Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

ЛШ: Трентино поново бољи

muskarci ls1Одбојкаши Црвене звезде поражни су у шестој, последњој утакмици Групе Ц ЦЕВ Лиге шампиона 2013, Трентино је у Шумицама, пред 1400 гледалаца славио са 3:1 (25:18, 25:19, 23:25, 25:23).

Црвено-бели се овим поразом опраштају од елитног клупског мадметања, а Трентино, четвороструки узастопни светски првак, као првопласирана екипа у групи изборио је учешће у Плеј оф 12 такмичења.

Српски шампион је оставио добар утисак у одмеравању снага са најбољим тимом на планети, успели су изабраници тренера Душка Николића да откину сет фаворизованом ривалу, мало је неодостајало да освоје и бод.

Почетак меча је био у знаку италијанског састава, повели су гости 6:1, имали 12:7. Пришла је Звезда на поен заостатка (15:14) али поптуни преокрет је изостао. Уследила је серија од четири везана поена италијанског тима, без већих напора су решили су своју корист прву деоницу – 25:18.

У другом сету је било више неизвесности, црвено-бели су држали прикључак, нису дозвољавали ривалу да осваја поене у низу. Ипак, после другог техничког тајм аута гости су поново имали иницијативу па су дуплирали предност – 25:19.

Иако је Трентино био убедљив у наставку, водио 9:3, одбојкаши Звезде нису помишљали на предају. Парирали су снажном ривалу, у финишу сета одиграли врло зрело те освојили први сет у овосезонском наступу у Лиги шампиона.

Актуелни светски првак није дозволио црвено-белима да наставе у истом ритму, вратили су гости игру с почетка меча те уписали тријумф вредан три бода.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

2 comments

Djoksonidis дец 13, 2012 at 00:43

Set se slavio kao pobeda! Umalo i drugi da osvojimo u 4. setu..Trentino je u odbojci ono sto je Barsa u fudbalu. Nikolic fino vodi ekipu i ova generacija mora da ostane zajedno da bi u 2013. jos vise napredovali. A sada u pohod na duplu krunu u domacoj ligi. Podrska za momke!
Zvezda oOoOoO

Reply
DS дец 12, 2012 at 23:23

Ma nek su oni nama živi i zdravi ne mogu oni sa tako malim budžetima da se nose sa elitom važno je da se kod nas ne brukamo

Reply

Leave a Comment