Moja Crvena Zvezda
АнализеКошаркаРегионална лига

МЦЗ Анализа: Звездина прва победа у гостима

Kapiten KK Crvena zvezda, Igor Rakočević
Kapiten KK Crvena zvezda, Igor Rakočević
Kapiten KK Crvena zvezda, Igor Rakočević

 МЗТ: Стојановски 6, Мијаиловић 2, Грнчаров, Стојановски 4, Гечевски 12, Николовски 4, Чековски 12, Николић 5, Марковски 3, Бакић 2, Дејвис 10, Далман.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Цветковић 6, Суботић 2, Ракочевић 16, Митровић, Лазић 4, Симоновић 6, Миловановић 1, Савовић 8 (9ск, 4/9 пенали), Катић 16 (10 ск, 6/12 пенали), Смиљанић, Радовијевић 7, Нелсон 9 (8 ск, 4 изг лопте)Успели су наши момци да победе, на врлом важном гостовању за наш тим, екипу МЗТ-а резултатом 75:60 (20:22, 27:14, 9:11, 19:13).

Осим противника наш тим је победио и самог себе. Успела је Црвена звезда без обзира на промашених, чак 18 слободних бацања, убедљиво победити домаћине из Скопља.

Видело се од самог почетка утакмице да се момци у црвено-белом налазе под великим притиском и императивом победе. Највише се то видело у трећој четвртини, када је домаћи тим направио серију 11:0, а наш тим није постигао кошеве пуних 6 минута. У тим тренуцима, уз играче, био је изгубљен и тренер Вукоичић, којем је било потребно чак пет минута да позове “time out”. Тиме је показао да још увек не “држи конце” у својим рукама.

И даље много тога није фунцкионисало у игри нашег тима, са разликом да је у овој утакмици одбрана била на високој разини и “присилила” противника на 21 изгубљену лопту. У свему томе су им, морамо признати, помогли и домаћини из Скопља са очајним шутем за три поена, који је на крају утакмице био 6/28.

Колико је утакмица била битна једном и другом тиму говори и податак да смо видели 58 фаулова на обе стране. Најефикаснији играчи у нашем тиму били су Игор Ракочевић и Рашко Катић са по 16 поена, док је код МЗТ-а то био Тодор Гечевски са 12 поена.

Одлучујућу предност Црвена звезда је стекла у другој четвртини, када је искористила све грешке противника и честим одласком на линију за слободна бацања направила серију од 21:4. Да су играчи Звезде били прецизнији са линије пенала, утакмица би вероватно била решена већ у првом полувремену.

У трећој деоници наш тим дозвољава домаћима серију од 11:0, коју прекида Игор Ракочевић, са везаних шест поена, и враћа Звезди вођство. Срећа је била у тим тренуцима на нашој страни, да је са друге стране стајао тим који није могао издржати наставак утакмице у високом ритму, па је наш тим вратио предност на своју страну и у четвртој деоници мирно привео утакмицу крају. Не смемо ни да помислимо у колики амбис би пала Црвена звезда да се догодио потпуни преокрет.

Тренер Црвене звезде Влада Вукоичић, пружио је у Скопљу прилику дебитантима Ивану Смиљанићу и Милану Миловановићу, који је уз Александра Цветковића средином прве деонице учествовао у прекиду серије домаћих.

Појединачан учинак играча и тренера:

Цветковић: Млада нада Црвене звезде провела је на паркету пет минута и максимално искористила пружену шансу. Био је назаслужнији за прекид серије домаћих у првој четвртини када је са својих везаних шест поена вратио наш тим у егал. Одиграо је борбено у одбрани и имао одлична решења у нападу. Можда је заслужио и који минут више на овој утакмици.

Суботић: Убедљиво најгори играч Звезде на гостовању у Скопљу. За проведених 13.минута на паркету успео је постићи два поена и имати индеx корисности минус два. Посебно “боде у очи” његов учинак у нападу где је у трећој деоници промашио три зицера, док је у четвртој деоници када је ишао сам на кош противника његово закуцавање завршило у рукама домаћих, који су то казнили тројком. У одбрани није успео да заустави Гечевског који је радио покрај њега шта је хтео. Катастрофална партија Бојана Суботића.

Ракочевић: Звездин капитен преузео је одговорност на себе, када је то било најпотребније и решио утакмицу. Игре Игора Ракочевића само требају бити пример како се игра и бори за тим. Мада у нападу зна имати исхитрене шутеве, у одбрани Игор “гине” за сваку лопту. За сада једини у Звезди са константим учинком.

 Митровић: Провео је само два минута на паркету и остао без учинка.

Лазић: Није био на разини на којој је одиграо прошлу утакмицу, али је успео да за осам минута убаци четири поена и одради солидно свој посао у одбрани.

Симоновић: Одиграо је 17.минута у овој утакмици и за разлику од прошле, ову утакмицу је одиграо тимски. Није форсирао шут за три поена, добро је играо одбрану и успео да постигне шест поена. Оно што је било лоше код Марка је јако лоше заграђивање коша приликом офанзивног скока домаћина. Све у свему солидна утакмица, у којој је требао добити већу минутажу због очајне игре Бојана Суботића.

Миловановић: Суделовао је прекиду серије домаћих у првој четвртини и успео да се упише, са линије слободних бацања, у стрелце. За пет минута учинак му је био један поен и један скок.

Савовић: Успео је да смањи број изгубљених лопти и коректно одради посао у нападу, где је постигао осам поена. У скоку је уз Катића и Нелсона покупио највише лопти. Оно што треба под хитно поправити је извођење слободних бацања, које је у овој утакмици шутирао јако лоших 44,4% (4/9).

Катић: У одсуству Брауна своју шансу је приграбио на најбољи могући начин. Одиграо је врло добру утакмицу Рашко Катић, уз Ракочевића и Нелсона био најзаслужнији за високу победу нашег тима. Постигао је 16 кошева, имао десет скокова, али и највише промашених шутева од свих у екипи (5/14). Као и Савовић, јако лоше је шутирао слободна бацања (6/12). Његов највећи допринос, уз кошеве , је био у одбрани и кроз жељу и борбеност коју је показао у овој утакмици.

Смиљанић: За један минут успео је само да уђе на паркет и упише свој деби.

Радивојевић: Већу минутажу Вук је искористио на најбољи могући начин. Враћа се полако у форму и ова утакмица је сигурно добро дошла да врати самопуздање. Погодио је једну важну тројку са седам метара и на тај начин покренуо остале саиграче. За 26.минута проведених на паркету имао је учинак од седам пеона, три скока и једне асистенције.

Нелсон: Звездин плеј провео је највише минута на паркету (35) и мада је у појединим тренуцима био невидљив, његов допринос је био огроман. Као што говори и статистика, по којој је Нелсон био најбољи појединац меча. Учинак од девет поена, осам скокова, четири асистенције и две украдене лопте донеле су му највећи индеx корисности од свих актера ове утакмице (17).

Тренер Влада Вукоичић: Док у неким тренуцима перфектно води екипу, у некима то ради врло лоше. Треба напоменути да док екипа не може одиграти једну смислену акцију и налази се у периоду од пет минута без коша, наш тренер тражи “time out” тек у тренутку када противник прави серију од 11:0 и изједначује резултат. Јако лоша процена и одлука у том тренутку. Такође, остаје нејасно зашто је видно нерасположеног Суботића, који је играо очајно у одбрани, док у нападу му је кош био мисаона именица, толико дуго држао у игри. На сву срећу, све је завршило без додатних последица.

Такође, треба напоменути, без обзира на важност утакмице, да Звезда очајно шутира слободна бацања и то из утакмице у утакмицу изгледа све горе и горе. Напад је престатичан и док гледамо наш тим, стичемо утисак да немају уигране три смислене акције. Све то иде на рачун човека који је и најодговорнији за игру Црвене звезде, тренера Владе Вукоичића.

Надајмо се да ће се после ове утакмице све склопити у мозаик и да ће Црвена звезда ући у серију победа која ће нас одвести према врху табеле. Следећег викенда гостује нам екипа Солнок из Мађарске и верујемо да је ово прави тренутак да екипа врати пољуљано самопуздање и оствари две везане победе. Екипи се ускоро прикључују Елтон Браун и Мајкл Скот, који би требали бити спремни за наредни меч.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

13 comments

milos 90 окт 29, 2012 at 09:46

Dejane bolje pises analize kosarkasih nego fudbalskih utakmica 😀

Reply
dexa7 окт 29, 2012 at 00:00

Nisam znao da radis i analize kosarkaskih utakmica imenjace. 🙂

Reply
Dejan окт 29, 2012 at 02:06

dexa7 pisati ću ponekad kada Luka ne bude mogao. Pozz

Reply
2012 окт 28, 2012 at 19:26

bolje radis analize kosarkaskih utakmica nego fudbalskih iako se bavis fudbalom

Reply
Dejan окт 29, 2012 at 02:06

Hvala puno na pohvalama.

Reply
Ncssczv окт 28, 2012 at 17:48

Ubacite da ocenjujemo i kosarkase,kao i fudbalere 😉

Reply
Boris окт 28, 2012 at 17:56

Biće ubačeno. 🙂

Reply
Ncssczv окт 28, 2012 at 19:42

Hvala 🙂 Kazite da sam ja idejni tvorac 😛 🙂

Reply
Бранимир окт 28, 2012 at 20:41

Заслужио си ауторско право, али си, брате, много компликован.

Reply
Ncssczv окт 28, 2012 at 23:23

Sto brate? 🙂

Бранимир окт 29, 2012 at 18:31

Како што? Нцесес… Како да те запамтимо?

Ncssczv окт 29, 2012 at 23:01

pa prosto 🙂 Na Celom Svetu Samo Crvena Zvezda 🙂
NCSSCZV 🙂

Goran окт 28, 2012 at 17:40

Odlična analiza.

Reply

Leave a Comment