Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Smederevci savladani na premijeri – 1:0

Kadu Mendeš

Crvena zvezda je uspešno započela prolećni deo šampionata. Pred 18.742 gledaoca na Marakani po hladnom vremenu (temperatura oko -2), savladana je ekipa Smedereva rezultatom 1:0 (0:0). Ovom pobedom naš klub je preskočio na tabeli Vojvodinu i sada je ponovo na pet bodova zaostatka u odnosu na „večitog rivala“

Prvo poluvreme je, kao uostalom i cela utakmica, proteklo u potpunoj dominaciji naše ekipe. Jedino što je nedostajalo jesu šanse, ali je jedan gol ipak postignut. U poslednjim sekundama prvog poluvremena srušen je u kaznenom prostoru sa desne strane Ninkov, a precizan izvođač jedanaesterca bio je Kadu Mendeš, koji je sigurnim udarcem savladao gostujućeg golmana Rankovića.

Smederevci su imali jednu polupriliku, i to u 2. minutu, međutim to je bilo gotovo sve od njih na ovom susretu. Iako najavljena ofanzivna taktika, gosti su parkirali „autobus“ pred golom Rankovića i igrali veoma defanzivno, te je gustu odbranu „oklopnika“ bilo veoma teško probiti.

Prvi deo igre završen je sa čak 83% poseda lopte na strani Crvene zvezde, što je siguran sam svojevrstan rekord kakav nije viđen ne samo na našim prostorima, nego i šire.

Pavle Ninkov

Drugo poluvreme je bilo nalik prvom, s tim da su gosti pokušali da urade nešto više pred golom Stamenkovića, ali je ovo jednostavno bila neka druga Zvezda u odnosu na onu od jesenas – gosti su veoma teško dolazili do lopte, a naši igrači su imali veoma dobar procenat uspešnih dodavanja, što je gostima značajno otežavalo igru, obzirom da loptu iz nogu naših igrača gotovo da nisu mogli da uzmu.

Ovo je potpuno drugačija situacija u odnosu na onu od jesenas, kada su naši igrači puno puta tokom utakmice lopte slali direktno u noge rivalu ili van terena. Igra je definitivno daleko bolja od one jesenas, sa puno trčanja i dodavanja, daleko sigurnija, međutim jasno je da može i mora bolje, ali protiv ekipa koje će igrati slično Smederevcima, teško je biti razigran i lako doći do gola protivnika.

Najbolju šansu u drugom poluvremenu imao je kapiten Pavle Ninkov, koji je dobio odličnu loptu od Lazovića na desnoj strani, izašao sam ispred Rankovića, ali je umesto da uposli slobodnog Borhu, šutirao pored gola.

Susret je završen sa 80% poseda lopte na strani izabranika Roberta Prosinečkog i odnosom u kornerima 10:0, a na zadovoljstvo navijača priliku da zaigraju u drugom poluvremenu dobili su i oni najmlađi – Mijailović, Vešović i Lazović.

Sledeća utakmica na programu je za svega četiri dana, kada na Marakanu dolazi Inđija. Susret počinje od 18 sati.

Crvena zvezda: Stamenković – Ninkov, Adi, Ćosić, Reljić – Evandro, Isah, Koroman (Mijailović), Borha, Kadu (Lazović) – Kaluđerović (Vešović).

Smederevo: Ranković, Milosavljević, Atanacković, Ognjanović, Brković, Todorov, Stanić, Ćeran, Milosavljević, Stojanović, Živković.

Повезане вести

36 comments

Comments are closed.