Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКошарка

Учинак Звездаша широм света, кошарка: Силни Александров обележио викенд

Немања Александров
Немања Александров

Други пут ове сезоне крећемо на пут око света пратећи учинак наших бивших кошаркаша, а и овог пута кренућемо од Сједињених Америчких Држава. У НБА лиги и даље су у току предсезонске утакмице, а ноћас су играли Јута Џез и Портланд Трејлблејзерси. У екипи Портланда, Адам Морисон је на паркету провео скоро 19 минута, постигао 4 поена, забележио 2 скока и једну изгубљену лопту. Бостон је поражен од Филаделфије, Дарко Миличић није улазио у игру.

Након САД-а, идемо у Белгију где је одиграно 3. коло. Пепинстер је овога пута поражен од Антверпена, а играч утакмице био је Немања Александров. Он је постигао 24 поена, забележио 5 скокова за 33 минута на паркету. Да напоменемо да је само 2 шута из игре промашио, а шутнуо је чак 12 пута. Александров је остварио индекс 33! У истој екипи наступа и Драган Тубак, који је за 6 минута забележио 1 асистенцију, а из игре је промашио сва четри шута. У дербију кола Шарлоа је са 66:64 савладао Остенде, а бивши јуниор Црвене звезде Никола Јанковић ни овога пута није био међу 12 играча у екипи Шарлоа. Код Остендеа, Душан Катнић је на терену провео само 3 минута и дошао до 2 скока, а у стрелце се није уписао.

У Чешкој, Нимбурк је још једном победио, а „жртва“ је овог пута био БК Децин. У екипи Нимбурка, Мајк Тејлор је постигао 10 поена и забележио по 4 скока и асистенције.

У Француској ништа ново. Орлеан, ривал Црвене звезде у групи у Еврокупу, опет је поражен. Овога пута боље од њих био је Ле Ман на свом терену, 71-64. Код гостију, најефикаснији је био бивши кошаркаш Црвене звезде, Џамар Јанг који је постигао 18 поена, а занимљиво је да је да утакмици „испалио“ чак 13 шутева за 3 поена, а погодио 5. На паркету је провео 26 минута.

Екипа Артланд Драгонса наставља са добрим партијама у Немачкој. У оквиру 5. кола, они су у гостима савладали Телеком Баскет (67:78), а у победи своје екипе Петар Поповић је учествовао са 6 поена. Бајерн Минхен савладао је код куће Некар 81:69, а бивши крилни центар Црвене звезде, Лоренс Робертс је за 19 минута на паркету постигао 2 поена, а свом учинку додао је 5 скокова и 3 асистенције.

Грчки дерби први пут је одигран ове сезоне и опет је славио Олимпијакос. Овога пута бољи су били од ПАО-а 60:64 у „ОАКА Арени“, а Перо Антић на паркету је провео 19 минута и за то време се није уписао у стрелце, али је забележио чак 7 скокова.

Након Грчке, идемо у Италију, где се овог викенда играло 4. коло Серие А. Армани је био сигуран против Виртуса, а Омар Кук се нашао од старта на паркету и за 29 минута у игри забележио 8 поена, 3 скока и 5 асистенција. Авелино је поражен од Кремоне у гостима, а Никола Драговић је пружио још једну феноменалну партију. Он је постигао 18 поена и забележио 7 скокова. Јуве Касерта стигла је до нове победе, а предводио их је Стеван Јеловац са 13 поена и 5 скокова за 24 минута проведена на паркету.

Немања Недовић на утакмици против Уникса
Немања Недовић на утакмици против Уникса

У ВТБ лиги овог викенда су одигране утакмице 3. кола. Лијетувос Ритас поражен је у гостима од Уникса, а најбољи у редовима гостију био је Немања Недовић са 21 поеном, 2 скока и 3 асистенције за само 27 минута на паркету. Астана је у гостима савладала Краснаја Крила, а код домаћих је Омар Томас постигао само 4 поена и забележио 5 скокова за 31 минута у игри. Код Астане, Бранко Цветковић је постигао 14 поена, док је Лука Дрча забележио 2 поена и 4 скока. ЦСКА је победио у Риги 69:75, а Милош Теодосић је забележио 13 поена и 7 асистенција. Азовмаш је био бољи од Турова, а у победи домаћина феноменалан је био Тадија Драгићевић са 16 поена и 5 скокова.

У Пољској је овог викенда одиграно 4. коло, а Евролигаш Проком једва је изашао на крај са Стелметом, за који наступа Оливер Стевић. Он је у поразу своје екипе (73:70), забележио 9 поена, 4 скока и 2 асистнције. Полфарма је овог викенда поражена, док је једина светла тачка у редовима домаћих био Урош Мирковић са 16 поена, 4 скока и по 2 украдене лопте и асистенције.

У ЕНДЕСА лиги, Каха Лаборал савладала је Хувентуд код куће, 92:76. Милко Бјелица је постигао 9 поена, а Немања Бјелица није наступао на овој утакмици. Валенсија је код куће савладала Блусенс Монбус, а Марко Кешељ постигао је 5 поена у победи домаћег тима. Кахасол је коначно стигао до победе, били су бољи од Гран Канарије на свом терену, 74:63. Домаће је предводио Лука Богдановић са 18 поена.

Мало ћемо у комшилук, Румунију. Плоешти је дошао до победе код куће, а Владимир Тица постигао је 7 поена за домаћи тим. Газ Метан је после продужетка савладао Букурешт, а Слободан Дунђерски је одиграо маестралну утакмицу. Постигао је 22 поена, а томе додао и 7 асистенција и исто толико скокова. Таргу Муреш стигао је до прве победе у гостима, Дарко Балабан је постигао 8 поена и додао 5 скокова.

Владимир Штимац, Банвит
Владимир Штимац, Банвит

У недељу је одиграно 2. коло у Турској. Владимир Штимац је за Банвит, против свог бившег клуба Олина, забележио 9 поена и 15 скокова. Немања Протић је за госте постигао 9 поена и забележио по 4 скока и асистенције. Фенер је једва савладао Анкару, а Јово Станојевић је за госте убацио 22 поена и томе додао још 7 скокова. Ердемир је у гостима савладао Газиантеп, а Џерод Хендерсон је 21 поен, забележио 9 скокова и 4 асистенције.

У Украјини су одигране утакмице 12. коло домаћег шампионата. Химик је изгубио, а Сава Лешић је забележио само 1 поен уз 6 скокова.

Враћамо се кући и крећемо са обиласком АБА лиге. Будућност је у „Морачи“ поражен од Партизана, а Витковац је забележио 13 поена, Страхиња Милошевић и Милан Милошевић се нису уписали у стрелце. Игокеа је савладала управо Црвену звезду у Пиониру, а Бранко Јоровић је постигао 5 поена, док је његов клупски друг, Милан Дозет постигао је 14 поена. Раднички је код куће савладао Солнок. Стивен Марковић је за 13 минута забележио 3 скока и 4 асистенције и није се уписао у листу стрелаца, док је Бојан Крстовић постигао 5 поена. Урош Николић је у поразу МЗТ-а од Сплита, постигао 8 поена.

Завршавамо у Србији, у домаћем првенству. Војводина је у гостима савладала Смедерево, а Стефан Стојачић меч је завршио са 14 постигнутих кошева. БКК Раднички савладао је нашу филијалу Раднички ФМП, а Никола Силађи постигао је 7 поена, док је Немања Безбрадица убацио 17 поена. ОКК Београд је поражен на гостовању у Краљеву, а Филип Шепа постигао је 9 поена. Алексеј Нешовић утакмицу је завршио са 7 поена.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

12 comments

kiborg окт 23, 2012 at 23:28

E moj Pesicu sta si ti mislio sa Nedovicem da mi je znati???

Reply
djoledelija86 окт 23, 2012 at 18:58

Kako igra Nedovic covece, samo kad mu se malo da slobode, koju nazalost nije imao kod Pesica.. 🙁 Mlad igrac mora da se istrpi to je opste poznato.. Dusa me moja boli kad vidim kakvog smo igraca pustili da ode………..

Reply
Luka окт 23, 2012 at 19:32

Slažem se. Jedino je pozitivno što smo dobili solidno obeštećenje za košarkaške uslove, bar nije otišao kao njegovi prethodnici.

Reply
Goran окт 23, 2012 at 18:12

Brown je dobio ćerku 🙂 @Elton_Ballz na twiteru.

Reply
Luka окт 23, 2012 at 18:55

Da, juče je dobio ćerku 🙂

Reply
josif окт 23, 2012 at 18:09

Place mise kad vidim ovog Nedovica kako kida,o ljudi moji jesmo li mi ukleti ili glupi.Pozz.MKD

Reply
Ћошке окт 23, 2012 at 16:28

Више ме нервирате са овим Миличићем. 👿 Објављујте податке само о играчима који су играли о Звезди.

Reply
Luka окт 23, 2012 at 16:35

I o deklarisanim Zvezdašima 🙂

Reply
Treneri bez rominga x2 hahahahhahaha окт 23, 2012 at 18:15

Bitno je da je nama Nedović bio na klupi….

Reply
Dražen окт 23, 2012 at 19:06

Под учинком Звездаша не подразумјевају се само бивши играчи, него и декларисани Звездаши.. Као што је Миличић у кошарци и Коларов, Матић, Ивановић у фудбалу.

Reply
Žile окт 23, 2012 at 20:11

A Krstović,Branko Cvetković,Protić(znam da je jednom bio na utakmici u Pioniru)?Nešto se ne sećam da su se deklarisali kao zvezdaši,osim ako ne objavljujete i učinke bivših igrača fmp 🙂

Reply
Chinez окт 23, 2012 at 21:24

A zasto nebi? Mi smo trenutno u najmanju ruku podjednakao FMP i Zvezda, moramo biti svesni toga…

Reply

Leave a Comment