Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаТрансфериФудбал

Забрана регистровања нових фудбалера

Coat_of_arms_of_FSSДисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије на јучерашњој седници донела је одлуку да се због ранијих дуговања одређеним клубовима Супер и Прве лиге Србије забрани регистровање нових играча док се претходни дугови не намире. Укупно 19 клубова два највиша ранга српског клубова налазе се под суспензијом. Међу суперлигашима су то Црвена звезда, Партизан, Јагодина, Јавор Ивањица, Слобода Ужице, БСК Борча, Нови Пазар, ОФК Београд и Смедерево. Чланови Прве лиге Србије којима је изречена наведена суспензија су: Напредак Крушевац, Инђија, Металац Горњи Милановац, Нови Сад, Раднички Нова Пазова, Тимок Зајечар, Јединство Ужице, Бежанија, Младост Лучани и Банат Зрењанин.

Фудбалски клуб Црвена звезда је кажњена због неизмирених обавеза према ФК Борац из Чачка и ФК Јавор из Ивањице, као и због неизмирених обавеза према некадашњим фудбалерима Владану Бинићу, Дејану Миловановићу, Славку Перовићу и Милану ЈЕремићу.

Повезане вести

3 comments

Anka дец 27, 2012 at 10:47

To nista nije novo. To je za ocekivati. Sad ne govorim o Zvezdi kao Zvezdi vec o radu FSS i zajednice superligasa. Znaci da sam dobro prognozirala, evo pljunite me ako se to na kraju sezone ne desi, mafija je cudo Vojvodina prvak a Jagodini Kup.
1. Liga mora da bude nezavisna, i ne samo superliga vec da se u savezu raskrste amaterski od profesionalnih. Napraviti 4 jedinstvene profesionalne lige kakve ragionalne srpske i bakraci, to samo vodi ka namestanju i unapred ugovorenom prvaku tih liga koji idu u drugu ligu.
2. Garant za profesionalne klubove, istorija postojanja, rezultati kroz istoriju, infrastruktura postojeca a koja moze da se preuredi, podrska grada i MOSa, uz adekvatne finansije. Ovo zadnje je bitno zbog poslovanja i placanja kotizacije za ucesce klubova u toku sezone (pokrivanje sudijskih i arbitraznih troskova). Koja mora da ima svoje granice a ne da jedni plate drugi uopste neplate za jedne kotizacija ko da su sudije od zlata a za druge sica..Znaci mora da se utanaci za zajednickim stolom sudijski organi i organi svih klubova (sve cetiri lige).
3. Jako bitan elemenat, evo koliko pratim lige preko UEFA i Fifa i posete nekih inostranih sajtova. Nema nigde da klubovi finansiraju i da se od njih za razne gluposti otimaju pare. Ne nego TV prava ko hoce da prenosi domacu ligu ima da je prenosi, ali ravnomerno a ne jedan klub tokom citave sezone ostali nista. I onda se desi da od tih TV prava navodno pare idu jednom klubu (ja tvrdim da te pare ne vidi ni taj klub vec gospoda u tasnama i masnama u FSS). Mora da bude sa svim klubovima utanacen dogovor na zajednickom sastanku. I da u okviru liga postoji cenovnik i da u okviru cene stoji sta treba da se omoguci prenos emisije analize i sl. Drugo dovodjenje sponzora, ko je nama sponzor Jelen a sporedni kladionice. Sramota. Mora da se dovede ozbiljan sponzor, a ne meridian, bet i ostale gde i te kako imaju uticaja na namestanje rezultata. Treci vid je nagrada. nagrada za najbolje plasirane prva tri mesta ili cetiri sve zavisi koliko treba za ulazak u visi rang, dok u najjacoj ligi, nagrade dobijaju oni koji obezbede titulu, kup i ucesce u evrotakmicenjima. Ne da bi ovo promenilo sliku, nego bi nateralo klubove da sa bore za svoj dzep, a ujedno taj novac bi im znacio satisfakciju za dalji razvoj. NAJVECI OBRTNI KAPITAL JE U TV PRAVIMA I SPONZORSTVU LIGA ZATO OVO NE PRICAM NAPAMET.
FSS njegova jedina uloga je da se bavi razvojem reprezentativnih selekcija i da pri svom organu ima arbitraznu komisiju koja ce biti nezavisna od svih klubova i bavice se spornim pitanjima. Da donese regulativi i broju stranaca, da se donsese regulativa o zahtevu da mladi reprezentativci moraju po utakmici imaju odredjenu minutazu (ovim se stiti i interesi reprezentacije i perspektivnog mladog igraca koji je usao u seniorski pogon kluba), da se donese regulativa tako da pre odlaska igraca, do 18godina, u inostranstvo mora da potpise ugovor sa maticnim klubom i odigra bar dve sezone u maticnom klubu (ovo ce stopirati odlazak klinaca koji su pod ugovorom kluba a koji odlaze sa nepunih 18godina) ovo za domace trziste ne vazi pravo slobodnog trzista i odabira kluba u kojem zeli da igra, regulativi o zabrani velikog broja pozajmljenih igraca drugom klubu odnosno o velikom broju pozajmljenih igraca klubovima koji igraju super ligu. Ovo je takodje rak rana i pogodno za namestanje rezultata, zato sto igraci koji odlaze na pozajmicu i dalje su u rukama maticnog kluba a ne kluba u koji je dosao, znaci moze pozajmica ali da se klub u koji dolazi prihvati jednog dela ugovorenih obaveza sa kojim je do tada igrac imao u maticnom klubu, pozajmica klubu u super ligi najvise tri igraca. Regulativa kojom se iz amaterske lige prelazi u profesionalne vode i obrnuto, rigorozno postovanje propisa na ovom nivou dovelo bi do mnogo veceg kvaliteta i klubova i igraca a i reprezentacija bi bila jaca. Pa bi i igraci iz nasih liga postali vremenom konkurentni na ravnopravnoj osnovi sa igracima koji igraju vani. Svi se secaju koliko je bilo domacih igraca koji su igrali za reprezentaciju uvek ih je bilo cetvoro ili petoro sad nijedan eventualno produzeni spisak ili mogucnost prodaje istog tera ga da igra (ne bih sinisu da komentarisem ima neke smehotresne ispada ali sto se tice igrackog kadra ima dobru zamisao samo da li ce pored ovih gulanfera uspeti da realizuje to je pitanje).
Arbitrazna komisija uloga da se bavi ovim problemima ali krsenjem pravila igre na utakmici i jos rigoroznijim kaznjavanjem sudija. Ali isto tako tim sudijama plate da budu dovoljno visoke kako bi ova rigorozna kaznjavanja bila opravdana. Porazavajuce je to da mnogim sudijama kasne plate, i oni imaju porodice i od neceg moraju da zive a mnogi se bave i drugim poslovima kako bi opstali, znaci profesionalizacija sudija na maksimalnom nivou, a finansiraju ih svi klubovi koji su u profesionalnim vodama.
Amaterski klubovi moraju da imaju minimalne finansije, minimalne uslove za igru (infrastruktura), kontrola od raznoraznih „mafijasa“ mora da postoji, sudjenje obavljaju oni koji tek treba da zagaze u profesionalne sudijske vode, trenerski i igracki kadar moze biti kvalitetan samo nece imate iste rigorozne prohteve, mogu da budu oformljeni klubovi iz profesionalne lige kao amaterski (pod uslovom da ima vise od 50% omladinaca + igraci na koje trenutno klub ne racuna ili su pod kaznom kako kluba tako i arbitrazne komisije kao sto je to slucaj u nemackoj ligi, to bi moglo kasnije ne sad sigurno vec kada se lige dovoljno razviju).
Kaznjavanje igraca i klubova zbog nasilja na utakmicama mora da bude rigoroznije cak da ide do suspenzije, ali ne pod ovakvim okolnostima. Zabraniti postojanje svih navijacih grupa, uvodjenje prava da klubovi mogu imati udruzenje navijaca za koje ce samo klub i MUP znati po imenima ko su ti ljudi, ako je udruzenje sireg karaktera uz kupovinu karte uvek mora ici identifikacija a pri MUPu mora da postoji posebna baza, Sa savezom i klubovima se dogovora o privremenoj, delimicnoj ili trajnoj suspenziji navijaca da prisustuje na buducim fudbalskim smotrama kako domacim tako i inostranim. A isto tako navijaci ce imati pravo na tuzbu sluzbenog lica koje provocira navijce ili je nekim svojim cinom izazvao nasilje na tribinama (ovo zadnje kazem zato sto odlicno znam kako pajkan ogranicenog mozga zna da isprovocira navijaca, njegovo nije da se bavi provokacijama vec da izvrsava svoje zadatke u bezbednosnim okvirima. Reci cu samo da se desavalo da se ubace pajkani koji su navijaci partizana i da isprovociraju tucu nikad niko za takve stvari nije odgovarao) A ovo sad sto imamo je zloupotreba navijaca, i mesanja navijaca sa huliganima, kao i da su navijaci/huligani krivi za sve cak i da biju sami sebe. Isla sam na sasvim dovoljan broj utakmica da znam sta se desava, tako da ovo je najbolje resenje za resavanje tog problema. Toliko od mene

Reply
Душан Димитријевић дец 26, 2012 at 13:20 Reply
Goran дец 26, 2012 at 08:35

Jaooo daj Bože da više ne igramo u ovoj smrdljivoj ligi. Kad bi mogla da se napravi liga nezavisna od FSS.

Reply

Leave a Comment