresovima skroz suplja prica i skretanje teme sa pravih i veoma ozbiljnih problema u klubu. Stvarnost je mnogo surova, stvarnost je mnogo bolna za svakog Zvezdinog navijaca. Pusti mlacenje prazne slame o dresovima, to nam sigurno nece pomoci da osvojimo titulu, pa taman da igraci istrce na teren u zlatnim dresovima.

Reply
Dimitrije Živanović јул 11, 2012 at 10:43

Nećemo ti moj burazeru vidjeti titulu još najmanje 1-2 sezone. Nažalost sam razočaran u Upravu, u igrače, u trenera, ostaje mi samo da gledam i da navijam za ovaj grb što nose..proćiće sve ovo i vratićemo se mi na put stare slave, a dotad ostaje brukanje na svim poljima.

Stefan јул 10, 2012 at 13:47

Bio sam na Zlatiboru i gledao tekmu i mislim da je Robi jedini od 3000 ljudi koji je video napredak. . sem Evandra i Mladenovica nijedan nezasluzuje prelaznu ocenu!

Reply
Mimi јул 10, 2012 at 14:20

napredak u igi u odnosu na Sloveniju se vidi..ali jos nije to to..lepo je Robi rekao do utakmice sa Naftanom bice sve kako treba..ne mozemo meriti formu protiv ekipe kao sto je Jedinstvo,treba zakazati utakmicu sa nekim jacim protivnikom da vidimo gde smo i u kakvoj formi docekujemo strat sezone..

Reply
Tomo Karadza јул 10, 2012 at 13:41

uzasno je ovo sta radi uprava ovom momku…

Reply
Mimi јул 10, 2012 at 14:14

nije mi jasno sta se ovo radi sa Perketom..pa kako ovi iz uprave misle da nam se vrate igraci kad ovako rade..sad mi je tek jasno zasto mnogi odbijaju da se sad vrate u Zvezdu…

Reply
Tomo Karadza јул 10, 2012 at 14:20

bas tako.. ne znam sta ne valja ali nesto mi smrdi..

Reply

Leave a Comment