Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Човић: „Дуг 48,4 милиона евра, од тога позајмице 7,5“

Небојша Човић, фото: Новости
Небојша Човић, фото: Новости
Небојша Човић, фото: Новости

Укупан дуг ФК Црвена звезда износи 48,4 милиона евра, рекао је члан Радне групе Небојша Човић, задужен за финансије.

„Дали смо информацију на основу документације коју смо имали на увид до сада. Направили смо пресек стања закључно са 31. октобром 2012. године, у бруто билансу Звезда ума огромне трошкове за затезне камате и одређене консалтинг услуге, што су по нама недозвољени трошкови, који су првих 10 месеци однели клубу око 260 милиона динара. Када бисмо их елиминисали, пословање би за исти прериод било позитивно за 45 милиона динара. То је пресек за ову годину, а дошли смо до тога да је дуг око 48,4 милиона евра“ објаснио је Човић за „Журнал“ додавши да је реч о износу до којег се за сада дошло.

„То је за сада што смо нашли… У том износу се налази око 7,5 милиона евра такозваних позајмица. Став око њих је врло прост, све позајмице које су давали појединци или појединци у име фирми, требало би да буду отписане, јер није лигично да Звезда дугује највише некоме ко седи у управи. Рачунам да правим приступом те позајмице можемо да склонимо из нашег финансијског биланса“.

Човић верује да ће позајмице бити отписане од дуга.

„Ден Тани сам веома захвалан и веома га поштујем, имао је позајмице по нашим папирима око 633 хиљаде евра, али видео сам и својевремено његове изјаве у медијима, ако су тачне, да је то његов поклон Црвеној звезди. Не бих у детаље говорио о којим фирмама се ради, рачунам де ће све бити отписано, а ко је у питању и о којим износима се ради мораћете да сечекате док скроз не средимо стање“.

Деблокада рачуна могла би да се догоди до Нове године.

„Блокада је негде око милијарду и 250 милиона динара, надам се да ћемо да је скинемо пре Нове године. Све што урадимо раније је супер. Мислим да банке врло брзо могу да је скину, ако се договоримо, јер имају хипотеке на стадион, а стадион нигде неће побећи. Као што ни Звезда нигде нече побећи. А, хвала Богу ни банке неће победћи. Нико нема користи од блокаде Звезде, ни друштво ни држава. У не само од фудбалског клуба Црвена звезда, бећ било ког спортског клуба“.

У решавању проблема фудбалског, примењиваће се методе кориштене и за решавање проблема кошаркашког клуба.

„Комбиноваћемо одређене методе, наравно кад извршимо потпуну анализу свих поверилаца. Оно што очекујем, а ту ми је потребна помоћ јавности, да сви који су позајмили паре да опросте та потраживања, да не бисмо утврђивала дали су оваква или онаква. Онда ћемо пробати да повериоце сврстамо у одређене класе и да заједно са њима направимо критеријуме за план реорганизације, свакоме по заслузи. Морамо да видимо у ком временском периоду и колики проценат тих потраживања, али само реалних, можемо да измиримо. Овај клуб је институција ове државе, мислим да су многи добро живели у име и на рачун Црвене звезде. Сада је дошло време да они које воле Звезду, мислим да их има пуно, искажу своју љубав и практично. То значи да од поједиих поверилаца, поготово они који су дуги низ година у функцији сарадне са Црвеном звездом, очекујем да отпишу и опо нека потраживања, камате, јер свима је тешко време. Знам да је и њима, али тешко је и Црвеној звезди, а многи су живели на рачун тог великог система.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

22 comments

rade delija valjevo нов 21, 2012 at 17:03

Sam bog je poslao Čovica…za dve god ako bude sve u redu Crvena Zvezda ce biti redovan ucesnik u ligi sampiona… :mrgreen:

Reply
БруталноРеалан нов 21, 2012 at 16:12

Човакадабра 🙂

Reply
milos нов 21, 2012 at 15:08 Reply
Shabanoti нов 21, 2012 at 14:18

Drago mi je da su rekli koliko para smo duzni…

Ali mene zanima kako???
Lukic obecao smanjenje duga a isti se povecao za skoro 20 miliona od kada je on na vlasti..???

Pri tome, plate nisu isplacivane, pri tome transferi nisu placani, pri tome hvalili su se strasnim sponzorima, pri tome nikad vise navijaca nije bilo sto znaci nikad vise para od karata nije bilo…

Zvezdin za funkcionisanje treba ako se ne varam (negde sam procitao) oko 6 miliona godisnje…
Ako izuzmemo tih 6 miliona za funkcionisanje, meni tu fali nekih 10 – 15 miliona koji su prosto nestali…

Znam da ce te mi lupati minuse zbog ofrlje racunice, ali sta me briga.

Ja samo kazem da je neko krao i lagao i da treba pred svima nama da odgovara javno…

Dosta je vise dug se povecao, kako, gde, sta..?
Drzavni tuzioci gonili dzaju da je krao a covek poslovao u + i jos ostavio mnogo vredan tim…

Gde su gospoda drzavni tuzioci sada..?

Reply
Shabanoti нов 21, 2012 at 14:18

Ma bre u dnevniku u pola 8 da sve objasnite da znamo vise…

Reply
aleksandar sd нов 21, 2012 at 14:06

Tako je Covke!! ima da oproste potrazivanja da ne bi utvrdjivali sta je sve bilo, bolje im je tako nego da ih hapse 🙂 ko zna sta se sve tu radilo i ko je sve krao… zgotivio sam te posle onih tovara na racun fegija i pig-a.. i sto si stabilizovao KK tako da sad kidamo sve redom posle samo god dana ej 🙂 za fudbalski ne brinem od kad si ti preuzeo finansije.. tako da sve najbolje i rusi redom sa Dzajom na celu!! ZVEZDO ZGAZI IH SVE!!!!

Reply
Libijac нов 21, 2012 at 13:53

piksi, piksi,g****o jedno, zato si i pobeg’o u Japan ! ! !

Reply
milos нов 21, 2012 at 14:54

Vesicu, ti li si,a?!

Reply
Libijac нов 21, 2012 at 15:23

nisam ja, vidis da se konj odvez’o !

Reply
Libijac нов 21, 2012 at 13:49

znao sam da je Piksi pokrao Zvezdu! dugovi su poceli da se gomilaju 2005, znaci kad je piski dosao!!!

Reply
Libijac нов 21, 2012 at 15:24

sta pa jel nisu?????? pa jeste culi covica!!!! ko sme da kaze da nije tako???????????

Reply
CzvBoys нов 21, 2012 at 13:22

Ne verujem da je ovo za Vesića tačno,ustvari ne dao Bog da je to tačno. Ali sam Vučić je rekao da Vesić nije na spisku i samim tim neće imati nikakvu funkciju u klubu,jedino ako je ovaj uspeo i njega da obrlati. Ukoliko je tačno,navijači moraju oterati najveće zlo Zvezde.I ne znam kako može neko ko je pokrao tolike pare da opet bude u klubu,to mi nikako ne ide u glavu.SRAMOTA! VESIĆU ODLAZI.

Reply
milos нов 21, 2012 at 13:15

drago mi je da se konacno otkrila istina,najveci deo duga nastao je za vreme dragana stojkovica,ovde branjenog i zasticenog kao beli medved a pokazace vreme glavnog tvorca ovolikog duga,coveka koji je rasprodao ceo tim,unistio omladinsku skolu i ostavio ogroman dug pa je brze bolje pobegao u japan,posle ovih podataka vise nece ni smeti da se vrati,dakle,to smo rascistili,zar ne…

Reply
milos нов 21, 2012 at 13:35

Vesicu, ti li si?!

Reply
sizif нов 21, 2012 at 12:13

Čovića za guvernera
taj bi nas izvukao iz banane 😆

Reply
Savo нов 21, 2012 at 11:29

Kakav je kralj ovaj Čović. Kratko i jasno 48.4 miliona evra i da više ne pitamo koliki je dug. Ne sumnjam da će nas čovek rešiti ove bede konačno. Šteta samo što se ovo sve nije desilo mnogo ranije jer bi i dug bio mnogo manji nego što je sada.

Reply
Delija нов 21, 2012 at 10:23

Sv. Arhangel Mihailo Vas blagoslovio i one koji ga slave*

Reply
Delija нов 21, 2012 at 10:21

O kakvom Vesicu vi pricate i cepanju karata, budite malo iznad kafanskih prica. Sv. Arhangel Mihailo Vas blagoslovio i onima koji je slave.

Reply
Igor нов 21, 2012 at 10:17

Ma koji bre Vesic ne lupajte bre sirite dezinformacije ovde.

Reply
Nebojsa нов 21, 2012 at 11:16

Bolje biti malo oprezan, nego dopustiti da se to zlo ponovo infiltrira u klub. Verujem da ljudi pricaju o tome sto su procitali u danasnjem Blicu… Ne mogu da nadjem clanak na njihovom sajtu, ali imas tekst u stampanom izdanju. Tako da, sto se njega tice, bolje proveriti i polu informacije.

Reply
dr нов 21, 2012 at 09:58

Vesic se vratio u Zvezdu,hahahahah!!! Cepam kartu za OFK i bojkotujem utakmicu iz inata!

Reply
Hero нов 21, 2012 at 09:45

Jel tacno ovo za Vesica? Admin?

Reply

Leave a Comment