Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Вукоичић: Да покажемо да смо прави

img_2285Црвена звезда ДИВА у суботу 15. децембра са почетком у 19 часова у дворани Пионир дочекује Раднички из Крагујевца. Улазнице за утакмицу 13. кола АБА лиге могу се купити на благајнама хале Пионир у суботу од 16 часова, па све до почетка утакмице, а цене су 200 динара (трибине), 500 (партер), 700 (плава и бела) и 1000 динара за Вип ложу.

Ова утакмица је једна од најважнијих у овом делу сезоне, а управо је то посебно желео да истакне и тренер црвено-белих Влада Вукоичић:

Ово је врло важан меч за нас, као и врло важна серија мечева пред паузу. Ово је недеља расплета и за нас и за друге тимове. После ове три утакмице издвојиће се група тимова која може да рачуна на највиши пласман у наставку сезоне. Наше једино размишљање и једина опција је позитивна – да добијемо сва три меча код куће и тиме потврдимо досадашњи резултат. Тиме бисмо показали да смо тим који треба да остане у горњем делу табеле – поручио је Влада Вукоичић и наставио са анализом наредног Звездиног противника:

Раднички је после лошег старта кренуо са серијом добрих игара. Они су тим који се формира кроз лигу и форма им расте из недељу у недељу. То је противник који је изванредно попуњен на свим позицијама, с обзиром да имају по два добра играча на сваком месту у тиму. Тренер Николић, којег сматрам за једног од најбољих у лиги, ради изванредан посао. Има играче који могу да играју различите типове кошарке. Оно што их издваја је добра офанзивна игра, они су тим који је најефикаснији у лиги. Екипа су која даје највише тројки, то је једна од главних карактеристика њихове игре. Што се тиче одбране, они нису у јавности оцењени као тим који је претерано добар у дефанзиви. Међутим, искуство из напада изузетно користе у одбрани и умеју да одлично играју и овај сегмент игре. Претендују на сам врх и то је оно што нас обавезује да дамо максимум и одиграмо боље него што смо одиграли претходне две утакмице. Морамо да направимо добру увертиру за утакмице против Сплита и Задра – констатовао је тренер црвено-белих.

Одговарајући на питање новинара о томе колико је екипа Радничког у предности због дужег времена за припрему утакмице, Влада Вукоичић је рекао:

Раднички јесте у предност због тога, али колико год нама било тешко и непријатно да из једног меча у ходу улазимо у припрему за наредни, ипак је то нешто што хоћемо и што нам прија. Две утакмице недељно не играју просечни или лоши тимови. Тешко је, али је и привилегија, част и задовољство. На неки начин, то су слатке муке – са осмехом је изјавио Звездин шеф стручног штаба, пре него што се осврнуо на претходну утакмицу са Кахасолом:

Против тима из Севиље је изостала реакција резултатом. Лоше смо кренули, поготово у првој четвртини. Касније смо се пробудили и кренули са већом агресијом и борбеношћу, међутим лош почетак и нервоза су нам пореметили игру. Треба бити искрен и рећи да је и Кахасол одиграо одлично. Они дижу форму, умало су победили Реал Мадрид који је један од најозбиљнијих европских тимова. Вољни моменат је био бољи него против Будућности и због тога се надам да он неће бити препрека да свих 40 минута против Радничког будемо прави – закључио Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

11 comments

ssss дец 15, 2012 at 04:19

idemo da gazimo ponovo u starom ritmu 😉 tvrdim da smo najaci 😉

Reply
forza stella rossa дец 15, 2012 at 02:50

Tesko da cemo sutra dobiti ovu utakmicu.Daj Boze,ali……Igra u odbrani nam je rak rana od pocetka sezone,i sto je najgore osim Nelsona,Cveleta(kad dobije sansu) i mozda Simonovica niko se i ne trudi toliko!Centarski tandem je totalno podbacio u odbrani,veoma staticni,slabo se zagradjuje kos!Braun deluje izgubljeno vec nekoliko utakmica.Sto se napada tice,ne krenemo li da pogadjamo trojke i otvorene suteve,mislim na Skota i Igora,lose nam se pise….

Reply
Spartanac дец 15, 2012 at 01:34

Ja ,kao neko ko studira u Kragujevcu ,imam posebnu draz da se ovi seljoberi dobiju!!!!MENI JE U RANGU SA GROBLJEM!!!!!Da se ne uvredi nas drugar Milan KG…. 😆 …ali ove iz Kg-a treba samo gaziti….ako moze sa 30 razlike….da se vrate blesavi u Kragujevac!!!!!! :mrgreen:

Reply
Milojko Pantić дец 14, 2012 at 20:40

Odlučujuća utakmica da se dignemo i da u sledeće dve pobedimo i odlepimo se na trećem mestu i polako napadnemo prva dva. Vreme je za buđenje a ovi momci to mogu. Idemo na osvajanje Aba lige!

Reply
iznogud86 дец 14, 2012 at 18:44

niko ne brani da se navija samo ne idu delije…sad je druga stvar sto pozeri dodju i gledaju samo utakmicu….skupite se tamo gde stoje navijaci kad su evropske utakmice i navijajte 6000 ljudi u hali nije malo…protiv kahasola se videlo najbolje nije bila puna hala bilo je prepuno gde su delije bile a pozeri nisu hteli da se cimaju na tekmu o onom snegu na nebitnu utakmicu za nas nisu nam trebali bodovi

Reply
Podgoricki Delija дец 14, 2012 at 17:09

Vukoicicu polako, prvo si rekao posle poraza od Buducnosti da je bio los dan u malom i da ce ekipa dobro reagovati vec protiv Kahasola, ekipa je jos gore odigrala!? Znaci, ili niste uopste izvukli pouke ili ste pustili Spance!???
Za sutra sam umereni optimista, cak bih dao prednost Radnickom, a zasto je to tako, pa prosto zato smo u ove dve utakmice licili na ekipu iz proslih sezona… a ja sam mislio da je to uveliko iza nas posle serije od 11 pobeda. Morate puno vise profesionalizma i ozbiljnosti da unesete u svoje redove ako ista mislimo da osvajamo>..

Reply
SAVO дец 14, 2012 at 22:54

KAKVIH PROSLIH SEZONA SAD IGRAMO MNOGO BOLJE I IMAMO MNOGO BOLJI TIM U NAZAD NEKOLIKO GODINA SUTRA POBJEDJUJEMO SIGURNO JER NAM JE BITNA UTAKMICA SVI MORAJU POGINUTI AKO TREBA ALI MORAMO POBIJDITI DA SE VIDI DA SMO NAJBOLJI U ABA LIGI SVI U PIONIR

Reply
Zvezda mi je sve дец 14, 2012 at 16:22

Kako ce neko da na/ebe…?

Reply
Vladan дец 14, 2012 at 15:51

Rokaj gamad 🙂

Reply
Zvezdalee дец 14, 2012 at 15:36

Ajmo momci dokazite se sutre protiv ovih ….. Sa kladionicarske strane, kvota na nas sutra je 1.15 ! Vidimo se sutra u Pioniru. Nadam se da ce bar biti malo navijanja

Reply
Vlajko дец 14, 2012 at 18:46

Nek bude atmosfera kao ovde i nema zime :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=grNQSZnplaU

Reply

Leave a Comment