Moja Crvena Zvezda
Звездине легендеФудбал

Сећања: Једанаест година од трагичне смрти Владе Димитријевића

На данашњи дан, пре 11 година, престало је да куца срце, у то време, једног од најталентованијих фудбалера Црвене звезде и југословенског фудбала уопште, Владе Димитријевића.

Влада је рођен у Рашкој 1981. године, прве фудбалске кораке направио је у локалном клубу „Бане“, а као велики таленат, стигао је врло рано на Маракану, где је прошао готово све млађе категорије, заједно са Јованом Дамјановићем, Владом Дишљенковићем, Александром Луковићем, Немањом Видићем, који му је био најбољи пријатељ.

Славољуб Муслин, који је у то време освајао трофеје са Црвеном звездом, али и неколико дана пре страшног догађаја напустио клуб, развио је његов таленат и предвиђао му велику будућност и видео у њему веома доброг фудбалера. На његово инсистирање прекомандован је у први тим, затим послат на позајмицу у Крушевац, како би стицао искуство, а врло брзо враћен на Маракану, где је са непуних двадесет година и заиграо, против Младости из Апатина, у првом колу домаћег шампионата.

Тог кобног дана, играчи Звезде одрађивали су лакши тренинг и на самом његовом крају, Влада се срушио на земљу. Убрзо су му притрчали Драган Џајић, који је стрчао са трибина, Јован Дамњановић, који се нашао близу њега и чланови лекарске екипе, Слободан Мусулин, Горан Зувић и Миша Букумировић, који су успели да га задрже у животу до доласка хитне помоћи, која је дошла након пола сата, али је на путу до Ургентног центра преминуо, практично на рукама најбољег пријатеља Немање Видића, који је са њим остао до самог краја. Разлог смрти било је срце, са којим је младић имао проблема неколико година раније.

Екипи је вест о дефинитивном губитку саиграча и другара саопштио капитен Ненад Лалатовић, док су били на вечери, нешто после 19 часова.

Тих дана, Звезда је требало да отпутује у Јапан, на опроштај Драгана Стојковића Пиксија од навијача Нагоје, а Влада је био пресрећан, јер се нашао на списку. Ипак, судбина је хтела другачије и један од највећих бисера Звездине школе и нашег фудбала отишао је, не показавши ни део онога што је могао и умео.

У Владину част игра се меморијални турнир, а од 2005. године постоји и школа фудбала која носи његово име.

Немања Видић о Влади:  „Влада и ја смо били нераздвојни. Сањали смо исте снове, желели да са Звездом дотакнемо звезде али нажалост Влада више нема. Ипак остаје у сећању свих нас који смо га волели и познавали. Често се сетим мог друга и док будем могао, чинићу све да његово име остане упамћено.“

Владо, вечна ти слава, Звездаши ће те увек памтити! Почивај у миру!

Повезане вести

16 comments

Maja окт 18, 2014 at 00:44

😥

Reply
Aleksandar Kalabic нов 10, 2012 at 09:01

strasno za mladog fudbalera

Reply
mladenNk окт 1, 2012 at 22:46

Mislim da bi bar na ovom sajtu trebalo objeviti vijest o smrti velikog generala srpske policije Veljka Radenovica koga je izgleda drzava potpuno zaboravila. Sahranjen je na zalost bez pocasti. Delije ga nikad nijesu zaboravile!

Reply
Ћуре Делија!!!! окт 1, 2012 at 22:39

Почивај у миру.

Reply
mmmmm окт 1, 2012 at 22:34

Ljudi umiru tek onda kada ih svi zaborave !
Vecna ti slava !

Reply
laky окт 1, 2012 at 20:36

VLADO NEK TI JE VECNA SLAVA I UVEK CE MO TE SE RADO SECATI

Reply
Žile окт 1, 2012 at 20:23

Šta ti je život,umesto da ga sad gledamo u najdražem dresu…slava mu.
29.septembra u legendu se preselio čuveni đeneral Veljko Radenović,neka mu je večna slava i hvala na svemu što je učinio za srpski rod.
http://www.youtube.com/watch?v=r5coSoqQMRE&feature=related

Reply
Novica окт 1, 2012 at 18:50

nek mu je vecna slava!

Reply
OBDCZ-RS окт 1, 2012 at 17:47

Neka ti je vecna slava

Reply
Kastro окт 1, 2012 at 17:34

🙁 Vecna ti slava.

Reply
Sasa окт 1, 2012 at 17:27

Nikada necu zaboraviti kada Nemanja daje gol groblju, i trci prema severu , a ispod dresa majica sa Vladinim likom. Neka ti je vecna slava VLADO.

Reply
goran69 окт 1, 2012 at 15:52

ВЕЧНА ТИ СЛАВА И ХВАЛА БРАТЕ!

Reply
Saša окт 1, 2012 at 15:34

Nek mu je večna slava.

Reply
czbg окт 1, 2012 at 14:56

Vlado pocivaj u miru,neka ti je laka zemlja.

Reply
Goran окт 1, 2012 at 14:40

RIP

Reply
Ariljac окт 1, 2012 at 14:28

Plače mi se kad se podsetim ovoga.Ista muka me uhvatila kad je Nenad Kovačević imao problem,srećom oporavi se.Vlado pocivaj u miru,neka ti je laka zemlja.

Reply

Leave a Comment